| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 32181  [Dalších 31221 >>]
Verísek+VELAMATO 23592
26.2.2010 10:31:54
No, u nás s jídlem to je bojové od začátku, takže k tomu, že chvilku někdo odmítá, mohu jen dodat- co bych za to dala, kdyby to bylo jen chvilkové- u nás kvůli jídlu jsou pořád problémy, ikdyž teď už aspoň má oblíbených pár věcí- hl. teda banány ajogurty- banán ten už jí dám do ruky a sní si ho celý sama:-) A jogurty to je jak tryskáč a je prázdno a ještě otvírá- takže chvála Bohu aspoň za nějaká pozitiva v jídle:-)

No a k mluvení u nás- asi nejsložitější spojení u nás jsou: Aha Tě kuk!( To na mě někde vyskočí a hned to na mě bafne a děsně ji to baví) a Co to je?
Jinak klasická základí slovíčka- máma, táta, hají, ham, hačí atd.- těch je dost.
Každopádně má naprostý odpor k tomu učit se jak dělají zvířátka- Veru ta už uměla všechny a tahle max. ga ga ve vaně s kačenkou, jinak zopakuje kravičku, rybičku, ale jinak nic a sama o to nemá sebemensší zájem, zato vše dokáže do poslední součástky rozmontovat a zase smontovat- to teda žasneme všichni, je fakt děsně šikovná na ručičky a má s tím trpělivost( oprosti jiným činnostem)- hold měla být fakt šikovenej kluk, já to říkala:-)
No a dnes suverénně začala pískat na píšťalku, kterou objevila u V. v pokojíčku a byla v 7. nebi- foukat teda jí jde taky moc dobře, má tendenci napodobovat i smrkání, tak doufám, že až bude rýma, tak už třeba bude místo odsávání smrkání...
No a nejčastěji tady lítá s polínkama od krbu jak zbojník, takže čekám každou chvílí třísku a samozřejmě rabuje a krámuje, co to jde!!!
jandulkaja 45944
26.2.2010 9:07:43
Petro,migrénu nezávidím.Je to hrozný,zažila jsem si taky své.Ale po druhé narkoze mě přešla a jsem ráda.Měla jsem to taky děsný,nebyla jsem schopná něco udělat,zvracela jsem,musela jsem ležet ve tmě a mít ticho.Kolikrát nešly ani holky do školy(když jsem je ještě doprovázela).Fakt jsem ráda že už to nemám.

Tak snad budeš mít nějakou delší dobu klid~;)
jandulkaja 45944
26.2.2010 9:05:02
Taky jídlo neřeším,pokud nechce nedávám.On pak příjde sám.

Jsem se chtěla zeptat,říkají už vaši prci něco?Ten náš toho nakecá,jen mu ale rozumět~t~a jak je při tom důležitý,když něco vypráví.Je to sranda.

Byli jsme nakoupit,teď tady prohání kočku se psem,tak má o zábavu postaráno~:-D
Petraend, Dennis a Nicolas 99344
26.2.2010 8:57:01
Ahoj holky, tak včera jsem měla takovou migrénu, že jsem málem lezla po zdech:-©

Někteří lidé bohužel nejsou na svých místech, add učitelé, doufám, že budeme mít štěstí na dobrou školku a školu.

Už taky chodíme většinou bez kočárku, ale nám Denniska na vodítku, to aby nebyl mokrej, a koriguji si tím i směr~t~

Dneska ráno mi u snídaně udělal radost, snědl čtvrtku toustu se sýrem a plátek okurky~R^

Evo jídlem se netrapte , sami vědí kdy mají dost, taky jsem se takhle nervovala, ale je to zbytečný stres pro oba, já to nechávám byt a většinou tak za hodinku si řekne sám~w~
Je to sice trochu psycho to vydržet.

