Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 | 72703 |
|
|
Re: papání7.8.2008 11:39:53
Tak už i my máme po 8měsíční kontrole a jsme teda prďaprďa prďavý. Danka váží 7650 g. A musíme na krev kvůli železu. Taky jste museli? Ptala jsem se na ty kapičky, tak Vigantol máme kapat dál.
A s tim jídlem, co se tu řeší... taky se snažim dávat pozor na to, co Dance dávam. I v některých přesnídávkách, co jsem zjistila, jsou éčka. Masíčko kupuju ve skleničkách, tady se špatně schání kvalitní, tak kupuju tohle. Ale kdybych neměla možnost, to kde koupit (nebo to bylo daleko), tak si s tim taky hlavu nelámu. Holt co by bylo . Jogurty můžu jen já, a to max. 1x denně. A Florián je ten, co je u nás v ledničce každý den. Můj nejoblíbenější. Až od vás jsem zjistila, že patří taky k jedněm nejzdravějším. ![]() ![]() Taky si teda myslim, že solí, éčkama, medem a tvarohem zatěžovat dítěti organismus, když se to dá řešit jinak - je času dost. Oddalovat, co nejdýl to půjde. Máme už dva měsíce 2 zuby, ale dávam Dance i větší kousky. Třeba banán na kolečka do mističky (dobrý na zabavení, když vařim - mi aspoň nevisí na noze). Nebo měkkou hrušku na proužky. Zkusila jsem jednou i barevný bezvaj. těstoviny. Ona si to sama žvatlá a má z toho zábavu. Musim pak teda vytírat, celou židličku osprchovat a dítě rovnou svlíknout a strčit do vany. Ale je zábava a to je hlavní! |
| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
Re: papání7.8.2008 9:41:37
ahoj holky,
dneska bude pařák, takže po obědě hurá na bazén ![]() Chtěla jsem jen napsat k těm Hami sušenkám, že je máme a jsou dost tvrdé (sama jsem je zkoušela rozpustit v puse i v čaji). Kamarádka mi doporučila ty kukuřičné křupky (jsou zhruba od 6měsíců) a včera na hřišti malému nabídla na zkoušku jednu. Docela mu chutnala a perfektně se rozmočí v pusince, jen je od toho trošku nepořádek, ale prý až ty křupky začnou prcci kousat zubama tak už nedrobí nic... Tak to byl jen takový tip pro prťata na žužlání ![]() Krásný den a pozor na sluníčko bude jedovaté ![]() |
| Gabi+Tomášek 20.11.07 | 62672 |
|
|
papání7.8.2008 8:44:20
Ahojky....
ohledně toho jídla si myslím,proč by naše malinkaté děti měli jíst už to co my.když to jde ještě zdravjej.Pečivo a sůl a cukr zkusím zavést co nejpozděj.Proč se to dělá?Snad právě kvůli tomu že je jiná doba a vše okolo než když jsme byli malé my.Také se v té době hodně věcí nevědělo co se ví ted,takže třeba pro ty alergie,zatížení ledvin,v budoucnu obezita apod...Nepřeháním to s bio nebo s lahvičkama,taky vařím a nejen s bio,tak nějak opatrně vše.Ale lipánka určitě počkáme do roku. Jinak už klečíme a všechno si stoupáme.A zuby furt nic potvůrky. Kousky jíme docela zdatně,sušenky jí sám už dva měsíce.Zatím pá a pěkný sluníčkový den. ![]() |
| Valsi | 82350 |
|
|
Re: čulisek při středě!6.8.2008 21:43:35
Ahoj Hanko a ostatni mamky,
to jsem se chtela uz taky zeptat jak deticky zvladaj jidlo kdyz neni uplne kasovite...kdyz jsem zkusila dat male masozeleninovej prikrm ve sklenicce kterej uz byl s kouskama tak mi to plivala a vystrkovala jazykem z pusinky:-( Uz testujeme i susenky od Hami ...zizla to ale jak odkousne kousek tak ho taky vyplivne. PS: a zub ma zatim proriznutej jen jeden ) |
| kájí | 84995 |
|
|
Ahojky6.8.2008 21:40:26
Ahojky Adélko, tak to vám závidím jak krásně už mluví. Mě říká jen když je naštvaná, jinak samé JÁJÁJÁ. Jinak furt žvatlá a křičí. Ta bude tak uječená, že nás potom odvezou
. Jakej jogurt můžu doporučit tak je Activia. To mi doporučila porodnice, že je i testovaná a je nejlepší pro ty malé. Dneska si malá hrála s kotětem a docela mu dávala čočky. Ale přežilo . Ty houby vám závidím, docela bych si dala smažený, ale snad se dočkám. Zítra jedem koupit nočník, tak jsem zvědavá na reakci malé. Snad to půjde. Papa a zdravím všechny |
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
Re: Ahojky maminy6.8.2008 21:21:41
Ahoj,
