| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 32181  [Dalších 31511 >>]
Paja + Naty11/08+12tt 80345
29.3.2010 12:19:59
Já sama byla v dětství svým tátou bita a celé dětství jsem se ho strašně moc bála, byla jsem poslušná jen ze strachu. Když někdo někde napřáhl ruku, že třeba chtěl jen odehnat mouchu, tak já už uhýbala, že mi chce asi jednu fláknout...
jitule458 82377
29.3.2010 12:16:08
Já myslím,že ano a určitě je to nebolelo, jen nevím jestli bys to nazvala bitím nebo plácnutím nebo naplácáním nebo seřezáním nebo já nevím jaké slovo by se sem hodilo, navrhni
jitule458 82377
29.3.2010 12:15:21
A opět plácnout přes plínku a naplácat já vidím jako rozdíl.

A příklad filmu Nebe a dudy, když tam kluci dostávají na zadek s čepicí, myslíš,že to mělo smysl?
jitule458 82377
29.3.2010 12:14:23
Pájo, nechci jit do nějakého sporu, ale ty vidíš jak se ty maminky chovají celý den? Jestli jim je např. blbý plácnout dítě před někým cizím?

Nejsem zastáncem bití, ale tohle mi přijde drsné, to skoro vypadá jako kdyby např. cikáni byli biti od narození. Myslím,že spousta toho jak se dítě chová je i tím co má z mámy a z táty.

Ale pokud sem budeme chodit ještě za 15 let, tak by mě docela zajímalo jaký rozdíl v našich dětech bude.

Ted jsem četla i studii, že vliv marihuany, když táta hulí, tak má vliv na dítě, že je nesoustředěné nekdy i hyperaktivní atd. Taky myslím,že nepoznáš na dítěti, zda táta hulil nebo zda mu dali na zadek nebo jo?
29.3.2010 12:07:38
Jitule u mě je význam slova "bití" jakékoliv bití-tzn. i bouchanec přes ruky a naplácat přes plínku tuplem (to už je podle mě dost drsné bití). A argument "stejně to přes plínu necítí" teda nechápu-tak jaký to má tedy podle Tebe výchovný význam, když to "stejně necítí"? To potom dítě bere stejně jako srandu a nechápe tuplem wo co gou...

Ale jak už bylo řečeno-je to každého věc, nikomu svoje výchovné názory nevnucuji, jen prostě svobodně píšu, jak to vidím já. Ve svém okolí mám různé maminy-i ty, co děti bijí a i ty, co se snaží dělat to tak jako já a jednoznačně se mi líbí chování těch nebitých dětí. Mám pocit, že ty bité více vzdorují, více se vztekají a celkově jsou "zlobivější", ty nebité mi přijdou takové spolupracující, určitě je to rozdíl....
A nehledě na to, že se mi tak nějak vnitřně příčí svoje milované dítě jakkoliv uhodit, mě to prostě nejde, fakt že ne... ~6~
jitule458 82377
29.3.2010 11:29:04
Reny a Pájo, docela by mě zajímalo jaký máte význam slova bití, bud je bití i to,že dostane přes ruce, jak jsi popisovala, já ho taky nevezmu a nesflákám,že má modřinu, jsem snad normální ne?

Myslím,že to přes plýnu ani necítí, ale když převedení na jinou činnost nefunguje (asi má dobrou pamět), tak hold mu musím ukázat, že to dělat nemá. Neříkám,že jsme byly se ségro biti jak žito,ale pár jsme jich dostali a myslím,že se to na nás nějak nepodepsalo.

Domluvou to budu řešit až budu vědět,že to dítě chápe co tím myslím. Ale jak píšete každého věc.
29.3.2010 9:58:20
Ahoj holky,tak my už víc než týden marodíme. Nějak se Natálce to nachlazení přestěhovalo na hrudníček, tak jsme šly v úterý raději k dr. a ta když ji poslechla,tak jí hned nasadila antibiotika, že má dost nález na průduškách, zítra je to týden,co ty antibiotika bere a půjdeme na kontrolu,ale já mám pocit,že jí to tam pořád chrčí.
Já sama mám průdušky chycené a "chrčím" tady taky,tak nevím, jestli si ty bacily pořád nějak nepředáváme nebo co, protože se s tím otravujeme fakt už dlouho. Celý týden má teplotu kolem 37,7-38, tak nevím, jestli to souvisí s tím nachlazením, nebo zároveň roste i nějakej zoubek, fakt nevím.

K tomu se ráno začala budit už po páté hodině a to dřív vstávala až mezi půl 7 a 7, tak z toho jsem tedy také dost rozladěná.

