Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| katulenka,Káťa00Maty+Anni08+// | 75512 |
|
|
29.3.2010 20:09:19
REný,je to jen opravdu kosmetická záležitost-jdou jen na kůži,takže žádná laparoskospie,jen vlastně sešijou kůži u pupíku k sobě nebo k té hraně pupku,aby byla silná a neprostoupilo tudy to střevo-Kačce se tam tenkrát dostala už střevní klička-zrovna jsme jeli na konzultaci na Bulovku a hned nás za pár dní objednali,že by hrozilo uskřinutí...Jo a vlastně byla jsem tam s ní jednu noc,ale přijaly nás večer před zákrokem a po zákroku,který byl dopoledne,nás hned odpo pustili...Takže se fakt ničeho neboj,bolet jí to nebude..to probouzení je u každého dítěte jiné a taky nezáleží,jestli je cíťa či hysterka nebo ne,Kačka je hysterka šííílená,narkozky měla 3(kýla,mandle se zavedením gromet a vyndání gromet),všechno to byly krátkodobé narkozy a pokaždé to vypadalo jinak,asi ta první hodina je nejhorší,dítě o sobě neví,brečí,vzteká se,vstává,nadává atd...nebo jen knourá...to zvládnete
,v pohodě,hlavně,když víš do čeho jdeš... |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 19:41:01
Katul, diky. Jde na pupecni, ale uz se toho bojim ted, ona je takova citlivka a tohle ji bude fakt bolet, tak si to nejak neumim predstavit, co bude nasledovat po probuzeni
Ale treba se mylim a zvladne to dobre, kezby![]() Pajo, Viktorka uz to ma odmalinka, vzdycky dr. rikala, ze ji ma, al eprave na trilete rekla, ze se ji to spravilo, tak nas neposle do nemocnice a ted se ji to zas nelibi. Jeste uvidim, co nato reknou v nemocnici, ja sama bych si toho nevsimla, pupik ma takovou kulicku, ale ze by ji to nejak moc slo ven, to ne. Katul, jeste dotaz, jak se to operuje, laparoskopicky nebo bude mit nejakou reznou ranu? |
| Paja + Naty11/08+12tt | 80345 |
|
|
29.3.2010 19:33:56
Jé tak Katulenka se už k té kýle ozvala, spisovaly jsme zároveň
...Jinak ještě ke vztekajícímu tříleťáku v obchodě-ani tady v tomto věku si nemyslím, že pomůže mu naflákat na zadek, podle mě to ještě zhorší jeho řev a bude ještě větší scéna,takže z mého pohledu opět 1:0 pro nemláticí styl ![]() |
| Paja + Naty11/08+12tt | 80345 |
|
|
29.3.2010 19:28:59
Jasně Pohádko, však já popisovala jak to dělám teď se svojí 16-ti měsíční Natálkou, je mi jasné, že na tříleťáka už takové kravinky fungovat nebudou, to budu muset vymyslet něco inteligentnějšího
, tuto uplynulou diskuzi nejde zevšeobecňovat na všechny věkové kategorie, beru to tak, že tady prostě řešíme naše listopáďátka...Rený - Natálka má také kýlu (pupeční) a vůbec se jí to nelepší, když jsme končily se cvičením Vojtovky,tak říkali, že se diví, že se to neztratilo, že většinou se to tím cvičením samo zatáhne, ale nám ne, takže prý je už malá šance, že bychom se vyhnuly operaci. Dali nám čas do 2.narozenin, pak máme jít znova na chirurgii na kontrolu a rozhodnou se co s tím, zatím se to fakt nelepší, ba dokonce někdy to fakt čouhá dost . Tuším ale, že Katulenka s tím má zkušenosti-operovali jí malou Káťu, tehdy psala, že to byl fakt banální zákrok, ale stejně z toho mám děs a hrůzu , nedokážu si představit operaci takového prcka ![]() |
| katulenka,Káťa00Maty+Anni08+// | 75512 |
|
|
29.3.2010 19:28:27
Teda holky,vy jste se dneska rozjely
![]() ![]() Tak kdyby jste to viděly u nás... Máme to uzpůsobený tak,že si snad nemůžou ublížit,do šuplíků v ložnici jsem jim dala na krámování věci co mi nevaděj,když vytahaj a občas po nich musim klidit vytahaný šufle s ponožkama atak...Kačenčin pokoj zavírám a v obýváku lezou na gauč a odtud hned na parapet to je prostě neodnaučím,dost často tam koukaj na dědu,jak něco dělá nebo na kosáky atak...bud u nich sedim,nebo,když vařim,odendám stolek a dám na zem matraci,co mají na válení z dob nelezení....Z toho gauče už každej spadnul dostkrát ,ale z okna ne,to se maximálně skulej na gauč...Když to viděla moje máma,tak málem dostala infarkt...na jiné okno pochopitelně nelezou....No ,to jsou věci,které vysvětlujem,že by neměli,ale stejně to dělaj...ale vždycky nenápadně po očku třeba Maty kouká,co já na to,když jde "škodit",přesně ví,že to