S alergií se asi taky pereme, už se nám asi 3x stalo, že se nám vysypal na zádíčkách, tak jsem nasadila miminkovskou starvu a dokud to nezmizí nedávám, mandarinky, rajčata, celer , pak mi to zase postupně zařadím do jídelníčku a ted musím zaklepat, že dobré, doma není nikdo alergik tak doufám, že to bude v pohodě, ale jsem opatrná~d~

jandulkaja 45944
26.2.2010 7:22:58
Dobré ránko holčinky.

No u nás se učím s Mončou já,mám trpělivost.Manža ten né,ten hned vybuchne.Proto sám řekl že se s ní učit nemůže.Teď už to ale nějak zvládá sama,ale třeba s anglinou jí pomáhám.Češtinu a matiku zvládne většinou sama,jen jí to pak kontroluju a popřípadě opravím chyby.

No Jindrásek taky po delší době capkal venku,byl rád,pak vůbec nechtěl do kočáru.Taky se zastaví u každého psa,holuba atd.Už se těším až bude ten hnusný sníh úplně prač a bude sucho.To budeme chodit tady u nás k rybníku.To bude něco pro něj~:-D

U nás jsem pylový alergik taky jen já a začalo mi to až v dospělosti.

Jinak Jindrásek teď chutnají ty mlíčka s kaší,kupuju od nestlé a medové je fakt mňamka.To mu chutná snad nejvíc.
AVET 82507
25.2.2010 22:41:03
Jo a docela jsem se pousmála u Katulenky, jak byly děti paf, že to všechno vidí naživo :-) Mám ty stejný pocity. Najednou vidí auto, jak jede ve skutečnosti a pejska, jak skutečně štěká :-) Když jsme byli na prochajdě včera, tak jsme šli kolem tel. budky a ta ho tak oslovila, že z ní nešel vydolovat. Pětkrát jsem ho vyvedla a pětkrát tam utekl, tak jsem ho šupla do kočárku a stejně se po ní pořád otáčel. To bude něco v létě. Ne jak minulý rok, když nám v klídečku seděly v kočáře... . Teď už nám budou prchat.~b~~3~
AVET 82507
25.2.2010 22:35:38
ahojky holky, mám takovou depku dneska. To je děs. Tom v poslední době nechce jíst tolik, co jedl :-( Asi to moc řeším a sám ví, kdy má dost, protože poctivě snídá,svačí, obědvá. Ale odpoledne ještě dostával banán, ten do něj nenarvu za nic a večer jogurt a kousek rohlíku s máslem a na noc Nutroš. A dnes odmítl Nutroš, tak jsem bojovala a tak úžasně poblil vše kolem, že mě málem trefilo. Takže jsem před chvílí doprala. Nejvíc mě mrzí, že jsem byla na Toma docela hnusná. Chudák, stál tam v té Pampersce a řval, připadalo mi to jako scéna ze Slavností sněženek, akorát že já bych na něho nikdy nešáhla a vlastně ani tak neřvu. Ale stejně mě to mrzí, když za to nemohl.

Mám z alergie docela strach. Jsem taky pylovej alergik, ač v celé rodině naprosto jediná. Ani partner a nikdo z jeho okolí není alergik. Takže jsem s jídlem taky dost opatrná, ačkoliv mám strach, že jestliže ji má dostat, tak ji stejně dostane. Ale je fakt, že později a v menší formě...jak psal Verísek. A nejsme teda moc na sladký, jablíčko denně teda sní, ale když mu babička dávala buchtu nebo čokoládu, tak jí to podal zpět, z čehož má radost, na druhou stranu mu z pusy nikdy nevypadne kus masa, což mě teda štve, já bych mohla být vegoš, ale partner je šílenej masožravec. Nechápu to.

No nic, tak jsem se trochu uklidnila, ještě že se člověk může někde svěřit a počíst si něco, co ho zajímá.

