| sosak | 102547 |
|
|
31.8.2010 21:41:24
s tou kaší je to opravdu tak, u plně kojených dětí doporučují kaši dříve před příkrmy protože si lépe zvykají na lepek, napomáhá tomu mateřské mléko, říkala mi to mudr a taky jsem se o tom přesvědčila na netu, je fakt že na to má asi každý doktor jiný názor. Vkládám jeden z článků kde se o tom píše.
http://www.maminkam.cz/kdy-a-jak-zavadet-lepek-do-stravy-kojencu |
| kramlinka88 | 103565 |
|
|
31.8.2010 21:23:12
ahojky ;-)
tak my taky už přikrmujeme asi třetí týden, zatím jen zeleninku. Na ovoce se chystám někdy během 14 dní... A to ti fakt řekla doktorka ať dáváš kaše s lepkem na zvykání to slyším poprvé....vždyť lepek se má postupně přidávat nejdříve od 8 měsíců a pokud je v rodině nějaká alergie tak až od roku....no fakt každý doktor říká něco jiného :-(my spacáček teda nemáme...po postýlce moc necestuje, ale na břicho se taky někdy otočí, někdy ho to vzbudí a někdy dá jenom hlavu na bok a spí dál |
| Lenny + 3 | 15418 |
|
|
31.8.2010 20:47:42
Ahoj, já jsem dnes už malému dala tenký spacáček, protože mi v noci dost cestuje a peřinu si většinou zapomene
![]() Spí většinou dobře akorát včera se vzbudil třikrát, na což pohodlná maminka není zvyklá Že by růstový sprint?O tom, že se dává nejdřív kaše, aby si dítě zvyklo na lepek slyším poprvé. U starších dětí se naopak doporučoval lepek až po roce. Tak uvidím až půjdeme na šestiměsíční prohlídku, jestli dr. překvapí nějakými novinami ve stravování. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
31.8.2010 15:28:28
Zdravím,
jak pak se máte? Tonda už dopoledne jí přesnídávku, odpoledne zeleniny. Takže přikrmujeme jak to jde. Spí teda pravidelně na břichu. Je na tom něco špatně? Teď se spaní zase zlepšilo a budí se jednou za noc. Snad mu to vydrží. |
| sosak | 102547 |
|
|
31.8.2010 14:06:28
tak přesně jak píšeš, já v noci rozespalá sotva vidim a malá vysmátá na bříšku
. Dneska v noci byla ve spacáčku a přikrytá dekou a dobrý, ani jednou se nepřetočila a spala klidně.S příkrmama jsme teprve na začátku. Malá je zatím plně kojená a jen na doporučení doktorky zkouším dávat kašičku obsahující lepek, na zvykání. Zatim jen pár lžiček, malá z toho není moc odvázaná tak ji nechci nutit. |
| Jana Buřič | 106614 |
|
|
31.8.2010 10:21:37
Taky se nám v noci pořád otáčí na bříško.Až se musím smát,protože když se na ní podívám...já úúplně rozespalá a Majda vysmátá od ucha k uchu
.Jinak taky máme chladno v ložnici.A máme jen overálek s dl.rukávem a peřinu.Ale v noci ji právě musím kontrolovat,páč pořád po postýlce záhadným způsobem cestuje.A jak to máte holky s příkrmama??Už dáváte?Nám mudr. řekla,ať už pomalu začnu,ale Magda to vůbec nechce,tak nevím,zda to někdy přijme ![]() |
| sosak | 102547 |
|
|
30.8.2010 21:22:54
my máme taky v ložnici chladněji, líp se nám spí a myslim že přetopená ložnice není nic dobrého. Na dnešek jsem už povlékla deku a přikryla jsem ji. Vypadá spokojeně, pytlík máme bez rukávů ale má na spaní overálek s dlouhým rukávem. Hlavně už taky necestuje po postýlce, to je taky jeden z důvodů proč sem ji chtěla ještě přes pytel přikrýt, několikrát za noc ji musim otáčet zpátky na zádíčka, ráda pase koníčky a to i v noci.
![]() |
| Myšička21 | 98603 |
|
30.8.2010 20:11:01
Sosaku, teď jsme ještě spacák nevytáhli, máme s dlouhýma rukávama, ale v zimě jsme ji dávali do toho spacáčku a ještě přikryli dekou... No, ono ale asi i záleží jak teplo (zimu) máte v ložnici... My máme pořád otevřené okno a topíme jenom když už je fakt hodně pod nulou, míváme tam v zimě i kolem 15°C, letos jsme kvůli Kiki přitápěli aby tam bylo alespoň 18°C... Takže u nás to vypadá asi takto: Kiki pod pyžámkem (overálkem) body s dlouhým rukávem a teplé ponožky, pak ten overálek, spacák a přikrytá, když je těch 18, tak dostane i čepičku ev. rukavičky, ale to sem jí spíš kontrolovala jestli jí není zima, rukavice dostala jen párkrát
Doufám že tu nikoho nenapadne říct, že malé ubližuji myslím že toto "otužování" jí jen prospívá, musím to zaťukat a raději to snad ani nevyslovovat (takže to obejdu popisem), ale ještě jsme nemuseli vytáhnout žádné protinemocenské potřeby a krom prevence jsme nenavštívili doktora ![]() |
| sosak | 102547 |
|
|
30.8.2010 17:53:18
Ahoj holčiny, komu spí dítka ve spacáčku dáváte ještě nějakou přikrývku? Máme pytlík z Ikei a nezdá se mi moc silný, ted ještě jo, ale až se ochladí tak si myslim že to bude málo.
![]() |
| Lenny + 3 | 15418 |
|
|
28.8.2010 21:01:40
Díky.
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.