co se nás týče,tak Adélce se echtělo vůbec otáčet,na bříšku vydržela chvíli a hned kňourala.Já jsem tedy byla na poplach na půl roční prohlídce,ale dr. byla docela v klidu,že zatím nemusí a poslala nás až v 8 měsících na rehabilitaci a tam mi dr. řekla,že má břišní svaly na úrovni 2 měsíců.HOROR.No a řekla,že se to nedá jinak spravit než právě tím cvičením a reflexní terapií.Tak cvičíme měsíc a kousek a teď už je Áďa radši na břiše,couvá a ručkuje kolem dokola,zkouší dát kolínka pod sebe a už se z bříška otočí na záda. Ale je to boj.Při cvičení se kolikrát bojím,abych ji něco nezlomila jak se vzpírá.Je mi jí líto,ale musíme obě vydržet.Hlavně mi udělá radost,když předvede něco nového.To je jediný důvod to nevzdat. Jinak co má pozadu s pohybem,tak dohání mluvením.Povídá:máma,táta,baba,děda,bumbum,bububaf a když vidí psa,tak taky štěká.Je to moje sluníčko zlobidlo ![]() |
| Hanka+Prokůpek 8.11.07 | 83276 |
čulisek při středě!6.8.2008 21:05:08
V okolí Opavy houby rostou!Gratulujeme všem šilulkám co sedí a štěkají!Tohle nám zatím nejde,ale zase pro změnu jsme zvládli všech 6 zoubků v pohodě(snad to nezakřiknu)!Máme sice zoubky,ale hrozně se bojím dát malému větší kousky
(HOLKY JAK TO DĚLÁTE?DAVÁTE UŽ SLUNÍČKAM A ZVLÁDÁJÍ TO?Jednou jsem nastrohala jablko a dusili jsme se!No jsem bobkař Co se týče Vojty,tak jsme hlídání od narození,máme maličko šišatou hlavičku a nešlo nám otačení doleva ((((Teď nás ještě hlídají jak lezeme,pak jak budeme chodit...,prý k vůli pateři,ať jí máme rovnou a správně se vyvyjíme!!!!!Snad to už bude jen dobrý!Doma si všichni myslí, že to malý vzládl sám svou zvědavostí a šilovností,ale dr.je jiného názoru Moc jsme si nepadli do noty,nelíbylo se jí,že srovnávám s jinými dětmi,HLAVNĚ ŽE ONI MAJÍ NA NÁS TABULKY![]() ![]() Tak holky papalala a výchově zdar!sladké sny Hanka |
| daniela Králová | 82794 |
|
|
Re: Ahojky maminy6.8.2008 19:31:05
zdravím.holky,s tím jídlem,já si myslím že nic se nemá přehánět.a to jak v kupování jenom BIO výrobků+všechny ty omezení a tak.a zároveň necpat do mimina uzeniny,hranolky,tučný jídla,solený,moc okořeněný..ale asi stejně budem krmit prcky,tím co každá uzná za vhodné,že?
každopádně ať jsou hlavně zdraví ty naše .ještě jsem se chtěla zeptat,(snad nebudu za blbce)maminky co cvičíte podle Vojty,řekli vám dr.proč vaše mimča musí cvičit?teda jako proč se nevyvíjí tělesně sami od sebe??jen mě to zajímá,jak to že někdo to potřebuje a někdo ne.to cvičení. jo,a houby asi rostou,ale přede mnou se schovávají.snad mi tchýně nějaký dá. ![]() |
| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
Re: Ahojky maminy6.8.2008 9:47:36
Káji, souhlasím s tebou. Dřív se dávalo už opravdu skoro všechno. Dnes jsou různé alergie, tak jsou maminky opatrnější. Já to dělám tak, že vždycky z toho co jíme, dám prckovi ochutnat. Jinak mu ještě vařím zvlášť. Skleničky kupuju, ale jen když k někomu jdeme. Doma vždycky něco uklohním. Pribináček jsem zkoušela a malému děsně šmakoval, ale prý je lepší lipánek.
U nás houby docela rostou, jen není nějak čas na houbaření. Příští týden nám slíbil taťka, že si vezme volno, dáme prcka na záda a půjdeme spolu do lesa, tak se těším. Gabi, to už budou zoubky. U nás jsem o prvním vůbec nevěděla, ale teď se klube druhý a ty noci jsou podobné jak tady popisuješ a pořád mrčí a kňourá...už ať je venku |
| kájí | 84995 |
|
|
Ahojky maminy5.8.2008 22:07:33
tak přežíváte? Malá nám už leze na gauč a má z toho strašnou prču. Jen já mám strach aby se nenatloukla. Někdy si říkám, co si o nás myslí. Jinak jak tu píšete jestli Florián, nebo pribiňáček, tak mám na to svůj názor. V minulosti se to neřešilo, muselo se dávat na co bylo a jestli to má nějaký chemie nebo ne tak to neřešili. Ve všem jsou a s tejně to bude jednou jíst. Tak jestli si má zvyknout teď nebo potom a pak se s toho ... tak je to jedno. Malá jí všechno, mimo guláše, jitrnic, klobás. A jak jí chutná. Takže já kojim + ji dávám co my jíme. K svačině, jogurt jakýkoli hodně má ráda lipánek a jinak normál. Jo a k tomu jídlu ještě dodám, že kdo dává ty hotovky s tý skleničky /Hami, atd./ tak si dát otázku. Proč to vydrží tak dlouho? Třeba rok? Takže je lepší uvařit čerstvé a víte i co do toho dáváte. A co houby rostou? U nás ne, manžel je s toho celej nervozní
Zdravím a papapa |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.