Mimochodem, není někdy špatný uvědomit si malichernost vlastních problémů, včera jsem potkala jednu sousedku s malým vnoučkem a tak jsme si začaly povídat a ona že když vidí, jak je Tom velikej, že je jí smutno, mají 2,5 letýho vnoučka a má kolem 10ti kilo, z dvojčátek, když se narodil, tak měl kilo a má transplantaci jater, jestli jsem to teda dobře pochopila. Tak jsem si tak v duchu říkala, že člověk mnohdy ani neví, jaký má štěstí. Tak zatím ahoj.
katulenka,Káťa00Maty+Anni08+// 75512
25.2.2010 12:26:09
No Jandulko...to jste si užili...já teda obdivuju vás rodiče,co máte dítě s poruchou učení....člověk se to asi naučí,ale já nemám vůbec trpělivost,když se s K učím a nejde jí to...~f~A to se učíme jen občas....ale je pravda,že věkem jsem klidnější,tak až budou raraši na ZŠ,třeba budu flegmouš při učení~t~

Venku je fakt krásně,ptáčci zpívají~g~,my jsme měli včera premiéru v ťapání venku za ručičku....Prcci byli úplně paf,konečně naživo viděli všechny ty čiči a hafí z knížek~:-D~Maty byl fascinovaný autama....dnes jsme si to dopolko zoopakovali,jen jsem s nima šla sama~e~,ale 20minut jsme tam vydrželi...Když se náhodou jeden nebo druhý pustí,okamžitě jdou na kolena~;)Dneska druhý den zkoušíme spát jen jednou denně a spíme s MM v obýváku...Anička spí celou noc,Maty řval a řval kolem 3h ,až zas usnul...jinak je to lepší...pak spaly až do 7h,když jsme tam spali s nima,tak se tak od půl 6 furt budili...~d~
jandulkaja 45944
25.2.2010 11:35:08
Tak jsme po obědě.
Jindrula moc dlouho nespal,tak půjde za chvíli ať není protivka.
Dnes je krásně slunečno,hned má člověk lepší náladu.My jedeme zase na koupel,tak se budeme procházet po Václaváku~t~~t~
To sanartorium je ve Štěpánský.Jmenuje se to Pro Sanum.
Jestli se někdo chce podívat tak je to www.prosanum.cz a Ivča chodí na Tomesu.
Je to tam i vyfocený jak to vypadá.Zatahá za takovou šňůrku a nad ní sjede to sluníčko,které se po určité době rozsvítí a postupně se přidávají minuty.Už jsme chodily před 10 lety,to byla malá(4roky)a léčil se ekzém,měla pak na 2 roky pokoj.
jandulkaja 45944
25.2.2010 11:28:35
Holky moc díky.Zatím se dalo s učitelkami mluvit,ale s touhle prostě né.Ta jí okamžitě odepsala,jako kdyby v té třídě byla jediná s těmito problémy.Monča má naštěstí v nás velkou oporu,věříme jí a to je důležité.Doma se cítí dobře.Já jsem taky moc citlivá(asi to má po mě)taky jsem bulela snad 4 dny.Ale co je nehorší měníme už škole po 3.V první šla do takové malinké v pololetí,kvůli učitelce.Pak se škola zrušila,tak přely do této a teď jde zase jinam.Je to hrůza,nebude moc dobře vzpomínat na zš,to je smutný.
Nejvíc mkě dere,když si přečtu na netu že děti šikanují učitele atd.Ale aby se někdo podíval jak se chovají někteří učiteleé k žákům to ne~q~~q~~q~
Tady na rodince jsem si našla diskuzy kam psali rodiče jaký mají negativní zkušenosti právě s učiteli a dětma s poruchami.No bylo to hrůza co jsem četla.Nechápu to,vždyť jsou to taky mámy,tak jak se můžou takhle chovat.

Katulenko,taky jsem něco podobného řešila s učitelkou,posadila Monču k holčině která jí furt ubližovala.Píchala kružítkem,štípala atd.Já si to s ní vyřídila sama a když to nešlo,tak jsem šla za uč.aby je rozsadila.Naštěstí se s ní dalo mluvit a rozsadila je,věděla že ta holčina takhle ubližuje dětem.
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 32181  [Dalších 31221 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.