nesmí...další věc u nás je ta,že si děti navzájem ubližují,třeba dneska se Anička vrhla na Matyho a chtěla se mu zakousnout přímo do hlavy...nebo když se napřáhne jeden po druhém těžkou hračkou...to jsou situace,kdy ne ne ne nezabere,takže plácnu...moc dobře věděj,že to nesměj...chápou,že udělali něco ošklivýho a proto dostaly ty ty ty...nebo,když jdem na chodníku...což je teda ještě nereálný,ale postupem času musí vědět,ře mi nesmí zdrhnout pod auto,prostě to řeknu rázně...Prostě u nás většinou nejde situace řešit odpoutáním situace,většinou danou věc vezmu,vysvětlím,že nesmí a nechám dítko ležet a vyvztekat se...Když se perou o hračku normálně,tak nezasahuju,ale ted jsou ve věku,kdy se a sebe fakt vrhaj...Přikláním se ke zlaté střední cestě,ani bez plácnutí,ale ne k řezání vařečkou...tu jsem mimochodem vzala jednou na Kačku a pak se tomu sama nad sebou rozesmála...a bylo po výchově...zrovna o tom tuhle K mluvila,jak na ní mamka vytáhla vařečku...a pak dostala záchvat smíchu![]() Někdy si připadám,že jen zakazuju a zakazuju...Jinka u vzpouzejícího většího dítěte na ulici nevim,ale určitě bych neřezala,jednou jsem myslím takto vztekající se Kačku odnášela z obchodu a pak jsem jí nechala vyřvat,pokud vím,jakékoliv vysvětlování i plácnutí v daný moment vzteku se míjí účinkem...lidi stejně budou koukat,jak že je to jehorší dítě co viděli,tak jako tak... Rený,já byla v roce na kýle s Káťou,ale byla to jen pupeční,pár stehíků,ráno zákrok a druhý den domů...na kjakou jdete vy...myslím,ale že to Viktorka zvládne...nejhorší je probouzení z narkozy,ta rána jí bolet nebude,první den dostane čípek na bolest a pak už to bude dobrý uvidíš... |
| Pohádka+Ondra 2/05+Matěj 11/08 | 18980 |
|
|
29.3.2010 16:58:43
Rený to jo, naše děti ještě tyhle scény nedělají nebo se dají zvládnout. Jen jsem to psalal proto, že Pája s tím třeba u straších ještě nemá zkušenosti.
|
|
|
29.3.2010 16:57:28
VAřečku jsem nikdy nepoužila, ta mi přijde taková drsná, i když možná na výstrahu to není špatné. ONdrovi jsem to třeba jednou řekla, že vezmu vařečku a přestal, ačkoli s ní nikdy nedostal. Prostě nějak asi věděl nebo co.
Já dostala od táty taky párkrát řemenem. Jednou si to pamatuji zcela přesně asi v 6 letech. Hrála jsem si s kamarádem na chodníku a on řekl, že bysme mohli jít za jeho mámou, která pracovala v blízkých jeslích. Já se šla jako zeptat, ale nezeptala jsem se a šla jsem. Táta mě hledal po celém Žižkově. Tak to chápu, že měl strach, ale fakt si ten vejřes dodnes pamatuji. Podruhé když jsem lhala, že jsem si zajistila bezinfeční potvrzení na tábor a nezajistila a pak jsem málem neodjela. A pak když jsem ztratila nový svetr. Tak to podle mě bylo zbytečné. |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 16:57:09
Pohadko, to urcite, ale my se bavime o nasich malych, ne? U triletaka je to uz pomerne jinak, i tak je to hodne nezavidenihodna situace a kazda matka, ktera to zazila, tak vi sve. Hlavne to neodsuzuju, protoze se to muze stat i mne a kdyz jsem toho svedkem, snazim se to ignorovat, protoze krive divajicich se prihlizejicich je v tu ranu more. Ale vetsinou je to vylozene vekem a odezni to samo.
|
|
|
29.3.2010 16:52:23
Pájo ono když se ti šprajce skoro tříletý dítě, že nechce jít, šlehne sebou na zem a řičí, tak nějakej pes, strom nebo tvoje utíkání je mu úplně šumák.
Já to u Ondry neměla, ale moje nejlepší kamarádka ano a dost často jsem toho byla svědkem. Je to něco hroznýho a opravdu po dobrém to zvládnout absolutně nešlo. |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 16:48:33
Holky, z jineho soudku.
Byla jste nektera s pidetem na operaci kyly? My jsme dnes byli u dr. na preventivce a nelibi se ji pupik, tak to Viktorku nemine Tak jsem se chtela zeptat, jak to pak snasi deti tesne po operaci a nasledne hojeni rany, moc si to nedovedu u naseho strivka predstavit:O( Strasne spatne snasi bolest a i spital, tak uz ted vim, ze z toho budu hotova i ja, to jsou radosti Jinak Maxik dostal posledni hexu a opet ani nepipl, je to muj statecny sikulinek ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.