| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 42217  [Dalších 41857 >>]
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703

Re: lezení

21.8.2008 9:44:01
Miru, voní, nejvíc po mlíčku ~s~.
Máme doma zase terno! V noci z pondělí na úterý měla Danka zase teploty. V úterý ráno jsme museli do Plzně k oční (byli jsme tam objednaný přes čtvrt roku na měření tupozrakosti), tak jsem ráno rychle srazila teplotu a než vyrazíme k oční (hodina cesty), tak že zaběhnem ještě k dětský, co že máme ty teploty. Dětská nic nenašla, krk, ouška - dobrý, tak nás poslala na krev. Hned odtamtud do Plzně - tam to dopadlo blbě. Pravý očíčko slabý svaly - až se změní děťátkům zorný pole vidění - budou vidět i periferně, může jí utíkat ven. Dioptrie 2 (u takhle malých je normál tak 1 - 1,5) - takže to taky nevypadá dobře. Výsledky z krve naštěstí dobrý. Ale večer už měla Danka 39 a ani za nic srazit. Fakt jsem panikařila. Volala jsem na pohotovost, tak prej to bude nejspíš zoubkama, že i někteří dítka 40tkujou. A já měsíčkuju a mam prasklou bradavku.
To by byl dobrej případ pro Dr. House. Už podruhé se opakuje: matka prasklá bradavka, menstruace, dítko horečky.
Takže teď mi sní jen pár lžiček přesnídávky přes den, jinak kojim, kojim, kojim. A tiše trpim bolestí.
Kájí, my jsme z Tachovska, kraj Plzeňský. To jsi z nás všech ke mě asi nejblíž :-D. A jak se vlastně jmenuje Tvoje dcéruška? A kdy se přesně narodila? A nemohla bys nám sem vložit fotečku?
Koblajs od Vítečka? Nepsala už si sem někdy něco? Min. týden jsem tu psala, že jsem tu měla na návštěvě tu 40letou maminku s ročním chlapečkem, co všechno umí :-D, tak zrovna začal lézt den předtim. Byl mu na začátku srpna rok.
Myslíte, že už má teda cenu začít řešit botičky, bačkůrky, když už děťátko krůčkuje, ale zatim jen s přidržením?
A Miru, na vyřezávání pihy na prsu jsem taky byla. Před nějakým tim rokem. Byla přesně na konci kostice, u podpaždí, tak jsem měla strach, ať se mi nerozedře a nezačne rakovinovat, radši jsem si jí taky nechala vyříznout. Dva stehy jsem měla, jizvu bys ani nenašla, mazala jsem to Framikoinem. A při vyndavání stehů to šimralo. Ale pořád mě to tam tahalo. Až na kontrole u kožaře mi zjistili, že mi chirurg nevyndal ten první uzlík od kterýho jsou ty stehy, tak mi to pak vyndavali dodatečně - už pěkně srostlý. Stála jsem u toho a ustála jsem to. ;) Tak neboj. Porod je horší ;):-D
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475

Re: Dobrý večer

20.8.2008 23:38:17
K těm plochým nohám a dědičnosti. Já mám ploché nohy, můj brácha a mamka taky. Děti zatím nevím. Na tříleté u staršího dr. nohy nekontrovala. A já to moc nepoznám. No spíš mi přijde, že je má dobrý, ale na stopro to nevím.

Re: Re:

20.8.2008 23:36:39
No tak to já mám asi taky nedostatek hořčíku :-). Depkařím furt. Ale určo to bude k tomu, že jsem doma od 1.1.05 :(. Si to představte. Kolikrát když nikam nejdem, mi pěkně hrabe. No poslední dobou mi hrabe furt, jen ta dovča byla vysvobození, ale už se mi zase moje hrabání vrací :(.
Dančo, pěkně mi ta jedna jizva začíná táhnout :(. Řezal mi to Trněný, jestli víš. Blee. Já měla takový nervy, jak jsem tam jela, takovej strach, že jen co jsem ho viděla, tak jsem myslela, že ho pobleju :-D, jak se mi svíral žaludek. Tak mu říkám hned mezi dveřma, že kdyby ho to náhodou zajímalo, tak mám strach. On na to, že to má každej a ať si lehnu. Fuj. Vůbec jsem se nedívala. Nebolelo to, ale už ten pocit, jak nade mnou cvakal tím skalpelem a nůžkama a šil mě-až se mi prsty u nohou kroutily. No a za čtrnáct dní na stehy. Jsem se ho ptala, jestli mi to taky umrtví, tak říkal, že určitě a ještě mi u toho bude vyprávět pohádky :-). Je to hroznej chlap, ale mám ho ráda. No ještě uvidím, jak ho budu mít ráda, až jaký budu mít jizvy.
Včelko, to s těma pusinkama mám taky. Jak jim ty pusinky krásně voní, viď :-).
Leňa + Dave a Kačka 32846

