| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 42217  [Dalších 41397 >>]
Radka,David10/05+Gabča11/07 38638

české dráhy

9.6.2008 9:53:53
Ahoj kočky,
tak tu musím zapět chválu na české dráhy...

V sobotu jsme jeli na cyklovýlet do Beskyd. Ráno jsme vyrazili cyklobusem z Ostravy do Frýdlantu, pak jsme si podrandili po beskydech na kolech, odpoledne zaparkovali na chatě u rodinné přízně a nazpět jsme jeli vlakem a o tom tu musím napsat více.

Měli jsme jet přímým vlakem domů ve složení: 2xkolo, vozík za kolo s autosedačkou, já s manželem a dítka. Na pokladně nás paní varovala, že na trati je výluka (cca v polovině trati jedna vlaková zastávka), trochu jsme se toho lekli, ale řekli jsme si, co nás nezabije, to nás posílí a taky že jo.

Do vlaku jsme se nasoukali celkem v pohodě (vlak měl široké dvoukřídlové dveře), mladý průvodčí nám pomohl s koly a vozíkem, ani jsme za ně neplatili, průvodčí nad tím mávl rukou.
Pak nás ve Frýdku čekal ten přestup na autobus, cesta autobusem a pak zpět do vlaku.
Výstup z klaku byl horší, neb než jsme začli vystupovat, široko daleko už nikdo nebyl (všichni utíkali na autobus), tak se manžel potil s vozíkem (dveře sice byly široké, ale uprostřed bylo zábradlí, nad které bylo třeba vozík nadzvednout) a když nejvíc funěl, přiskočil posunovač, co šel zrovna kolem a pomohl mu s vozíkem, já mu pomoct nemohla, protože mi mala spala v náručí.
Pak šla kolem výpravčí s dotazem, zda pokračujeme dál a my že jo, tak na nás popohnala a vyslala směrem do podchodu, pak se zarazila, to jí asi došlo, že toho máme s sebou trochu více, drapla jedno kolo, posunovač vozík, manžel druhé kolo, já Davida a přesunuli jsme se před nádraží, přes koleje (kde chodí jen zaměstnaci ČD), kde jsme se nacpali do autobusu a věci naložili do přistavené dodávky.
Svezli jsme se jednu zastávku a pak zase ven a hurá na vlak, Žabča mi stále spala v náručí. To nám hned došlo, že do vlaku se nenacpem, protože měl jen úzké dveře a než by jsme rozložili vozejka, to by chvilku trvalo. Už už jsme to vzdávali, že to jako dojedem na kole domů, ale pak na nás volal strojvůdce, ať vozík dáme do služebního vagónu, to se nám taky moc nechtělo, to znamenalo projít kolem celého vlaku až na jeho konec (a nebyl nejkratší), ale zase se přichomýtla výpravčí (jiná) a paní průvodčí, každá vzala jedno kolo, manžel vozík, já Davida a už jsme fičeli na druhý konec vlaku. David byl štěstím bez sebe, neb mu výpračí do ruky vrazila "opravdickou" placačku, protože potřeboval mít volné ruce. Z vlaku nám pak zase ochotně pomohl výpravčí a ještě na poslední chvíli si k němu David doběhl, aby mu cvakal lístek.
Prostě paráda, jsme byli s manželem z tohoto jednání dost překvapení, prostě jsme trefili na fajn lidi, přišlo nám to prostě neskutečné.

Se omlouvám za tu slohovku, ale tohle muselo ven. Mažel už o tom spisuje článek na náš rodinný web, tak to pak asi mrsknu na rodinku na hlavní stranu.

a na konec jedna dojezdová fotečka :-)
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703

povíkendová

9.6.2008 9:26:18
ahojte mamči! víkend utekl tak rychle :( a jsme tu zase doma sami. Brabenec :-D neboj, dítko tě překvapí když to budeš nejmíň čekat. Neboj. Když tě i doktorka ubezpečila :-). S tim ekzémkem, tak se nás tu sešlo ... my teď koupili krémík z marjánky ;) a tepr zkoušíme, tak vám ani nemůžu říct, jak to zabírá.
Mixér už jsem měla přes víkend doma a TO JE PARÁDNÍ VĚC. By ze mě konečně mohla být i lepší kuchařka :-D. Zkoušíme už papkat, ale je to bída. Mrkvička je všude, jen ne v pusině. Danka u toho řádí, ksichtíčkuje se, prská a pusinku moc otvírat nechce. Natahuje se po lžičce, že si jí vezme sama, tak chytam ručičky a soustředim se, abych nevyklopila ze lžičky. To že je mrkvička všude už neřešim. Valsi, to máš výhodu, že je vaše židlička oranžová, to my máme světlou a to jsem ti teda blbec ~f~ .
Jani, gratuluju k zoubku R^
daniela Králová 82794

