| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 48437  [Dalších 48167 >>]
Kozovka+Verča 8/04+Tom 1/08 56775

Kloko

1.10.2008 16:02:03
Určitě na tom něco je jak psala např.Krista.
Možná si udělala "chybku"že jsi začala příliš brzy se sladkou kaší.Já sama jsem začínala jen tou zeleninou,mrkev,barmbor,brokolice,květák,pak jsme to postupně míchala mrkev+brambor,květák+rýže apod.I ovocnou přesnídávku jsem dala později než kaši.u nás spíše byla opačná reakce,že moc nestál o to sladké.
Třeba mi odmítá jogurtovou kaši s ovocem od sunaru.Sní tak 2-5lžiček a je konec,neotevře pusu a začal teď asi 3dny dělat hlavičkou když něco nechce nenene.
Já mám kojení 2-4x za 24h a to jen k ránu a nejvíce v noci.Já už pomalu uvažuji,že začnu zkoušet nějaké UM jestli by o něj měl zájem,chtěla bych kojit jen do roku,ale uvidíme jak to nakonec bude.
Mě moc nestojí o čaj ze 125ml vypije za celý den třeba jen 1/2.
Ale je fakt,že my už baštíme bez problému 200g.........a každý prcek je jinej.
Každopádně nevěš hlavu bue líp :-)
Krista+2x1/08 69342

Re: autosedačka

1.10.2008 15:26:53
Kloko - moje dítka si určitě vymýšlela. V době, kdy odmítaly lžičku, v pohodě jedly kukuřičné křupky (ještě jsou taky rýžové a pohankové), piškoty (jsou v pohodě, tak jim dávám i ty s lepkem, ale suverénně vedou amarantové), ovoce (když dostaly do ruky celou švestku, celý kousek jablka), zkrátka jedly jenom jídlo, které mohly jíst sami, tzn. jídlo, které bylo zábava. A samozřejmě prso. Jo a ještě zabralo, když je krmil někdo jiný než já. Děti začaly odmítat lžičku doma, ale pak jsme odjeli na dovolenou a tam se to vyhrotilo. Ale zase to mělo tu výhodu, že mohl krmit tatínek. Masozeleninový příkrm dostávaly hned jako snídani (nepočítám-li pravidelné kojení v 5 ráno).
Je pravda, že teď jsou fakt dokonalí - usadím je do židliček a během 5-10 minut jsme najedeni. Krásně otevírají pusinky (Ondra měl období, kdy jídlo srkal, ale to jsem mu vždy tu lžičku vzala, takže když se chtěl najíst, musel se naučit pěkně otevírat pusinku), neprskají (to je přestávám okamžitě krmit) a až přestanou otevírat pusu, znamená to, že už jsou najedeni. Zapijeme čajem, máme pauzu a dokojíme.
Jsem k dětem drsnější, ale naštěstí jim stačí jen den dva a oni se srovnají.
Kloka + 3 63919

1.10.2008 14:40:03
Kristo, to je docela zajímavý - mně totiž Norbík taky asi měsíc docela dobře jedl - žádný zázrak, ale třeba 20 lžiček zeleninky dal...a mně to přišlo tehdy málo ~j~ A pak ze dne na den přestal zeleninu jíst a jedl jenom sladkou kaši před spaním - tu jsem stejně jako ty přestala dávat a myslela jsem, že se zase srovná, až na to sladký zapomene. Ale už je to asi měsíc a vypadá to tak, jak to vypadá. Tak myslíš vyhladovět, jo? ~;(( No, jestli ti to zabralo, jak píšeš...možná to zkusim, i když to neni moc příjemný pocit. Každopádně moc dík za reakci!!!
Krista+2x1/08 69342

1.10.2008 14:29:23
Kloko a co ho nechat trochu vyhladovět?? Já vím, že to zní drasticky, ale moje děti mi ze začátku jedly, bo to bylo nové a zajímavé a pak začaly stávkovat a na počátku jejich osmého měsíce to vypadalo, že budou zase jen plně kojené. Přitom všechny příkrmy předtím jedly s chutí. Řvaly hlady, řvaly v noci ... umíš si to jistě představit. Tak jsem se naštvala a i za cenu ztráty mléka jsem jim nedala prso do té doby, než něco sní. Pak vzaly na milost rýžovou kaši a nic jiného. Tak jsem zrušila i rýžovou kaši. Dva dny měly masozeleninový příkrm 2x denně. Teď už zase jí v pohodě. Nemám s nimi problémy, odmítnou jen to, co jim opravdu vůbec nechutná.
Kloka + 3 63919

1.10.2008 13:38:15
Ahoj holky,
tak jen zběžně nakukuju...nějak v poslední době sice mám čas, ale zas nemám náladu.
Norbík pořád nejí ~;(( a to ani ovoce, ani zeleninu ani jogurt ani kaši...prostě vždycky ochutná jednu lžičku a pak už je to děkuji stačilo, nikdy více.
A tak je kromě těch asi tří čtyř lžiček, co denně ochutná, pořád plně kojený. Asi bych měla začít s nějakým umělým mlíkem, jinak se z toho zbláznim. Ale uvidim ještě co mi poradí doktorka. Říkala mi v pátek, a%t počkám ještě dva týdny a pak se ozvu, že kdyby dál nejedl, musely bysme něco vymyslet. No, jsem zvědavá, co na tom asi chce vymýšlet.
No, vlastně snědl včera asi třetinu skleničky meruňkový přesnídávky. Abych to zas úplně nepřeháněla ~:(
Ale jinak je teď úplně bombovej. Jak se plazí a pořád něco povídá...fakt k sežrání. Jen teda při přebalování provádí takový akrobatický kousky, že se začínám opravdu bát...

