Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Paja + Naty11/08+12tt | 80345 |
|
|
29.3.2010 14:20:12
Ještě dodatek-za to,co ze mě vyrostlo vděčím své milující a hodné mamince, která mi byla vzorem a ve všem mě vyslechla, nebála jsem se říct jí ani žádné pubertální lotroviny, co jsme s holkama prováděly, s ní jsem měla skvělý vztah a nikdy mě nebila a já ji poslouchala-proto že jsem sama chtěla a ne že jsem se bála bití, prostě dobrovolně. Opravdu tátovo mlácení nemělo na mě žádný pozitivní výchovný efekt....
|
| Lenka a Markétka 04 + Mára 08 | 20416 |
|
|
29.3.2010 14:19:55
Tak já se taky zapojím do diskuze:))
Ono je to fakt u každého dítěte jiné a někdy prostě to plácnutí je na místě.Pod pojmem bití si fakt představuju seřezání vařečkou na holou,dát facku přes pusu a nebo pohlavek.To fakt opravdu bolí.Ale nevinné plácnutí přes ruku a nebo přes plínku,tak na tom teda nevidím nic zlého. Market taky stačilo to nějak vysvětlit,odvést pozornost a nebo dát třeba jen přes tu ruku a už to neopakovala.Zato Marek vyloženě provokuje a čeká co se bude dít.Zrovna včera si taky začal dávat konferenční stolek pod okno a lezl až na okenní parapet.A přestal až dnes když jsem už vytáhla vařečku a začla vyhrožovat že opravdu dostane a i jsem ho trochu přes plínu plácla,asi to štíplo a nečekal to.Bohužel když k tomu je doma druhé nemocné dítě a nemůžu se jednomu věnovat 100%,tak musím použít i tyto metody a po pravdě si myslím,že bez té vařečky by nepřestal.No napíšu vám zítra zda si to po spaní nerozmyslí a nebude pokračovat v akci. |
| Paja + Naty11/08+12tt | 80345 |
|
|
29.3.2010 14:15:10
Vidím, že Rený to chápe úplně stejně jako já
![]() Jitule k Tvému dotazu - nevím zdali kdybych v dětství nebyla bita, tak že bych byla teď lepší člověk, to těžko posoudit, ale jisté je, že můj vztah k otci nikdy nebyl vztah, bála jsem se ho a na dětství vzpomínám nerada-byla jsem pořád ve strachu, ve stresu za co bych mohla zas dostat. Možná mi z toho bití zůstaly akorát šrámy na duši...a to mě můj otec bil opravdu jen ve jménu dobré výchovy a myslel to (údajně) se mnou dobře. Jenže já to tak celé dětství neviděla a nechápala, byl to prostě zlej táta. Jo a nemyslím si, že tím bitím dosáhl toho, že bych tehdy byla o něco hodnější dítě-takhle jsem byla akorát vystresovaná, podle mě tím bitím ničeho nedocílil a to, že je ze mě slušný člověk (troufám si tvrdit), tak to rozhodně není zásluha bití. Jo a vím jistě, že když bych bila svoje dítě, tak jistě vím, že tím pokazím náš vztah... Jinak já u psychologa nebyla, takže s kineziologem nemůžu srovnat, mě strašně moc pomohla ta kinezka, tak jsem už nic dalšího nepotřebovala. Na kinezce jsem byla asi 5x a nadchla mě natolik, že jsem si s manželem začala dělat ten kurz, už máme dva stupně za sebou (z celkových 12)... |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 14:13:42
jitule, ale ty mluvis soucasne o voze a koze. Tohle ja netvrdim, to pises ty a trochu zmatene. Bavime se ted o tomhle veku nasich deti a ne o vetsich, kdy jsem psala ja, ze nejsem proti, protoze si to uz umi sami zvazit, zdali udelam to ci ono anebo ponesu zato jiny trest.
