Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mab | 26777 |
|
|
6.10.2009 13:09:23
Plakánku, máš pravdu, trojčata jsou jasnou indikací k císařskému řezu. Ta hmotnost taky není nic moc, ale je až na druhém místě v rozhodování. U trojčat je jasné, že nejsou v poloze hlavičkou dolů (tedy všechny tři). První dvě můžou být hlavičkou a to třetí bývá většinou nějak na štorc, takže se dětičky mohou do sebe různě zaklesnout, zamotat a pak nejdou porodit. U dvojčat to platí stejně, pokud jsou v kolizní poloze - jedno dolů hlavou, druhé dolů zadkem, tak by se mohli zaseknout vzájemně o bradičky a průser je na světě.
Jediný důvod proč mohla rodit přirozeně vidím v tom, že přišla a už rodila, takže na císaře bylo pozdě. Ale je to teda dost riziko. a asi i chyba lékařů či rodičky, že se nedomluvili nějak včas, kdy přijít a plánovaně rodit císařem. |
| plakanek | 87034 |
|
|
6.10.2009 13:01:58
Ahojky,
tak jsme doma, po dr., taky jsme byli s babičkou nakupovat. Koupila Kačence teplejší podzimní boty a dvoje punčocháčky. Stálo to víc jak litr... fakt hodná babička. Já jsem jí říkala, aŤ to nekupuje- punčocháčky za 185Kč mi teda přijdou hooodně drahé-ale ona, když to Kačenka chce (s Krtečkem), tak jí to přece nemůžu nekoupit... No a půlroční prohlídka Káji: 7400g, 71 cm, obvod hlavy 43 cm. Neočkovali ji, není úplně v pořádku, máme se stavit jindy. Simčo - chci se ujistit- ta Tvoje kamarádka opravdu rodila přirozeně (tedy ne císařem) trojčata, která vážila dohromady cca 3500g,jo? No zrovna nedávno jsem četla indikace pro císaře, a když pominu vícečtné těhoteství, tak je to i váha dítěte. Jak mě po porodu řekla doktorka, i mě hrozil císař!!!! Však víte, jak jsem jen tak jela do porodnice, že mě trochu tvrdne břicho,aby mě raději vyšetřili a oni mě místo toho nahnali na sál a porodila jsem v 35tt. Tak mi pak dr říkala, že protože na kontrolním UZ odhadli hmotnost dítěte cca 2600g (ve skutečnosti pak měla 2710, takže se ani moc nesekli), tak se rozhodli, že to povedou normálně. Ale kdyby měla tu hmotnost nižší (ten odhad pod 2,5 kg), tak by mě nedovolili rodit normálně. Vím, ta trojčátka byla asi donošenější, ale takhle malinká miminka rodit normálně? Nevíš, kde rodila???? Přijde mi to teda šíííííílené. Koťátko, jsem ráda, že ses z toho takhle otřepala. A snad i Natálka, podle toho, jak píšeš. Super ![]() ![]() ![]() Magrato, masáže jsou super, já chodím (se nechat hýčkat) taky, ale v podstatě jen proto, že má na to manžel zadara poukázky z práce, jinak bych nechodila, protože Ti řeknu upřímně, 500 Kč za masáž.... prostě na to finančně nemám. A bohužel ani do budoucna jistě mít nebudu. Já vím, jde o zdraví, ale nechat se třeba týdně či jednou za 14 dní "masážovat", náš rodinný rozpočet by to neutáhl. A bude hůř. Emco, včera jsem Ti psala, ale už jsi nereagovala, šla jsem okolo restaurace, a dnes jsem šla opět okolo, ale pak jsi mi neodpověděla, jestli bych přeci jenom v obálce se jménem tam ty poukázky nemohla nechat...takže jsem tam nebyla. Pokud bychom zítra nebo ve čtvrtek brzy vstaly, tak bychom se tam teoreticky mohly stavit, ale ještě před 9. hodinou. Je tam v tu dobu vůbec někdo???? |
| Mab | 26777 |
|
|
6.10.2009 12:53:37
Magratko beru tě za slovo, malé letiště tu máme, takže až si ho pořídíš, tak tě tu čekám s otevřenou náručí.
