| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 32181  [Dalších 31231 >>]
Ulu,Kuba11/08 86155
26.2.2010 19:27:11
A jakpak to máte se sezením u jídla? My takový to hlavní jídlo (snídaně, svačina, oběd, ....) zvládáme v židličce, ale takový to mlsání během dne je vždy za běhu.
Mandarinky nebo pomeranče dáváte celé, nebo jen "vyďubujete" ty vnitřky? mě ta dužnina přijde někdy dost tvrdá a mám pocit, že jí nemůže dobře zpracovat ....
Lenka a Markétka 04 + Mára 08 20416
26.2.2010 19:02:06
verisku my jíme tak nějak podobně a rozhodně nevypadá že by strádal.Svědčí o tom i 4 stolice za den:)Vstává tak kolem 7 a jíst chce až tak o půl 9,předtím si teda vypije čaj a to mu asi stačí.Ke snídani má většinou půl rohlíku a nebo půl krajíce chleba a to ještě bez kurek.Pak si někdy dopo ještě dá kousek mandarinky nebo nějakýho ovoce,ale to né vždy.pak obědvá a to jsou dny kdy sní jak polívku i druhý jídlo,ale jsou dny kdy si fakt dá 3 lžičky a je konec.Dnes měl třeba jen kaši.pak po spaní má jogurt a to taky nesmí mít teda hned po probuzení,to jíst prostě nechce.Pak většinou kolem té půl 7 se mnou večeří.Dnes třeba ani né půl chleba a pak na spaní má 180 ml mlíka.Tak kolem půl 9.A spí celou noc.No teda spí,on dělá bordel,ale jídlo nedostane.
RadkaRR, M05, L08, E10 32328
26.2.2010 18:58:23
Ahoj,

jak jí Linda? Teda oproti většině nám asi hlavně chybí jídelní režim :) U nás je jedinou konstantou snídaně a oběd. Snídá obvykle dost málo: 1/2 hrnku mlíka, případně kakaa, 3 - 4 kolečka z rohlíku (se šunkou, sýrem, marmeládou, medem - jak kdy) nebo půlku jogurtu (odmítá se nechat krmit, takže, co sní sama, to sní) Po raním návratu ze školky jí dám na talířek třeba okurku, rajče, mozzarelu,..(co dům dá) a to si ujídá, jak libo. Pak je oběd, záleží na tom, co máme - třeba těstovin dnes snědla plnou misku, jindy vybere maso a sní 1 -2 kusy brambory. Po spaní jí dávám obvykle nějaký chleba se šunkou, gervais, cotagge, jinými sýry (lučina, kozí, eidam), pak třeba pomeranč, jablko, banán (kousek - málokdy sní celej) Večer už toho moc nesní, někdy jí dávám jídlo od oběda, někdy nechce nic. Před spaním má flašku s mlíkem. Zdá se mi, že jí dost - teda hlavně to asi vůbec neřeším :)

Rený, tý jo, tak Maxík už spojuje slova, jo, To u nás ani náhodou. I když dnes krmila kočku, tak možná, že to tčč tčč, mňam. Tan bylo :)
Arni 19497
26.2.2010 18:10:44
Verisku, mne to prijde, ze ji normalne, aspon tak nejak ji Maxik, akorat nekdy ma treba jenom pulku toho rohliku a pak ma svacinku kousek jablka nebo banan. Nekdy vyloudi treba kukuricne krupky nebo neco podobneho. Znam kolem pripady, kdy se ji vylozene na lzicky, dvakrat trikrat do pusy a konec. Takze fakt to neni takova hruza. Ja si teda myslim, ze ji Maxik dobre, rozhodne ne malo~t~
Verísek+VELAMATO 23592
26.2.2010 17:57:28
No, tak koukám, že fakt jíme málo- i v množství a to mi MM skoro nadává, že toho asi L. dávám hodně, když nechce jíst, že určitě ostatní toho tolik nejí a koukám, že fakt ne a že jíme fakt málo:-(
Ráno se kojíme, ale fakt už moc MM nemám, takže spíš na žízeň, pak teda sní 1 rohlík s něčím nebo 1 krajíc chleba s něčím( nejčastěji máslo, lučina, gerve sýr) a pak má až oběd( masozelenina, nebo maso+příloha- taky hodně miminkovské- tak kolem 200- víc mylsím ne), pak kojo( to vyloženě na žízeň) a svačinka( banán, hruška, přesnídávka, jogurt) a pak až kaše a to ještě nemléčná rýžová plus kojení před spaním... Takže fakt mjinimum oproti vám- občas teda odpoledne dá třeba jen tak nasucho 1/2 rohlíku, ale tím to končí, v noci už bse nekojí, spí celou noc... Takže fakt baští málo a hl. s jakým bojem:-(
Arni 19497
26.2.2010 15:10:42
Evco, na mluveni je jeste opravdu cas, z toho bych si vrasky nedelala. Maxik toho taky moc nenamluvi, ovsem vcera utrousil svoji prvni "vetu". Bylo to rano, kdy uz je zvykly jit snidat, takze zacal na me hulakat: "Mamiii, hamiii, mimiii" (cili dej mi najist~t~). Obcas si vzpomene na tati nebo Vivi, kdyz jsou pryc a pak doda "neni", ale jinak nespojuje.

