| EditaMT | 39700 |
|
|
16.10.2009 13:11:06
aha - no vidíš, tak já jsem si zas musela dvakrát přečíst co psala kolegině, protože to má hlávka čte normálně a musím se naopak soustředit na to v čem je to nenormální...
myslým že máme s koleginí stejnou diagnozu )já si to po sobě můžu číst jak chci a stejně to nevidím - to až s odstupem třeba několika minut, ale to už je to dáááááávno odesláno. Pravopis také umím - tedy chápej - znám pravidla a kdyby ses mně zeptala tak bezchybně (snad ;-) ) odpovím, ale v textu - konec píšu taky hodně rychle a všema deseti a proto o překlepy není nouze a navíc píšu hodně lehce, takže občas chybí písmenka. jak jsem byla ve vytoči, tak jsem do toho asi víc bušila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nic, nechme toho - opravdu se za svůj psaný projev stydím.... leč..... |
| Gabik_S | 100396 |
|
|
16.10.2009 13:10:25
Natalko, budu muset neco vymyslet a venovat se vic Fidovi, trochu je problem ten, ze kdyz Adamek spinka, tak on zrovna nema cas si se mnou neco delat... a delal by, kdyz me se to zase nehodi a musim obsluhovat Adamka.... My jsme taky kazdy vecer Fidovi cetli uz od 2 let, je pravda, ze jsme vyrazne zvolnili tempo , kdyz se narodil Adam a uz moc necteme. Filip si totiz hodne cte sam, uz dost dlouho... ale zase chci najet na vecerni cteni, tak doufam,ze se zadari. Ja ale moc nestiham vecer oba dva kluky ukladat, protoze kojenim stravim dost casu a tou dobou uz potrebuji, aby Filda si sel lehnout, aby spal brzy a byl rano fit do skoly.
Tento tyden je teda Fida doma, protoze mel teplotu a je nachlazeny, tak je to narocnejsi cely den... Jinak Adamek si taky sam nevydrzi hrat , musim u nej minimalne sedet. Nekdy staci kdyz si otevru casopis , sedim u nej a on zira na ty stranky a je spokojen. Zajimave je, ze ten vysavac uklidnuje, kdyz luxuju, tak na me taky kouka, co to delam a je tichoucko. ![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
16.10.2009 12:45:50
Editko, fakt, možná vůbec žádný překlep, ale to bych to musela znovu dohledat
. Já jsem trošku totiž na tu úpravu úchylná, vždycky než jsem odeslala příspěvek, tak jsem to třeba i 2x zkontrolovala zda je tam vše v pořádku, včetně mezer, teček apod. Ale už to nedělám, nestihla bych pak vůbec psát. Navíc jsem zvyklá psát všemi deseti, ale jen podle svých valstníc pravidel a občas mi některé prsty jednou rychleji než druhé, tak mám přehozená písmenka. Ale zjistila jsem že to u nás každá doktorka a některá slova snad ani neumím napsat správně. Ale do dneška si pamatuju kolegyni, která do závěru při příjmu napsala: Boelsti an hrduníku. Musela jsem chvíli přemýšlet, co že dítku vlastně je? |
| EditaMT | 39700 |
|
|
16.10.2009 12:34:43
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jojo holky - já vím - JAKOUBEK... ![]() tyjo fakt skorožádný překlep? - skoro žádn novotvar??? - neke.... ![]() no a mezi námi nemyslete si že už jsem si podobnosti povah mého syna a mne nevšimla ![]() PRÁVĚ PROTO!!!!!! ale on je naštěstí odemne opravdu splachovací.... šťastná to povaha - je nad věcí ON to neřeší ![]() tak já ho neroztrhnu no... ![]() |
| Slíva | 17593 |
|
|
16.10.2009 12:25:34
V usnul v manduce při úklidu, tak obědvám. miriam, já křiklouna nosím a nosím, on je chovánek. ALe na jednu stranu jsem ráda. Sára chovat nechtěla, ale bavit ano, to bylo hrozný.
Taky bych ráda se Sa strávila víc času sama,ale zatím se to nepodařilo ani jednou :-( Možná proto je tak špatná. A v prosinci se jí narodí další bráška u táty. tomu říkám totální sesazení z trůnu! Aspon že je jediná holčička, je to moje princezna. Vyvdala 10letého bratra, od nás má Vojtu a tam bude mít taky bratra. |
| lucilucky+Matyáš 5/09 | 100101 |
|
16.10.2009 12:14:16
Díky MOC Mab, uklidnila jsi mi
![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
16.10.2009 12:10:17
Plakánku, tak zkus poprosit zda by ti nedali domů mističku sterilní (petriho misku), když se ti na nočníčku takhle hezky vyčúrá. Ostatně já bych i tuhle moč poslala do laboratoře na kultivaci, výsledky bych sice brala s rezervou, resp. pokud by byla kultivačně negativní tak dobrý, pokud ne, tak bych to opakovala.