![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
6.10.2009 12:46:15
My taky jdeme v 5-ti měsících, jadérka máme, ještě stříšky a bude to OK. Nebo máme stříšky? nevím
![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
6.10.2009 12:43:05
Mab, bohužel, Teplice jsou od Slovácka fakt trošičku bokem. Skoro bych řekla, že přesně na opačném konci republiky
, ale až koupím letadlo, domluvíme se.![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
6.10.2009 12:41:43
GábikuS, na kyčličky se standartně jde 3x - první kontrola (ta je jště nepovinná v porodnici) a pak ty tři "povinné" - ve 14ti dnech, v 6ti týdnech a ve 3 měsících. Pak se chodí už jen pokud něco není v pořádku. Pokud ti nic neříkali a zvou vás na další kontrolu tak je to většinou proto, že je pstavení kyčlí v pořádku, ale ještě nejsou dovyvinutá jádra kyčelníhích kloubů, většinou se to kontroluje po měsíci nebo po dvou. My taky půjdem na kontrolu - máme ji náplanovanou v 5ti měsících.
|
| Mab | 26777 |
|
|
6.10.2009 12:38:36
Magratko, já bych tě na masáže zad brala hned, ale do Teplic to máš asi kapku z ruky, že???? Ale pokud by se ti chtělo, tak se nechám masírovat klidně denně.
![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
6.10.2009 12:37:00
Tabi, pokud budeš mít čas poslat ten článeček emailem, tak bych si ho moc ráda přečetla. Email mám v deníčkách.
Táta taky jednou psal něco do novin - sám za sebe článek a oni z toho udělali rozhovor jakože s redaktorem. Prostě si vymysleli otázky a z tátovýho článku vytáhli jen něco jako odpovědi. A pak věřte novinám. ![]() Koťátko, je skvělé, že dětičky jsou v pohodě a malá chce o tom ve školce vyprávět, že z toho nemá žáídný stres. Hezky oslavte druhé narozeniny a teď dejte andělům strážným nějaký čas na odpočinek . Brzo se vykurýruj a na modřiny si něco maž, ať ti brzičko zmizí.![]() ![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
6.10.2009 12:25:11
Simi, nějak mi nejde odeslat mail. Dělám masáže 17 let, masírovala jsem v lázních Luhačovicích a v Ostrožské, Synoťáky fotbalisty, měla jsem, než jsme se přestěhovali, doma masérnu, teď chodím do bytu, lidi jsou na mě zvyklí a vědí, že je nepomluvím ani nevyloupím, mohou být po masáži doma v teple a už se nemusí jinam přesunovat. Zákazníky mám známé nebo na doporučení. Je totiž nebezpečné si cizího člověka pustit domů, ale taky k neznámím lidem jít. Zejména ta masáž může nabudit různé úchyly, už jsem to zažila, naštěstí bez následků. Někdo chce ale vypadnout z domu a má návštěvu salonu jako součást relaxace. Plně to chápu, záleží na člověku, co mu vyhovuje. Cena za masáž záda-šíje-30-45 min. je 200,- k tomu dělám zadara akupresuru od bolení hlavy (dobré i jako prevence migrény) nebo na ischias. Celková masáž 90 min 500,- kč. Masíruju poctivě, jinak bych neměla tolik let stejné klienty. Jestli se chceš sejít a pokecat a "oťuknout mě" klidně můžem. teď jedu do města zítra s malou na nožičky, jezdím aspoň 2x týdně.
Holky sorry, poslala bych to mailem, ale pořád se mi to vrací. |
| simca+klucíí | 66211 |
|
|
6.10.2009 10:49:04
MARGATO,MAS EMAIL
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.