A urcite jsem lepsi clovek proto, co mi vstipili rodice jako diteti do srdce a hlavy, ze se mi venovali, poslouchali me a vedli me k tomu, chovat se hezky k ostatnim a nevynucovat si veci nasilim. Muj tatka byl bity cele detstvi a nesl to tezce a dodnes to vzpomina. Nas bit nechtel a rozhodne si myslim, ze proto jsme takovi, jaci jsme. Obcas jsme dostali, ale slo o prkotiny. Jinak mne taky vadi deti, co si muzou delat vsechno, co chteji, ale to neni nas pripad. Tohle jsou rozmazleni fracci, co si muzou skakat rodicum po hlave a je to dne nich ok. Tohle je ale problem tech rodicu a ne tech deti. A jestli to jini chcou a nebo nechcou resit pred ostatnima je mi vcelku jedno, ja to resim, protoze podle ceho by se pak ty decka mely naucit zakladnim pravidlum chovani... Ad posledni veta - nevidi to nikdo a nikdo nemuze vedet, co z deti bude. Muze to byt jen nase tajne prani, aby z nich vyrostli rozumni lide a my je k tomu vedeme, nebo ne? |
| Ulu,Kuba11/08 | 86155 |
|
|
29.3.2010 14:04:13
Ahoj všem! strašně dlouho jsem tu pořádně nebyla a než jsem to zpětně vše dočetla mi teda dalo. Koukám že aktuálně řešíte zlobení a plácání. U nás je to tak, že Kubík hoodně zlobí, ale když koukám tak kolem, tak je to vlastně normální
V podstatě moc na zadek nedávám. Jen tudle začal kopat do psa, tak to teda opravdu na zadeček dostal, protože jsem mu x krát řekla, že se to nedělá. hodil na mě šeredný obličej, začal brečet, urazil se a nemluvil semnou. Potom sám šel a pejska pohladil. Také se vše snažím řešit odpoutáním pozornosti, ale né vždy to jde![]() Cca 3 týdny nazpět jsme měli 6.nemoc a mám pocit, že od té doby se hrozně změnil povahově - začal se najednou bát kolektivu (dětí, které dřív miloval), dřív se an každého hned smál a teď už taky ne .... Snad se to zas změní.A bohužel Kuba je ten typ dítěte co když se vzteká, tak si sedne, nebo lehne na zem a řve. No na ulici je to kolikrát doooost zajímavé . Ale jinak je to moje sluníčko A celkově to také zvládám díky manželovi, který mi dopřává takové ty potřebné oddechy atd.Taky bych sem ráda dala nějakou fotečku, ale nevím jak neporadíte prosím??? |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 14:02:04
Katulenko, kezby vzdycky kinezilog pomohl. U mne to bylo tak, ze jsem prvni hledala reseni u kinez. a pak jsem stejne musela jit k psycholozce. Ta mi pomohla bezvadne a rikala, ze neni proti kinezilogii a nekdy ji i doporucuje, ale neni pro kazdeho. Pak jak mi to vic rozvedla, tak jsem pochopila proc a mela pravdu, uzirala jsem se tim vsim, co mi rekla kinez., jak to bylo v minulosti a mela jsem toho v hlave jeste vic, nez predtim. Takze ja radim vyzkouset oboji
![]() |
| jitule458 | 82377 |
|
|
29.3.2010 13:57:01
Ještě by mě zajímalo, jestli si myslíte, že kdybyste nedostali na zadek jako malý, tak jestli byste byly lepší. Dostávali jste a proto jste podle mě takový jaký jste, nevím jak můžete říct, že ten kdo dostává na zadek a ten kdo ne je lepší. Jsem asi špatná matka, protože na dětech nepoznám,jak je kdo vychovává.
Jediné co rostu je, když v krámě nebo kdekoli můžou všechno a máma jim nic neřekne, to nechápu, ale ani tak neposodím jestli to je jen,že nechce máma v krámě řešit a nebo ne, Třeba se bojí toho,že byste ji nahlásili,že bije vlastní dítě, protože neposlouchá. Když to přeženu. Já až z odstupem času dokažu postoudit zda to bylo dobré či ne. Obdivuju,že to vidíte hned ![]() |
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 13:48:55
Mne Viktorka chapala uz zakaz dobre v roce a pul, mluvila uz ale v kratkych vetach a dalo se s ni domluvit. Byla na rozumove urovni uplne jinde, nez je Maxik ted, neda se to absolutne srovnavat. Ona poslechla, kdyz dostala pres ruce, jak vyhrabavala kvetinace, kdyz mela rok. Pak uz stacilo pohrozit. U Maxika to nefunguje, tak zkousim jine a namaham si hlavu jak muzu, neni to zadna prochazka ruzovym sadem, ale jednou jsem se dala na vojnu, tak musim pocitat i s tim, ze bude problemovejsi, precejenom je to kluk a kdovi, co me jeste ceka
![]() |
| jitule458 | 82377 |
|
|
29.3.2010 13:48:10
Asi to radši dál nebudeme řešit, musela bych zase odporovat jinými argumenty. Každý jak sám uzná za vhodné.
|
| Arni | 19497 |
|
|
29.3.2010 13:43:42
jitule, tak proc ho placas pres plinu a ruce, kdyz to stejne nema vliv??? Tam teda nevidim absolutne zadny efekt. Psalas, ze kdyz ho placnes trochu, tak to nefunguje a musis ho potom placnout poradne, az zacne brecet. U takoveho decka mi to prijde divne a je mi ho lito, kdyz uz to jo musi zabolet, ze ho to stopne
Nerikam, ze jsem taky neplacla pres ruce, ale dosla jsem ke zjisteni, ze to vubec nefunguje a tak hledam jine reseni. Jak ma tak male decko chapat, ze ho mlatim, aby se polepsilo. To bych praktikovala az u vetsiho decka, co muze zvazit svoje jednani do dusledku. Ja jsem v detstvi taky obcas dostala, ale pamatuju si to z doby, kdy jsme byli vetsi a ja jsem to nesla jako tezke prikori. Dospely si me muze mlatit, ja ho ne ani ostatni, tak jak se mam s tim vyporadat. Placnuti muze byt efektivni u takovych deti, pokud jsou vnimave a spoji si to s danou veci, ze to nemaji delat. Pokud to vezmu podle Maxika, bere to jako zabavu a musela bych ho jo poradne splacat, aby prestal Neumi si to spojit s poslusnosti zatim, az bude vetsi a bude chapat souvislosti a dotahne sve jednani do dusledku, tak se mi neprici mu dat na zadek. Ted ne. Tak je to u nas a jak je to jinde, je mi jedno a nesoudim. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.