Dobrý večer

20.8.2008 23:02:19
Ahojky.
Lucinko ploché nohy nejsou dědičné, si myslím, alespoň u nás nikdo ploché nohy nemá. Určitě se to pozná až později, asi až tak kolem 3 let. Na lození jsou nejlepší protiskluzné ponožky.
U nás papání žádná velká změna. Ráno kojím, dopoledne buď kojím nebo ovoce a dokojím, oběd buď zeleninka, nebo masozeleninka ze skleničky, odpoledne kojím, kojím, večer kaše a kojím. V noci kojím asi 2x až 4x. A na pití do ní nic nedostanu.
Nočník mě teda ještě zkoušet nenapadlo. Pořád ji vidím jako miminečko.
Dneska řádila na pískovišti a za celý den naspala jen půl hodiny.

Holky co kojíte, berete nějaké vitaminy? Já mám velký nedostatek hořčíku. I před těhotenstvím jsem na to trpěla. A teď jsem si přečetla, že nedostatek způsobuje mimo jiné podrážděnost a depku.

daniela Králová 82794

20.8.2008 22:49:59
jee ahoj Mirko.tak ať se ti jizvičky zahojí po pihách.manžel si nechával řezat asi 3.kdysi.překáželi pod oblečením.hmmm s tím pohybem je to u nás podobný.manžel je kolista,hrál florball,chodil bruslit...atd..~j~sem od přírody líná.jezdit na kole umím od 10 let.plavat taktéž.a manžílek se rozhodl,že Dadu bude učit....plavat,bruslit,jezdit,lyžovat.haha.už sem psala že je to muj klon.i v tomhle.takže v tomhle asi narazí~k~.ale třeba se Sebík vyvede po něm~j~

20.8.2008 22:40:07
Kájí, já jsem z Děčína, ale příští rok od 1.7. budu 14dní zase Budějovanda :-). Jako letos :-).
Koblais, náš malej ještě nedělá vůbec ten pohyb vpřed. Jen se točí, co dokáže rukama. Neumí se plazit, ani lezt. Ale je lepší než jeho starší bráška. Ten se neuměl do desíti měsíců ani otočit ze zad na bříško. To dokázal právě v těch desíti. Od roka mi teprve začal lízt a ve 14měsících chodit. Takže to nějak neřeším, protože je vlastně dobrej :-)-oproti bráchovi :-). No my jsme vůbec pohybově nenadaní všici kromě taťky. Jak já říkám, spíš jsme přes to žrádlo :-). To nám jde.
Dneska jsem byla na vyříznutí dvou pih. Jedna na prsu, tak jsem zvědavá, jak budu kojit. No ale stejně už můžu jen v noci. Malej, když je moc čilej, nebo se vzteká, tak kouše a hodně a tlemí se tomu. Nevím, jak ho to odnaučit. Takže kojím jen, když je připitomnělej spánkem :-).
daniela Králová 82794

20.8.2008 21:48:40
no,mě zase prijdou Budějovice daleko:-D:-D.teda od Děčína.

ahoj Koblajs.vítej.že se prcek plazí a neleze bych neřešila.sousedovic chlapeček bude mít v září rok a plazil se od 7 do 10 ti měsícu.teď prý někdy leze,ale plazení mu jde líp,ale stejně už teda skoro ťape.duležitej je pohyb vpřed a to umí:-D
kájí 84995

20.8.2008 21:10:22
Ahojky Dádo, malá mi taky nechtěla flašku. Ale furt jsem ji dávala přes den k puse (spíš nutila) a poslední měsíc mi z ní pije. Ale stejně, hlavně že chce aspoň s tý lžičky. Zajímalo by mě kdo je tady z Budějovic. Co píšete tak je všechno daleko. Připadám si opuštěná :-D. Kobi mám známou která má chlapečka o měsíc staršího a ten se plazí. Takže když jedem na kafčo tak malá ho šikanuje :-D. Takže si s toho nic nedělej.
daniela Králová 82794

20.8.2008 19:41:32
ahojky.to mate super s tim kojovanim.mě to opět nevyšlo;((.ja zase řešila že malej nechce mlíko,teda on nechce vubec flašku s ničim.tak jsem se ptala dr.a říkala že tech 150 v noci mlíka+ jogurt+ kaše by mělo pokrýt mléčnou složku v jídle.no,prospívá dobře,hubenej není:-D:-D:-D.tak papame všechno lžičkou,kromě noci,to je v polospanku a pije.a vodu a čaj si dává z hrnečku.
kájí 84995

20.8.2008 18:56:23
ještě ti gtatuluji k 9 měsíci!!! Rok už se nám pomalu blíží:-):-)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 42217  [Dalších 41857 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.