MUFFY, vím, že jsme na těch Zvířeticích byli kousek od vás, jeli jsme z chalupy...
A víš co? Už mám objednané dvé limetky :-) Teď jak prádlo pomalu schne, začlo to být opravdu nezbytné

PETRUŠKO, to sis teda v Hartmanicích pořádně na holkách zabarvila, co? Jen mě fakt mrzí, že holky nezveřejnily fotky svých nových hlavinek~;)

VĚRKO, jak jste na tom teď se spaním? Norbík mi trochu kraví - třeba dnes jsme kojili půlnoc, 3, 6 a to mi přijde už dost. Takže sbírám síly a chystám se na tu vyřvávací metodu. Jen si teď zas říkám, jestli nemůže opravdu mít hlad, když vlastně nic kromě mlíka nejí a to je v jeho věku už určitě málo...~Rv
A řekni mi, když už máš zkušenost se třetím dítětem - mám se bát, když teda budu Norbíkovi dávat třeba jen to jediný, co bude ochoten jíst, nezkazim to nějak - když to bude třeba nějaký hodně sladký ovoce, začne mi ještě jíst zeleninu? Nebudu s tím pak bojovat třeba několik let? Vím, že jsi už psala, že Honzík taky takhle jedl jen...teď nevím co, nějakou tu kaši, viď?

BOCHI, to je moc smutný s tvou babičkou. Ale určitě lepší, než kdyby nějak dlouho trpěla...Kolik jí bylo?R^
Bára+3♀ 43220

1.10.2008 13:18:26
Muffy, a zkoušeli jste malýho už v té autosedačce?
já koukala, že to nemá pásy, jen ten záchytný "pult". To by mi docela vadilo, protože když si představím, že mi dítě za jízdy vyleze (Ančí by byla venku každou chvíli) tak ty pásy prostě potřebuju~:-D~:-D
hajaja2 65408

1.10.2008 13:15:35
čus holky -tak prdek spal celou hodinu!!!!!!!!!!!!!!!!! :o) a já s ním... dali jsme oběd - já teda jsem líná, tak byla žampiónová polívka z pytlíku a Jeník schlamstnul krůtí se zeleninou 190g a k tomu tu těstovinovou rýži asi dvě polévkové lžice - ani jsem jí už nemačkala a zblajznul to v pohodě, aspoň že s tím jídlem netrestá, to už bych byla u Chocholouška...

no jdu se zkulturnit a valíme na to plavčo, doufám, že nás to neodfoukne strašně tam fučí...

Peti tady je dneska taky strašně hnusně, fouká a je hodně pod mrakem, vůbec se mi ven nechce... ale co naplat, naděje umírá poslední a třeba po plavání bude spát :o)
to je dobře, že Miu aspoň trošku dlabe a přibírá... jen tak dál :o)R^R^R^
muffy+Vojtíšek08+Matýsek09 47032

1.10.2008 12:36:35
Bochi,tak špenát nakonec nebyl,protože to co mám v lednici je špenát s bramborem.Tak dostal rýži s mrkví a cuketou.Myslela jsem,že mám samotný špenát,ale ne.
Nánožník-no,je vidět,že není origoš a sedí docela dobře.Docela,uměla bych si představit lepší.Už jsem Ti psala,pokud máš možnost si ho někde vyzkoušet,udělej to.U nás ho měli v Bambuli.Myslím,že pokud by ho paní šila na míru,že by seděl líp.Nevím.
Ještě tu někdo dával odkaz na neoriginální nánožník k jané,mají snad jen černý,ale není špatný.Asi bych zkusila spíš ten než emitex.Prostě jsem z něj rozpačitá.Vyloženě doporučovat Ti ho nebudu.
Tak a teď si vyber,co???~:-D~:-D

http://www.detskyraj.cz/zbozi/3121-dr-nanoznik-jane
to je ten neoriginál
Petruška-Mia 01/08+Tobik 06/13 65307

1.10.2008 12:30:32
dneska od rána koukám na tento strom od pc a dochází mi že už je zima a jdou na mě chmury~;((~;((~;((je tu podzim a bez sluníčka nééé!!Miu zítra bude 9 ěsíců holky ještě 3 měsíce a je jí rok to není ani možný!!!~s~~s~~s~~s~Zlatíčko moje taak rychle mi vyrostla~s~
Bochi,Davča+Verunka 63832

1.10.2008 12:24:44
Jééé tak to jí musím pogratulovat...kočce naší...to je teda pořez co?Jdu obídkovat s malou..dala hodku a čtvrt
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 48437  [Dalších 48167 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.