Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
Re: spánek16.8.2008 22:42:26
Lucinko, píšeš, že možná s tím spaním s mimčem moc maminek nesouhlasí. Myslím, že dneska už spousta maminek neprosazuje jenom spaní v postýlce, jako tomu bylo dřív. Asi už převážná většina rodičů nelpí na přesných pravidlech i ve výchově, jako tomu bylo, když my jsme byli děti. Tak i spinkání. Jestli to vyhovuje Tobě a mimískovi, tak není co řešit. Jen hezky rozmazlínkuj do libosti, jednou se nám po tom bude stýskat
. No a všechny maminky tady jsme milující s dobrým přístupem . Už jen to, že nám ty dětičky stojí za to o nich psát, chlubit se jimi a zajímat se, jak se to dělá jinde a co bychom pro ně mohly udělat lépe, svědčí o tom, že chceme pro ně jen to nej . Papa |
| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
Re: spánek16.8.2008 22:07:17
Ahoj Mirečko, pěkně ses rozepsala a hezky se to čte, opravdu jde vidět, že jsi milující maminka s dobrým přístupem
![]() Valsi, já myslela, že ten příspěvek je od tebe. Jsem opravdu ráda, že jsem si ho mohla přečíst. S tím nočním kojením máš naprostou pravdu. Ti prckové, když leží hned vedle zdroje to mléko cítí a tak chtějí pořád pít a budí se. Ondrášek se budí tak 4krát za noc a spí od 20-7hod. ale mě to nevadí, protože si cucne a spí dál a ani se neprobudí. A teď je navíc vedle v postýlce, tak mám pocit, že je to lepší.... No nic jdu na kutě holky, dobrou |
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
Re: Kolik dětí?16.8.2008 19:55:47
Ahojky mamči.
Lenčo, náš starší dělá kolikrát, že je miminko, chce dudlíka, brečí, nosit. Tak ho vždycky pochovám, ponosím, dám mu mladšího dudu, přitulíme se a je to dobrý. Pak si jde zase hrát jako "velkej" a říká pořád např. "Tohle bráška ještě neunese, protože je malinkej. Ale já už jsem velikej". Nebo "Bráška má ještě malý ručičky a já už mám veliký". No a spousta věcí srovnává. Ale občas se prostě promění v to stejné mimi, jako je bráška. Tak já myslím v tu chvíli se k němu zachovat stejně, jako k mladšímu, aby věděl, že mám oba stejně ráda . Občas teď začal lézt po čtyřech a dělá pejska. Taky mi přijde, že se snaží na sebe upozornit. Tak se k němu chováme jako k pejskovi, voláme tak na něj a za chvilku ho to přejde. Myslím, že jen zkouší, co my na to. A už to celkem pomíjí. Začlo to na dovče a tam si na něj hrál skoro pořád. Teď si třeba dva dny nevzpomene.Jinak co se dětiček týče, myslím, že po mateřské lásce jsem vydováděná až dost. Ale takové to jako lákání na miminko mě možná bude chytat pořád, ale mám pocit, že by to nepřestalo ani po třetím mimču, po čtvrtém.... Myslím, že to je tak nějak ve mně, jakoby ty miminka nosit v břiše a mít jich víc a víc. A to mě ale chytlo tak před čtyřmi dny. Do té doby jsem byla šťastná, že už mám odrodíno a že Mišákovi je už přes půl roku. No ale nemůžem dělat děti jen kvůli mým pocitům. Sama cítím, že dvě jsou na mě až dost. No ale jak říká náš kámoš, který si teď s manželkou pořídil třetí dítě "Nikdy neříkej nikdy". Takže ta možnost tu je, ale spíš jí nechám otevřenou a tak jakoby náhodě a přírodě. Myslím, že se záměrem do toho nepůjdem, ale kdyby příroda tak nějak chtěla a mimčo se k nám přihrnulo, tak bychom ho měli. Uvidíme .Včelko, kolik Ti je, jestli se můžu zeptat? Jak tu píšeš o věku. Nic si z toho nedělej, že se "nevěnuješ" tolik, kolik si myslíš, že