Re: otáčení

8.6.2008 21:58:11
nejde mi to tak kdo bude chtít jsou tu http://fotoalba.cz/dana2111
daniela Králová 82794

8.6.2008 21:55:14
tak znovu a naposled
daniela Králová 82794

8.6.2008 21:52:19
tak ještě jednu fotku
daniela Králová 82794

8.6.2008 21:39:14
ahoj všici,fotky jsou moc pěknýR^.gratulace k prvnímu zoubku...my nic,teda ja už mam ale mrňous ne:-D.s tim otáčením ...Sebík,jak ho položim na záda je hned na bříšku,ale zpátky to neumí,nebo nechce??a taky se začíná posazovat,v kočáru se přitahuje a hlavu nepoloží:-)opravdu to má každé mimi jinak,ale nakonec se to naučí všichni,že. jinak u nás začíná zitřkem taťkovi dofča,tak se tu asi neukážu,bude to tu okupovat on,a taky asi budem konečně výletovat :-):-) papa
ciperka+Domisek a Matyas 58315

vozik za kolo a jogger!!

8.6.2008 21:39:03
Ahoj holky,omlouvam se,ze Vam sem lezu,ale rada bych Vam nabidla vozicek za kolo plus jogger! Jde o nove zbozi s dvouletou zarukou!Mam nekolik druhu a barevnych kombinaci,Cena je v rozmezi 3799-4799kc.Pokud by nekdo mel zajem pisnete na mejlika v.bendik@seznam.cz na vse odpovim a zaslu fota........ Ahojte a krasny vecer! Verka
ciperka+Domisek a Matyas 58315

vozik za kolo a jogger!!

8.6.2008 21:38:34
Ahoj holky,omlouvam se,ze Vam sem lezu,ale rada bych Vam nabidla vozicek za kolo plus jogger! Jde o nove zbozi s dvouletou zarukou!Mam nekolik druhu a barevnych kombinaci,Cena je v rozmezi 3799-4799kc.Pokud by nekdo mel zajem pisnete na mejlika v.bendik@seznam.cz na vse odpovim a zaslu fota........ Ahojte a krasny vecer! Verka
Jana + Kuba 11/07 77763

8.6.2008 20:20:12
Ahoj holky, tak se Kubovi konečně vyklubal zub. Bylo to pár uplakaných dní, ale už je venku.

Zítra se stavím v lékárně a zkusím doporučované mazání. Kuba taky polohu na bříšku nemusí, otočí se opravdu jen když je tam něco co moc chce. Začal si sedat a když se má o co opřít, tak to už chvilku zvládne sám.
U každýho mrňouse je to jiné, taky jsem stresovala a nutila kamarádky fyzioterapeutky ať na něj kouknou.

Ty fotky jsou super. :-D
Lucie+Ondrášek19.11.2007 69595

7.6.2008 21:26:37
Dobrý večer maminky:-)
Myslím, že Valsi má pravdu. Můj Ondrášek se už měsíc přetáčí na obě strany a sedět ne a ne. Když ho posadím, tak se kymácí na všechny strany:-D každé dítko to má jíné, takže bych si s tím hlavu nelámala, všechno chce čas...
Gabi ten zip jsem nechala spravit, nechtělo se mi jet do Zlína a čekat dlouho. Oprava stála 50kč a bylo to brzy hotové. Mám tu větší tašku s umělým zipem. Ty novější podle mě jsou lepší. A k té krosničce, abych se přiznala tak jsem ji na zádech ještě neměla. Toto si vzal na starosti můj drahý. Úplně se v tom vyžívá a moc se těší až vyrazíme někam. Ondrášek má 8kg, takže se s nim bude tahat on:-D mě osobně se u krosny Jolly zamlouvá úložný prostor, odepínací baťůžek, stříška a přijatelná cena. Takže záleží na vás, a na vašich požadavcích. Tak ať dobře vyberešR^
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 42217  [Dalších 41397 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.