Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
8.10.2009 9:08:53
dočítám, a někdy reaguji ....
příkrmy zatím jen kojím, a první lžičku plánuji tak na listopad ... po 6 měs. ptala sem se ze zvědavosti mojí kámošky, co žije v Anglii ...... a u nich teď doporučují mléko do 6 měs a pak teprve příkrmy ...... když měl apřed 2 roky první dítě, tak doporučovali příkrmy už od 4 měs .... a lepek cca od 8 měs .... ale samo to bdue záležet i na doktorovi ...moje MUDra by třeba už ráda viděla vojtu s mrkví v puse ))))) |
| plakanek | 87034 |
|
|
8.10.2009 8:49:18
Nykolko,dík, už vím...
Asi jsem si to spletla s Prevenarem... To hučení topení - asi se z toho zblázním ![]() ![]() ![]() |
| Nykolka,Naty 04/04,Ráďa05/09 | 23963 |
|
|
8.10.2009 8:31:28
Dobre ranko,
Plakanku my uz taky mame 3.hexu za nama, davaji se od 3m po mesici.Ted bylo Radovi 5mesicu, takze dostal posledni. Ani nevim co budeme dneska delat. Mela jsem kropit travu, tak jsem si nic neplanovala, manza ale vcera koupil roztrikovac, tak staci to obcas popondat a ja tu nemusim behat s hadici. Tak si budeme asi dneska s RAdou uzivat. Ariadne dodatecne vsechno nejlepsi. Edit pekne fotky. ![]() |
| plakanek | 87034 |
|
|
8.10.2009 8:30:35
• Hexavakcína se očkuje ve čtyřech fázích.
• Mezi prvními třemi očkováními by měl být interval 1měsíc (lze připustit až 2 měsíce ) • Mezi třetím a čtvrtým (posledním) očkováním by měla být pauza minimálně 6 měsíců • S vakcinací se začíná nejčastěji během 4. měsíce života dítěte (nejdříve ve 13.týdnu, ale kvůli hnisání ramínka se někdy začíná později) • Celá vakcinace by měla být uzavřena před dovršením 18 měsíců věku dítěte Kdy zahájit očkování? „Důležitým orientačním momentem, podle kterého se lékař rozhodne, zda už nadešel čas přistoupit k očkování hexavakcínou, je zahojení jizvy po BCG inokulaci,“ |
| plakanek | 87034 |
|
|
8.10.2009 8:28:59
Ahoj Emco, no to se nedá nic dělat... ale díky
.Tak k té hexe, to si musím zjistit, jak je to schéma. Já myslela, že teď měla Káji dostat jen Prevenar (ale nedostala, není OK)... |
| Emca+Honzík + Daneček | 44475 |
|
|
8.10.2009 8:26:50
Plaky my také půjdeme už na třetí hexu, myslím, nějak kolem 20. října.
Jinak nevím jestli jsi to dočítala. Včera jsak jsi té servírce dala ty kuponky, tak škoda, že to manža nevěděl, měl tam pro tebe přichystany kojočaj od Lerosu, jako takové poděkování. |
| plakanek | 87034 |
|
|
8.10.2009 7:55:48
Ahoj holky,
tak dnes zas první Plakoš??? Máme to teď doma ve dne- v noci prima, protože jak začíná a končí sezóna s topením, tak nám několik dnů až týdnů vibruje topení, šílený zvuk, někdy to střílí jak z kulometu. Zrovna, když jsme přivezli v dubnu Kájí z porodnice, tak to taky tak bylo. Volali jsme správce baráku, byli tady topenáři, slibovali, že už to bude dobré a nic. NO už je to zase asi týden. Nedá se u toho v noci spát a přes den - bolí mě z toho hlava... Gabiku S - jak staré máš dítě? Překvapilo mě, že jste měli jít už na 3. hexu. Já teda nevím, ale my máme píchnuté 2, a to je Káje už přes 6 měsíců. Nedává se ta třetí dávka až nějak s odstupem více měsíců???? Já teda látkovky nedávám, ač jsem o tom hooodně uvažovala, ale jak jsem předčasně porodila, neměla jsem to dořešené, nic nakoupené no a s tím našim 2letým Káčetem...no vím, jsou to výmluvy, asi nejvíc z pohodlnosti jsem teda do toho nešla. Ale všechny holky, co tu látkují, mají můj obdiv už jenom proto, že mám ekologické srdce.... Příkrmy -jak jsem psala, Karolínka už měla 6 měsíců (narozena 1.4.), takže jsme trochu vepředu, co se týče příkrmů, než ostatní květňátka (ona měla být taky květňátko ). Protože mi zpočátku nepřibírala, jak měla, tak od 4m dávám na noc kaši. Jinak teda jenom kojím, UM nedávám. Od 5m jsem začala dávat zeleninu. No a od 6m (a týden) jsem začala dávat masozeleninu. Kromě toho dávám už nějaký čas bílý jogurt s živými kulturami. No a minulý týden jsem jen tak zkusila dát Kájí kukuřičné křupky (jí je Kačka) a ona to nádherně spapala. Takže tak u nás. Ale co tady čtu, tak myslím, že některé holky začaly s příkrmy ještě mnohem dříve než já. Ale myslím, že to je u těch, co mají na UM. Někdy během října nebo v listopadu, uvidíme, chci začít dávat ovocné přesnídávky. Budu jí hlavně sama rozvařovat naše ovoce - jablka a hrušky. Doktorka mi teĎ říkala, aŤ už dávám lepek,ale asi ještě chvíli počkám. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
8.10.2009 0:25:15
Taky gratuluju k narozkám. Moje už moc na gratulace nebudou.
|
| Ariadna | 44025 |
|
|
8.10.2009 0:22:32
Jsem tu na skok a zahledla jsem gratulace k narozkám!
Moc vám děkuji, že jste si vzpomněli! Za pár hodin razíme ke tchánům. Balím nestíhám, do toho oslavujeme. dobrou všem nebo spíš pěkný slunný víkend |
| magrata1 | 95172 |
|
|
8.10.2009 0:04:01
Gabi, i já látkuju. Je to z více důvodů. Ekonomický, ekologický a zdravotní. Starší dcerka měla hnusné opruzeniny (nechala jsem se zlomit okolím a dávala jí v létě jednorázovky asi měsíc, zrovna měla po ATB) a kožařka mi důrazně doporučila látkovky. Teď už se ovlivnit nenechám. Ale kombinuju i s jednorázovkami, nechce se mi vozit špinavé plenky, když jsme na cestách.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.