by bylo správné. Já už to u druhého vůbec neřeším. U prvního jsem se pyšnila, jak umí už tohle a tohle a dneska mi to je od srdce jedno, jestli nějaký děťátko už má o tři zoubky víc, nebo už leze, nebo co říká. U druhého už je to jiné. Jsem ráda, že v rodině navozuji klid a mezi sourozenci se snažím lásku a aby nám bylo dobře, a jestli bude umět prcek říkat, jak dělá pejsek teď nebo za půl roku, tak to mi je úplně volný . Každá holt nejsme taková, abychom se tak věnovala. Prostě na to nejsme, ale děláme zase jiné věci pro ta naše zlatíčka. Já jsem spíš na to, vypadnout někam ven, na hřiště, na kolo, k babi, do bazénu, než sedět u knížky a ukazovat obrázky, no. A co mám dělat, přece nepůjdu sama proti sobě. Až na to budu mít chuť, tak to dělat budu. Tak se mějte krásně, taky jsem se pěkně rozepsala . Papa |
| Valsi | 82350 |
|
|
Re: spánek16.8.2008 15:28:42
Ahoj Lucinko,
ja prave nekde vycetla ze takhle velke deticky kojeni v noci uz nepotrebujou..proste chtej jen to prso tak proto jsem to chtela odbourat. ..jinak bych vydrzela. A hlavne se to stupnovalo..jak se mnou mala spala tak pak uz to spis vypadalo tak ze vetsinu casu mela v puse prso a kdyz nahodou ne tak se probudila :-( To uz fakt neslo vydrzet. Takze tohle je i pro jeji dobro aby se v noci v klidu vyspala a ja taky ![]() PS: ten navod jak to odbourat jsem tam nevkladala ja ...to byla nejaka jina spolutrpitelka Timto ji moc dekuju. |
| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
Re: spánek16.8.2008 9:44:21
Ahoj Valsi, tak vidím, že jsme na tom stejně. Ten článek co jsi na listopadky vložila jsem si už přečetla a taky uvažuju nad tím, že do toho půjdu, jen chci ještě vydržet. Vymyslela jsem totiž takový zlepšovák. Odmontovali jsme jednu stranu postýlky a postýlku přitiskli k posteli ve stejné výškové úrovni, takže teď spí malý v postýlce, ale pořád ještě jakoby s náma, protože v noci kojím. Ještě chci počkat zhruba do roka a jak přestanu v noci kojit tak přimontujeme stranu postýlky a zkusíme ho nechat už spinkat samotného. Asi s tím hodně maminek nesouhlasí, ale mě to tak vyhovuje a navíc se s prckem ráda tulím a jsem mu nablízku. Chci si to co nejvíc vychutnat dokud je takový malý, jak vyroste už třeba se nebude chtít pomazlit.
Druhé mimčo zatím neplánujeme i když taťka by si to rád odbyl najednou, ale já ne. Myslím si, že když má maminka jen jedno mimi, tak si to víc užívá. Až přibude druhé, bude víc starostí...ale taky se na to jednou těším a hlavně až si spolu prckové budou hrát a vzájemně se učit. |
| Valsi | 82350 |
|
|
Re: spánek16.8.2008 9:12:25
Ahoj Kaji,
jsme na tom stejne akorat ze nam se mala narodila v terminu a mela normalni vahu ) ale byla desnej rvoun uz od zacatku takze jsme ji porad nosili. Uspavani vecer fungovalo jen u prsa a pres den jen jezdeni v kocarku. V noci se mala budila kazdou hodinu a kdyz nedostala hned prso tak bourala barak. Kdyz uz to fakt neslo tak jsem na netu nasla jak to odbouravat (tady na listopadkach je to taky) a uz to zkousim asi 14dnu...je to drina vydrzet ale uz se to lepsi..mala se budi treba "jen" 2x za noc. Pres den je to taky peklo protoze si nechce sama hrat treba v ohradce..jak ji polozime tak jeci...ale to bohuzel nevim jak odbourat :-( takze nosim, nosim a nosim :-((( |
| kájí | 84995 |
|
|
spánek15.8.2008 22:12:46
