| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 42217  [Dalších 41837 >>]
Lucie+Ondrášek19.11.2007 69595

krámování a jiné...

19.8.2008 10:50:02
Holky ten můj prcek krámuje taky o stošest. Nejraději má, když mu dám košíček s kramlíkama na prádlo a on je může rozsypat a rozházet po pokoji. Já mu ho dávám schválně, protože vím že se u toho zabaví. Nebo se mi doplazí na chodbu k botníku a vezme si špinavou botu a hraje si s ní (jednou mi ji i olizoval). Taky rád otevírá skříňky v kuchyni a mlátí s nima tak, že to musí slyšet i sousedi vedle:-D
Lucie+Ondrášek19.11.2007 69595

Re: Neleze správně po všech čtyřech

19.8.2008 10:44:09
Ahoj Petko,
mám doma kalendář na první rok, kde je vždy týden po týdnu uvedeno ve zkratce co by už prcek mohl zvládnout.
Včera jsem tam narazila na toto: 36.týden: "Samo se posadí, sedí zpříma a leze po čtyřech. Nic se neděje, pokud dítě leze jen jednou nohou a druhou tahá za sebou. Časem se to srovná." Myslím, že by to mohl být váš případ.
Jinak můj Ondrášek má 39 týdnů a zatím se jen plazí a lézt po čtyřech ještě neumí.
Gabi+Tomášek 20.11.07 62672

k tomu spinkání

18.8.2008 18:10:47
...já to teda vůbec neznám aby spal malý semnou,snad párkrít spal semnou a pořád mě odstrkoval,že potřebuje své místo,asi jak je zvyklý s postýlky a to já se chtěla pořád tulit.Spává mi tam v noci i přes den.Je pravda že od kamarádky malý spává jen s ní a výjmečně v kočáře.....to my teda naštěstí neznáme a s tímhle jsem problém neměla.Možná taky tím,že jsem neměla plakací miminko.
Gabi+Tomášek 20.11.07 62672

ahojky

18.8.2008 18:03:26
Ahojky holky...tak jsme se včera vrátili z dovči,na Slovensku bylo krásně.Byli jsme u Spišské Nové vsi,takže kousek od Spíšského hradu,který jsme si vyšlápli s Tomíkem v nosítku a super a také kousek do Slovenského ráje kam jsme si také udělali jednu tůru s nosítkem a Tomík to většinou prospal,protože jsme vystihly vždy jeho spací dobu a nebo čušel na stromečky.
Měli jsme krásné ubytování a měli tam plovoucí podlahu a malý mi tam začal lozit po čtyřech a o vše si stoupá a dokonce se i naučil sám zase slézt dolů,šikula.Vždy jak stojí,tak natáhne jednu ruku a pomalu si sedá.Srandovní.Ale za to se tam naučil po páté chodit spát,ted spí a jak sami asi chápete,takže chodí ted spávat tak kolem půl desáté.Taky je horor ho ted přebalit,prostě ležet nebude,no masakr.A zuby nic.Zkusím Vám sem hodit nějakou fotku jak je dám do počítače.Páááááá:-D:-D
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703

Re: Neleze správně po všech čtyřech

18.8.2008 16:29:56
Jo Danuš, tak to je přesný! Akorát Danka na NE neposlechne ;((. Fíkus s keramzitem jsem musela přesunout do ložnice a tam pořád zavírat, ale jak se někdy zapomene, hned je tam a hraboší. Už kolikrát jsem jí vyplachovala pusinu špinavou od hlíny a vyndavala keramzit z pusy. Už i dělam i že se vážně zlobim, že se to nesmí. Nenene. A zatim nic:(. A to samý s košem na odpadky v kuchyni. Nedavno jsem objevila na dudlíku před vyvařováním prasklinku, tak letěl. To mi ale nedošlo, že se musí do koše zahrabat :-© asi vítě co bylo. Stihla jsem jí teda zadržet, ale to bylo neštěstíčko, když jí maminka vyhodila dudu DO KOŠE a ona si ho nemohla vzít bůůůůů.