A psaly jste o FB-ani mi nemluvte-teď jak s Naty marodíme a jsme kromě krátkých procházek pořád doma, tak jsem si FB také založila a je to fakt mazec jaká to je ztráta času,sedím tam pořád a nic jiného skoro nestíhám,že já tam vůbec lezla! ~f~~f~~f~

Pohádko-souhlasím s Katulenkou a Rený-určitě bych vyhledala pomoc, také jsem byla dřív fakt vůči těmto odborníkům skeptická, ale teď vím, že kvalitní terapeut to opravdu dokáže v hlavě skvěle "poskládat" a jak jsme už psaly dříve-dítě velice zrcadlí matku a když se dáš "do pohody" Ty, tak se to odrazí i u dětí, uvidíš ~x~~;)

Jinak k bití-mě se také silně příčí bít děti, Natálku nebiju a ani nebudu, to se mi mnohem lépe osvědčilo odvést pozornost, ukázat jinou činnost a ona na tu zakázanou opustí...

Také je super, když Natálku zapojuju do činností, co doma dělám-přesně jak píše Laurenka-například zmáčknout knoflík od pračky, nebo když batole rádo hrabe v odpadkovém koši,tak ukázat účel toho koše-např.dojíme jogurt a půjdeme spolu vyhodit kelímek do koše, nebo počůranou plínečku půjdeme vyhodit (teď už to vyhazuje sama, já ji přebalim, plínku hodím smotanou na zem vedle přebalováku a ona už šupe do koše).Oni jsou sice malinkatí, ale mozečky už jim fungují skvěle ~R^
katulenka,Káťa00Maty+Anni08+// 75512
29.3.2010 8:14:44
Pohádko, a co třeba nějaká ta kineziologie nebo jiná alternativa,zkus vypátrat doopravdy kvalitního terapeuta,protože,když to bude jen někdo,kdo tě vyslechne a nic víc...a poradí věci,co víš,tak to bude asi na nic,kor když od toho moc neočekáváš...Ta dovča s MM zní super,čerpej z toho těšení ~;)Držím palce at je líp...
Pohádka+Ondra 2/05+Matěj 11/08 18980
28.3.2010 22:05:30
Holky díky moc za vaše reakce.
Renýsku asi máš pravdu, zajdu si k psycholožce. I přes mírné předsudky a trošku nedůvěru s čím mi může pomoci... Nevím moc, co může poradit, ale fakt to zkusím! Třeba mě naučí nějak pozitivně myslet nebo já nevím. A máš pravdu, taky se mi příčí bití-plácání tak malých dětí. Mates mě tak nervuje, že prostě občas ho plácnu, ale hlavně je to jak u vás, i kdybyh ho zmidlila jak blázen (což bych neudělala), bylo by to k ničemu a to naprosto. Nemá to smysl no. U Ondry jsem byla naprostý odpůrce jakéhokoli plácání či bití a teď jsem dopadla takhle.~a~

Za měsíc jedeme s MM na týden sami na dovču, nejvíc se těším na to, že budu bez dětí. Tak to bude trochu oddych, i když mylsím, že návrat do reality bude rychlý a za dva dny nebudu vědět, že jsem někde byla~d~
Laurenka 85484
28.3.2010 21:03:41
Pohádko, to je mi fakt líto ~x~

Peti, moc hezke fotecky.

Anče nějak kupodivu poslouchá. ví, že když jí řeknu, ať něco nedělá, že to nemá dělat. Jasně, že to ještě jednou nebo dvakrát zkusí, ale když opravdu zařvu, tak toho nechá. Tak jsem ji naučila nesahat na sporák a zapínat pračku jen s mou asistencí. To ji pak baví, zmáčkne tlačítko a pak si zatleská, jak je šikovná ~t~.
Dneska v kavárně obtěžovala mladý pár vedle nás, pořád na ně křičela a chtěla si povídat. Byli z ní totálně vysmátí ~t~.

Jinak moje trápeníčko je nepapání. Začalo to postupně a teď mi nejí už skoro nic. žádné mléko, žádné jogurty, žádné polívky, nic ode mě, když už něco jí (strašně málo), tak si to musí vzít sama rukou nebo vidličkou. Ale to by mi nevadilo, kdyby aspoň sama jedla, ale skoro ne. Podlední dny ji trápily zuby a malé nachlazení, měla i teplotu, tak jsem to přičítala tomu, ale dneska už vypadala mnohem líp a zase toho moc nesnědla. Já si říkám, z čeho to dítě vůbec žije? No snad jí to přejde.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 32181  [Dalších 31511 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.