Jinak bych venku asi taky potrebovala nejake to voditko~y~ a hlavne v obchodnaku. Zdrha zasadne na opacnou stranu, vysmaty, dela to vedome, je to proste zabava. Tohle u Viktorky neznam, ta chodila se mnou sporadane za rucicku, resp. se me docela sama drzela. Maxik se doted jevil jako celkem klidne dite, ale zacina se pekne vylupovat. Zacina lezt do vysek, kdyz muze, tak radi s Viktorkou a silene u toho pisti, venkdu zdrha, takze nebudu usetrena dobihani a okrikovani (stejne me vubec nevnima)~j~ Ale myslim, jak uz tu bylo receno, pres vsechny ty zlobici chvilky, budme radi, ze mame zdrave deti a nemusime resit podstatne horsi veci~f~

Chtela jsem jit jeste s detma ven, ale zacina poprchat, tak nevim... Viktorka chce porad diktovat pismena a sklada pisne, uz mi to trochu leze na nervy, tak kdovi, jestli nesbalim plastenky~;)~y~
Petraend, Dennis a Nicolas 99344
26.2.2010 15:01:59
Náš jídelníček kolem 6h UM 180ml, 8-9h chleba s máslem, marmeládou, toust se sýrem asi velikosti dlaně k tomu dva plátky okurky, 10-11h jeden bílý jogurt, 12-13h masozelinina 150g a 150g přesnídávka jídlo je ještě dost miminkovské a spíš konzistence polévky, 15-16h Lipánek nebo tvaroh a asi 4 piškoty, 18h 200ml kaše, 23h 200ml UM
v mezičasech jí mandarinku, jablko, suchárky, hrušky, občas nějakou domácí buchtu, ale to jen kousek, ovocné tyčinky od Hipp, vypije tak 750 ml neslazeného čaje, ale dávám i ředěné ovocné štávy
AVET 82507
26.2.2010 14:21:08
No, když vás tak čtu, tak už mlčím:-) Tom ale prostě jedl parádně, tak si na to člověk tak hezky zvykne a pak... :-) Nebudu mu to nutit. URčitě kdyby měl hlad, tak by jedl, když do oběda jí pořád skvěle. Možná jsem mu toho dávala moc, já nevím. Ráno Nutrilon, pak přesnídávka,jablíčko, pak 230g +- masozeleninový oběd, někdy brambory někdy rýže, pak zase Nutrilon a banán a pak jogurt a rohlík a pak Nutrilon. Ted už nedávám banán, do jogurtu přemlouvám a rohlíků si dá tak 5 kostiček s máslem. A už nechce Nutrilonu tolik. Prostě ho nebudu nutit a uvidíme. Dáváte víc jídla nebo míň?

No s tím mluvením... . Tom toho teda moc nenakecá. Umí ham a taktor a auto, tata, deda a ještě pár slov, jako kočka nebo vije, jako vlk či štěká. Ale jinak nic moc. Celý den je většinou ticho, ale zase všemu rozumí. Řeknu, aby donesl kombinézu, že půjdeme ven, donese ji. Řeknu, že půjdeme do obýváku, tak už otevírá dveře, pozná už aji sluníčko na obloze, ptáčky, šišky, doma téměř vše z těch klasických věcí. Ale neumí prostě základní písmenka, jako B, S, N. No nevím, dívala jsem se na netu, co na to logopedie, a prý je to ok, pokud si je člověk jistý, že dobře slyší. Že některý děti moc nemluví, ale rozumí a pak začnou ve větách z ničeho nic. No budu ho sledovat. Zatím je ještě malinkej.
Leduška+Vašík 02/05+Mařenka 18331
26.2.2010 12:58:06
Verísku - ach mi máme ty holky podobný fakt. Jídlo máme ještě horší než vy. Co já bych dala za chvilkové odmítání. U nás je vše s bojem. Někdy jsou z toho tak zoufalá, že už nemůžu. Pořád zabavovat, aby snědla aspoň pár lžic Jediný co sní při zabavování je přesnídávka, sojový jogurt a nebo kaše. Obědy jsou u nás katastrofa na entou. Někdy polívku si dá, jindy kousek masa nebo trochu těstovin. Brambory, zeleninu, ovoce skoro nejí. Vrcholem odporu je rýže. Takže neustále vařím vývarové polívky a něco jako omáčky a pečený kuře. Jediný co má ráda je okurka. Banán občas a musím škrábat, kousat ho potvora nechce. Tuhle byl úspěch s kouskem jablka. Jenže jak má alergii, tak fakt spoustu věcí nemůže a když už nabídnu něco, tak to po mě hodí.

Verísek+VELAMATO 23592
26.2.2010 10:33:53
Migrény neznám, ale nevadí mi to- úplně mi stačí, dkyž mě občas bolí hlava a říkám si, jak to lidi s migrénou mohou přežít- asi proto, že na to často netrpím, tak nejsem ani zvyklá a nejsem schopná při boelsti hlavy fungovat:-(
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 32181  [Dalších 31231 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.