Viděla jsem dokument na čt 2 "Lidské mládě" - díl určen fyzickému vývoji. A tam snad říkali, že je víc způsobů lezení. Ukazovali tam i takový to šoupání prdkou po zemi, jednu nožku dopředu, druhá vzadu a tak nějak se to děťátko odpichovalo a lezlo. Podle mě hodně záleží na podlahový krytině, kde děťátko trénuje.
Petka35 85641

Neleze správně po všech čtyřech

18.8.2008 14:26:17
Maminky, zdravím Vás, mám holčičku narozenou v listopadu 2007. Před 14ti dny začala pomalu lézt po čtyřech - vlastně po třech, jednu nožičku si vždycky podsune pod zadeček - jako by měla obavy opřít se o ručičky plnou vahou. Dvakrát předtím totiž spadla při svých pokusech na pusinku. No a dodnes to dělá takto, není možné ji to naučit správně.Tak mi povězte jak to udělat, příp. mám se tím trápit a trápit i ji? Cvičím to s ní správně, ale ona si stejně udělá "svoje" a dostane se taky kam potřebuje.Moc děkuji za odpověď
daniela Králová 82794

Re: krásný den

18.8.2008 13:46:13
ahojky.
teda Včelko,to mame skoro stejný dětičky,akorát že já sedim a nečtu.spíš hlídám boule:-D.Sebík taky moooc rád krámuje a občas přijde na pomazlení.a taky aby mi vyškubl pár vlasů.a v posteli je to samý.plácá do nás tahá,slintá,dloube do zdi,škrábe,přelejzá...no neposedí,nepoleží.jo,a je mu jedno kde končí postel,klidně by se zřítil.tak snad se to brzynaučí.už se docela naučil u babičky neházet na zem kytky.řeknu "nene" a nechá toho.

takhle vypada to krámování
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703

18.8.2008 9:19:21
MIRU, KRÁSNĚ JSI TO NAPSALA ~s~~s~~s~.
Je mi 24. Danka je čipera divoká, takže v tulení moc nevydrží, spíš jí teda škádlim, že se honíme, hrajem na schovku a bafáme. Když s ní chci spát v posteli (to chci spíš já než ona), tak ona začne hned řádit, bere to jako hru, leze po nás, přelízá, řechtá se, víská, i kdyby byly 3 ráno, tak se probere. Do postele si jí bereme teda až ráno, kdy jsem ještě líná fungovat a ona už chce být s námi.
Ale co mám na ní moc ráda je, ... kramaří ve svých hračkách, já si sednu na zem a čtu si. Ona po chvilce přileze, postaví se o mě (to trénuje pořád :-D) a nastavuje mi pusinku. Moc srandovní a krásný ~s~:-D. Kolikrát oslintanou a otevřenou vždycky. A já to mám tak ráda! A nebo když mi usne po kojení u prsa, tak se tak krásně culí. Je jí dobře. A to pak zahřeje u srdíčka.
Jsem zas dneska nějaká naměko.
Valsi 82350

17.8.2008 16:49:40
listopadove maminky tady z diskuze zalozily album tady na rodince..tam najdes i zminovanej clanek jak odbourat nocni kojeni.
vlozim odkaz ale nevim jestli se spravne zobrazi: http://rodina.cz/listopadky2007
kájí 84995

krásný den

17.8.2008 12:11:08
Ahojky Valsi, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Někdy mě to opravdu štve, že neumí sama usínat, ale na jednu stranu se k ní můžu přitulit. Mně taky nevadí, že semnou spí, aspoň vím, že ji mám na blízku. Napiš mi kde najdu ten článek. Ráda bych si ho přečetla. Zatim pa a dobrou chuť
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 42217  [Dalších 41837 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.