Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 19:37:39
Včelko, tak to jsi mě rozesmála
s tím ohýbáním. Já jsem ztuhlá jako blázen. Vůbec nic nedělám od toho prvního těhu, takže skoro 4 roky. No Ty sedíš na zemi s nohama nataženýma před sebou, jen trochu od sebe, aby tam to mimčo akorát zapáslo. Takže žádnej výkon . Už jsem se zaregistrovala na rajčeti, chci si tam udělat fotoalbum, abych mohla dávat fotky. Ale ta registrace už byla na mě až moc, tak jsem to zatím nechala tak a budu pokračovat jindy .Jinak ten řepík dělám odvar. Dám do hrnečku jeden sáček a zaleju tak půlku hrnečku. Víc stejně nespotřebuju za těch 24hod a aby to bylo silný. Přebaluju každé dvě hodiny, aby byl malý pořád skoro v suchu a pokaždé otřu ta opruzelá místa. Večer namažu Imazolem. Může se mazat 2xdenně, ale nám bohatě stačí večer. No a do třech dnů vidím pokroky. Už teď to skoro nemá, tak už zas tak často nepřebaluju a teď večer už jsem namazala "jenom" Bepanthenem. No a na kolech jsme nebyli. Taťka dorazil zrovna v půl sedmý, když jsem šla koupat prcka . Takže snad zítra. Chci bejt spíš i jen doprovod, jen to omrknout, jak mi není úplně dobře, tak ať si nerozjedu nějakou chorobu. Tak žádný kopce zatím. A tady u nás jsou jen kopce.Jojo, mně je 31 . Je to rok narození .A jak se tu někdo ptal, na ten vitamín D, tak nám řekla dr. do roka každý den jednu kapku a to K do půl roka každý měsíc jednu kapku. Máte někdo na rajčeti také fotoalbum? Jdu uklidit a pak asi s taťkou zkouknem film na DVD. Je to paráda, když ty kluky uložím, jak jsou v tom pokojíčku v postýlkách a jen oddychujou. Nemůžu se vynadívat . Malej a velkej . |
| včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 | 72703 |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 16:11:16
Miru 77, budeš nám muset poslat ještě návod s fotodokumentací. Jsem si sebe představila, tak sem se smála. Jak balancuju nad dítětem a nemůžu a nemůžu se mu dostat k nosánku. Já se totiž asi tak nízko mezi stehna, abych došáhla hadičkou k nosánku, neohnu. Asi budeš hodně ohebná viď. Možná to ale jde, jen to zkusit.
|
|
|
Re: nespavost14.7.2008 16:04:04
Á Miru s dráčkem bude asi stejně stará jako Lucinka, co holky? 77 znamená ročník narození?
Miru s delfínkem. Řešila jsem nedávno usínání u prsa, tak jsem tu našla na Rodince nějaký starší článek s dobrou diskuzí pod. Taky tam píšou něco, jak radši nezvykat mimča v noci k životu, ať si od mala zvykají, že v noci se spí a nemají pak problémy, až budou vstávat třeba do školky. Ale jak je to naučit, viď?!! Jsou tam ale taky rady, jak uspávat, tak třeba se ti podaří přijít na nějakej fígl. To ponocování s ním musí být určitě hrozný!!!! Miru77 s dráčkem, psalas, že máš opruzené mimi. Co to je ten Imazol? A používá se jen na noc? A řepík - z toho děláš odvar a obkládky? Jak často? Sem si ho taky koupila a zatim jsem ho udělala jen jednou a teď, jak se to opruzení nechce ani po 5 dnech zlepšit, tak zkoušim jedno pátý přes devátý - pak ani nebudu vědět, co zabere. |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 14:29:58
Lucinko, jak jsi napsala, že teď už Ti malej drží, tak to je dobře. Mně nedržel ani jeden a už u prvního jsem našla fígl, jak na něj. Mimčo položit na zem na zádíčka
, sednout si tak, abych jeho hlavičku měla mezi nohama (u pipky ), jeho ručičky dát pod svoje stehna, aby nemohl šermovat a stehnama přidržovat hlavičku, aby s ní nemlátil ze strany na stranu. No a mám obě ruce volné na odsávání . Toť můj recept. Mimčo sice pláče, ale u nás to opravdu jinak nejde. Hlavně Míša má sílu, že mu nemůžu po koupání kolikrát ani tyčinkou vytřít nosánek. Ví přesně, jak do mě strkat a jak kroutit hlavičkou, aby to vůbec nešlo . |
| Lucie+Ondrášek19.11.2007 | 69595 |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 13:50:44
Ahoj nová Mirečko,
vítám tě mezi náma maminkama, víc maminek víc zkušenností, je to fajn. Ahoj Mirečko 77 tak budeme mít stejnou příponu u jména ![]() Chtěla jsem ještě napsat k té odsávačce, máme taky tu za dvacku s těma hadičkama, je primitivní a docela stačí. Ze začátku mi prcek nechtěl držet, ale když zjistil, že se mu potom uleví a nebolí to, držel. Ty nemoci a nachlazení budou následky toho střídavého počasí. Už ať je zase hezky a teď prý znova hlásí na zlínsku přívalové deště. Chtělo by to někam za sluníčkem k moři, no bohužel až příští rok, teď bych si s malým netroufla tak daleko. A k těm sváčám, piškotky začnu už přidávat taky, myslím že už je na ně vhodná doba ![]() |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 13:33:30
A odsávačku hlenů mám obyčejnou za dvacku a dobrý. Taky se jednou trubičkou tahá a druhou vsává. Na tu na vysavač slyším samé chvály, ale ten náš pinďa se vysavače bojí, tak zatím vůbec u nás nepřipadá v úvahu. A už tu nejsem
. |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 13:31:27
Jo a k těm piškotům taky nevím, jestli tam lepek je. Ale píšou od šestýho, tak myslím ten sedmej, že je dobrej.