Nebo zkus takhle chytat s manželem jeden ji bude držet v úlevové poloze druhý chytat do zkumavky. Ostatně můžeš chytat jen do jedné zkumavky (té sterilní) a pak část odlít do té druhé nesterilní zkumavky. Nemusíš stát s oběma zkumavkama a při čůrání je přehazovat jak kejklíř. Ale na druhou stranu zvýšená teplota může být normální, nemusí znamenat něšjaký problém. Ale v každém případě souhlasím s tvou PLDD, že je lepší vyšetřit zdtravé miminko než přehlédnout něco co se má léčit. |
| plakanek | 87034 |
|
|
16.10.2009 11:41:24
Ahojky, tak mi to přeci jen nedalo a po příchodu od dr jsem nechala Kájí spát a pak jsem udělala repete z rána. A představte si: Kájí se tentokrát vyčůrala. Měla jsem vyvařenou misku, tu jsem dala do nočníku a posadila ji na něj (samozřejmě jsem jí přidržovala). Volala jsem dr., ale ta říkala, že takto není moč stejně sterilní, ale že mám přivézt aspoň tuto. Takže jsme jely znovu k dr s ampulkou.
Tak v PO a UT budeme zkoušet vyčůrat se přímo do zkumavky, no to jsem zvědavá, sama s holkama, Kačka zas bude asistovat (tzn. zlobit)... V pondělí odpo budou výsledky z nesterilní moči a v út odpo z krve. Tak jsem zvědavá. Opravdu se mi jí nechce dát cévkovat, ale dr. tvrdí, že přes 3 týdny trvající zvýšená teplota - že to prostě není jen tak a že se musí ta sterilní moč prostě pro jistotu zkontrolovat... No jen tak - Mab - co bys dělala Ty? Jestli mi to můžeš napsat... Jinak když jsem Kájí ještě nakonec držela ve vzduchu, v jedné ruce jí, v druhé ruce pod ní zkumavku, takže jsem jí měla v podsatě v její úlevové poloze, tak se mi nakonec vykadila - vzduchem lítaly bobky jak od králíka... Katy, já se velice hlídám, je to hrozné, ale já normálně chválím docela často (možná deformace z práce), tak si dávám pozor a opravdu Karolínku před Kačenkou nechválím, ač mi to teda místy nejde. Bohužel Kačenka je opravdu na roztrhnutí... tak zatímco Vám tady píšu, mám vedle sebe Kájí ve vozíčku, tak Kačka vzala velmi těžký sešlapovač na Pet lahve a hodila to na ní do vozíčku, že prý to Karolínce půjčila, tak jsem jí musela nařezat... končím, jdu vychovávat... |
| Mab | 26777 |
|
|
16.10.2009 11:36:08
Luci neublížila. rozmezí dávkování je 10-15 mg na kg. to znamená 7,5 kg x15 mg je 112,5mg - takže 100mg čípek je v pohodě. Panadol dělá čípky o něco silnější - jeden čípek je 125 mg, takže akorát pro 6ti kilové dítě x 10 mg= 60mg, tj. půlka čípku.
|
| Nykolka,Naty 04/04,Ráďa05/09 | 23963 |
|
|
16.10.2009 11:33:06
Anakondo my jsme prave cetli uz cca od 2let, ale pak se narodil Rada, tak nez se zajel vecerni ritual, tak jsem to odpiskala, pak byli prazdniny, tak jsem ji dovolila koukat vecer z postele na pohadky, s tim ze zacneme zase od zari a mezitim jsem zlenivela, ale uz jsme zase najeli, tak nepovolim, mam ted nejakou vetsi potrebu s ni travit cas jenom sama.
Miriam ruzne, valime se, mazlime se, pak ho necham chvilku hrat, pak ho dam do lehatka a jdu vysavat, to kouka, ani neduta, kdyz meju koupelnu a zachod taky kouka, ale jak si sednu, tak zacne jecet.....jsem zvykla, tohle mi delala i Natalka....prestalo to kdyz se naucila lezt, na tu dobu uz se strasne tesim....zacnou se bavit sami. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.