Ahojky, tak to vás musím postrašit. Co se malá narodila měla 2400 kg. Všichni z ní byli ... Takže se furt chovala, a taky jsme ji naučili usínání na mojim břichu. Když ji bylo asi jeden měsíc, naučili jsme ji na houpání. Katastrofa!!!!!! Když jsme už nemohli zkusili jsme usínání u prsu. Trvá to do teďka a jak jste již pochopili, malá neumí sama usínat. Jen u mě. Už jsem v koncích, protože jinak ji neuspím. Jooo jinak spí s náma v posteli, co jí byl měsíc tak jsem ji dávala ke mě, a mohla jsem spát celou noc. Takže línost. A teď trpím, snad se to do roka změní. Tak buďte rádi jak vám pěkně spinkaj. Já můžu akorát tajně závidět
|
| Hanka+Prokůpek 8.11.07 | 83276 |
Už skoro spím:))15.8.2008 21:18:48
Holky moje,máme asi to nejhodnější dítě a taťku,ale spánek taky chybí!Prokůpek nám spinká celou noc v postýlce a pomalu si tam zvyká i po obědě.Krize byla tak kolem půl roků,to taky spinkávál mezi námi. Menstruace přišla asi hned po šetinedělí,i když taky nic neberu a pořád pilně kojím. U nás další mimčo ve hvězdách ,necháme to osudu
Taťka nechce a já se bojím složitého těhotenství-roky,krvácení,brzo mi tvrdlo břicho-no už to,že mám Prokůpka je zázrak!!!!!!!PA A KLIDNOU NOC VŠEM-HANKA![]() |
| daniela Králová | 82794 |
|
|
Re: Kolik dětí?15.8.2008 20:00:24
ahojky.zdravím při dnešním propršeném večeru.teda prší už od rána a dneska jsme byli zalezlí celý den.
já tedy MS dostala snad hned po šestinedělí.a antikoncepci jsem brala hnedka.nejdříve Cerazette,ale to jsem pak měla MS celou dobu co jsem to brala.pak jsem bohužel přestala kojit a Dr. mi dal Cilest.a od te doby mam MS přesně podle prášků.no,třetí mimi nechci.tedy teď ne,ale co bude za pár let??ale ne,dva kluci stačí ![]() Leni,neboj on se Davča srovná.já mam kluky od sebe 4 roky a Dáda se teda asi před 3-4 měsícema choval děsně.záchvaty vzteku,ve školce byl hnusnej na učitelky,ale na Sebíka vůbec.toho pusinkoval a pusinkuje,a vubec je k němu něžnej.teda teď co je malej mobilní,je to horší.pořád ho okřikuje"to mi neber,to je moje,to nesmíš..."ale nic mu neudělá.uvidim,jak to bude zase po prázdninách ve školce.ale zdá se mi že se dost zklidnil. Včelko,já taky u malýho nesedim celej den,občas ho šoupnu do dětskýho pokoje a hraje si tam s bráchou.paci umí když se mu chce.pápá taky někdy.no a mama tata baba.....na to si asi počkame.ale nemyslim si že to je tím,že se mu věnuju málo.umí zase jiný vylomeniny každé dítko je šikulka na něco jiného.a ke spinkání...ty mimča mají asi radar na mamky .mam to taky tak,že když si jdu lehnout,tak malej tak za půl hodiny mrčí,ale většinou stačí dudlík,nebo čajda a spí tak do 5 ti,pak dáme mlíko=přesun do postele,a pokračujem ve spánku ještě tak 2 hodiny.ale starší Dáda,ten se mnou spal v posteli,přitisknutej do podpaží,nebo na záda až do dvou let .jinak nespal...i při denním spánku.no,a vyrostl z toho.teď už se ani nechce muckat a ňuchat.ještě že mam to svý miminko.![]() |
| Hanča a Daneček 9.11.07 | 73408 |
|
|
Re: Kolik dětí?15.8.2008 19:24:20
Mám kamarádku ta má taky ročního chlapečka,tak nějak se dětem věnujeme stejně a náš malej se naučil říkat "tata,mama,baba a jiné"až před pár týdny.Myslím že to není tím jak moc se to dětátko snažíme naučit,ale je to v něm.Náš Dáda zase uměl dřív lézt,sám se posadit a postavit.Každé miminko je jiné,něco umí dříve a něco později.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.