|
|
|
Re: nespavost14.7.2008 13:28:05
Ahojky mamuly
![]() Mirko, tak Tě tedy svým jménem taky vítám . Ode dneška jsem pro všechny tady Mirka 77 . Takový neobviklý jméno a budem tu v převaze-huráá . Jo a ještě k Tvé ikonce-tu jsem měla, než jsem si dala dráčka. Asi nějaký šestý smysl. To už by bylo moc, kdybychom měly obě rybičku.No mně už je dobře na těle, nic mě nebolí, záda, hlava-nic. Ale pořád mě bolí v krku a občas i dost a mezi nosem a krkem mám zahleněnej fujtajbl. Ale na vozejk půjdem večer, jestli taťka nebude moc utahanej z práce. Nejdřív to musí zkusit ona a pak já, ale aby byl u mě. Zezačátku, než si zvyknu. Už se těším. Zatím máme vozík v pokojíku a Lukajda v něm jezdí "jako". Piškoty už dávám do ovoce. Ale koukám, že tu jsem dost vepředu. Ale myslím, že dobrý, že všechno dávám, až když se to má. Piškoty jsou od půl roka a začala jsem asi v sedmým. Jen nevím, jestli ty vločky ovesný jsou taky s lepkem, nebo jen pšeničný. Ale na kojeni.net jsem četla, že lepek možno začít zavádět pomalu od půl roku. Já začala od 8.měsíce, to čtu nejčastěji, že je možno a někde píšou už i od 9. No je to těžký. Každý píše něco jiného. Dneska jsem dala poprvé tu bílou Holandii s banánem a piškotem, tak prcek baštil. K obědu měl bramboračku a zahušťuju mu to tou rýžovou kaší. Je to úplně skvělý. Včelko, taky nám pořád něco je. Připadám si jak hypouš a už skoro s ničím nechodím k dr., protože už mě to dost unavuje. Takže dokud můžu, tak nasazuju samoléčbu. Ke spaní-většinou se prcek budil už jen jednou, ale teď se začal budit i třikrát, asi mu taky něco je, ale teploty nemá, tak mu jenom večer dávám brufen sirup, aby mohl líp spát. Jinak je dost protivnej. Ale zuby zatím asi nebudou. Tak spíš to chytl trošku ode mě .Mirko, jen aby si Pavlík nevypěstoval návyk na to vstávání v noci. Na tohle já jsem neoblomná-i kdyby měl brečet, tak žádný rozsvěcení a povídání. Kdyžtak nakojit, nebo napít vody a spát. Bála bych se hodně návyku. Ale to musí každý, jak to cejtí. Tak já jdu něco dělat, oba mi chrněj. Copak starší, toho musím ještě z postýlky tahat, ale mladší se vzbudí třeba po půl hodině .Ahojky |
| Mirka+ Pavlík 8.11.2007 | 76506 |
|
|
Re: nespavost14.7.2008 11:49:25
Díky za přivítání. Tady máš radu používáme Babyvac je to odsavačka na vysavač koupís i v lékárně. Je super nemusíš se bát má regulaci toho tahu a mimčo se vysavače nebojí
|
|
|
Re: nespavost14.7.2008 11:43:02
AHOJTE!
Já se z toho už po.... . Když si nestěžuju já na prasklý bradavky nebo zánět, tak je to teď malá. Dneska jsme byli s teplůtkama u doktorky. Prý zánět nosohrtanu, že musela přijít do kontaktu s někým nakaženým. O nikom nevím. No, možná se u něj ještě nemoc neprojevila a nakazil nás. Už mi to přijde i blbý, jak si tady pořád stěžuju. To vypadá, jako bych si to vymýšlela. Holky, jak a čím odsáváte rýmu? My máme takový kuřátko se dvěma hadičkama, jedna do nosánku, druhá mě do pusy na tahání. Ale nějak to ani nefunguje. Nemáte některá zkušečnost? Miru vítej, každá maminka se svýma radama a zkušenostma užitečná! Proč by ses nepřidala. Druhá Miru, tak ať jsi brzo zdravá! A ať brzo můžeš vyzkoušet nový vozíček. Čekáme tu, až nám popíšeš první zážitky. Jinak já kapu D každý den a K jedenkrát do měsíce. Mam za to, že mi doktorka říkala, že při kojení. A já kojim, tak kapu. Možná to dělam úplně blbě. A uspávání a sedání: Danka si sedne v noci v polospánku a kňourne. Přijdu tam, vidim, že sedí a ona má ještě zavřený očíčka a klimbá hlavičkou. Chce to trénovat i za spaní! Ale teď, co je marod, mi spí nějak dobře. V noci se probudila jen jedenkrát. To asi abych si odpočinula, protože jí přes den mam jen na rukách a nosim, chovam. Je taková chuděrka tesklivá. A když se mi v noci víc probere, tak jí vezmu z postýlky a ukojim zpátky ke spánku. Ale je to někdy i třikrát za noc, tak to taky není pravý ořechový. A chodíme spát taky i až na devátou. Podle toho, jak přes den spí, když i 3x po hodince, tak vim, že jí dát spát v 7 nemá cenu, to bych se upohádkovala a ukojila, mezi 8 a 9 je to lepší. Tak je to u nás. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.