Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gabcica | 22308 |
|
|
23.4.2010 16:38:29
Zavřiočko a Jančo, moc děkuji. To víte, vzdávat jen tak se fakt nechci!!! Časté přikládání máme vyzkoušeno.......dle rady doktorky 1,5-2hodiny od posledního kojení. To odstříkávání po kojení jsem netušila, takže už taky provozuju.....akorát ručně mi to nejde, takže odsávačkou. Homeopatika papkám..........Radko, ještě jednou moc díky, dnes jsem koupila i ty druhé! A i ten Gravimilk.........vanilkový, už mám dávku v sobě. Jinak kojeni.net taky znám, dost tam odtud čerpám.
Mája teď po střídání prsou vypila cca 40ml, což je fakt málo..........usla, že. Takže já hbitě odstříkala a šoupla jí 50k tomu. No, pokud by to šlo aspoň takhle, tak budu spokojená. Já nevím, proč není schopná to vytáhnout sama....... Jinak k tomu častému přikládání......to víc jak týden jsem konali, je to pěkně na palici,poněvadž člověk vlastně nic jiného nedělá.........ale že by s mi prsa extra nalila, tak to jsem pocit neměla. Jarčo, a jak často ten Nutrilon má??? Máš to doma asi těžký, když jsou kluci marodi........co taťka pomáhá??? Donut, naše dr.tam totiž byla na stáži, takže jsme vlastně hodně brzo začali s kapáním i masírováním.......a jsem moc ráda, že nás tam poslala. Už tam není tolik toho "hnisu", ale bohužel ještě je vidět, že když se utvoří slza.....tím kanálkem neodteče a zůstane tam.......takže v pondělí to bude asi opakovací akce. Byla jsem s Miškou v tom Mekáči a mlsně na ní koukala.........já si dala hranolky a vodu, to mi přišlo takový nejmíň škodlivý. Nečiní se už Fida??? |
| Donutka +3+// | 77327 |
|
|
23.4.2010 15:11:58
Ahojky,
perusko, to sis teda užila. Hlavně, ať jste oba brzy úplně OK![]() Kojení - já jsem zvědavá, jestli budou přírůstky ok. Já kojím podle potřeby. Přes den se snažím z jenoho a večer jedem z obou. Bohužel mi prďolka hodně blinká, speciálně když dostane z obou jindy než večer... brečí, já myslím, že chce mlíko a ony prdy pak letí mlíko ven...Gabčico, stejně vás na ty kanálky poslali docela brzo, nás na oční až po několika týdnech, tam řekli masírovat a ještě nás nějakou dobu nechali... Fungování se třema dětma - ono hodně záleží na povaze všech někdy to jde, někdy ne. Nejhorší jsou večery. A to asi nezáleží na počtu dětí...![]() |
| Janca I.,Anetka07/07 | 65480 |
|
|
23.4.2010 14:12:07
ahoj holky,
děti mi spí, jsou v tomto zatím k sežrání. Je mi jasné, že Ondrula si to pak upraví, ale zatím po obědě spinkají oba. Gábi, držím pěsti, ať se zvýšení laktace povede, ale já myslím, že to určitě půjde....... Já kojím po 3 hodinách většinou (někdy si řekne i dřív), z každého prsa alespoň 10 minut, někdy z prvního i víc. Prostě dokud hltá. Jsme zvědavá, kolik budeme vážit, jdeme až ve čtvrtek. S tím očíčkem vás lituju, ráda bych napsala něco povzbuzujícího, ale vím, co to je proplachování kanálků. Brečela bych v čekárně jak želva, hormony. Fido, Miru, tak jsem zvědavá, zda stihnete duben .Tak se zatím mějte |
| Arijka1+5,5r.+2,5r.+1m | 96618 |
|
|
23.4.2010 13:51:40
zavriocko taky dik za radu
![]() ![]() |
| Zavřioči+Em+Li | 74118 |
|
|
23.4.2010 13:13:16
Gabi, toto jsem posilala segre, je to z toho kojeni.net, jak zvysit laktaci. Je to z te databaze otazek a odpovedi.
Ja jsem tam taky hodne cerpala rady u Emicky: Přikládej ji a koj co nejčastěji, 10-12x denně a taky několikrát za noc. Protože potřebuješ zvýšit tvorbu mlíčka, tak při každém kojení vystřídej 4x každé prso - ta stimulace je nyní strašně důležitá pro zvýšení tvorby. A po každém kojení ještě odstříkávej, 10-15 minut každé prso. Nejlépe ručně (snad víš správnou techniku, to fakt přes net nevysvětlím), ale můžeš použít i odsávačku. Bude to teď pár dnů opravdu náročné, ale pokud tohle všechno budeš dělat, tak věř, že se ta tvorba zvýší - do týdne už by mělo být vše OK. Ihned, jakmile ucítíš, že už je mlíčka více, tak uber to střídání prsou - aby se malá slečna dostala k zadnímu-tučnému mlíčku a pořádně se zasytila. Odstříkávat ovšem můžeš stále. Myslím, že už po týdnu na tom budete dobře a ty budeš moci při každém kojení kojit pouze z jednoho prsu (jen v obdobích růstového spurtu dítěte, tzv. laktačních krizích - 3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc se možná budeš muset ke střídání prsou vrátit - ale to jen na pár dnů) a už nebudeš muset odstříkávat (pokud si nebudeš chtít udělat zásobu mlíčka). Moc držím pěsti a věř, že vše bude OK. Jste teprve na začátku vaši společné dlouhé cesty a rozhodně nic není ztraceno. Hodně se spoléhej ma miminko a nech to na něm, ať si samo řekne, jak často a jak dlouho chce kojit. |
|
|
23.4.2010 13:08:43
jarco nestovice 2 deti a novorozene k tomu ..
vydrz to jeste!pak budes mit vetsi klid, uz aby to bylo, ze jo? |
|
|
23.4.2010 13:07:29
ahoj holky,
petruska vitej!! blahopreji k detatku.to sis teda uzila hlavne ze uz je maly v pohode a ty to taky zvladnes i kdyz je toho hodne.ja si s briskem rikala ze bych chtela i treti dite ale ted jak se davidek narodil tak mne to uplne staci a nedovedu si predstavit jak bych fungovala se 3 detmi zato manzel ten by klidne souhlasil a musim ho pochvalit ze se hodne zapaji hlavne pomaha hodne s eliskou.petrus ad krvaceni taky jsem hodne krvacela a mela hrozny bolesti vajecniku prvni 3dny az mne museli pichnout injekci. ted mam 2tydny po porode a furt krvacim na cerveno, a cetla jsem ze uz by to melo byt bledsi ty ocistky, no snad je to v norme. |
| Poly+Eli+Juli | 44312 |
|
|
23.4.2010 13:04:22
Jarčo tak to je šílené s těma neštovicema a ještě ve dvojko,mě by drblo.
My se právě vrátily z poradny a dr. je spokojená.Julie přibrala za 3 dny 160g,takže s přibýváním asi problém nebude.Já mám teda mlíka,že bych mohla kojit trojčata.Už jsem oprášila odsávačku,bolí mě prsa neskutečně ![]() |
| Jarča,Sam+Nik*3/05+Karolí*4/10 | 40722 |
|
|
23.4.2010 12:44:09
Ahojky holky,
jdu vás jen pozdravit, mám kluky doma s neštovicema, stále jsou protivní, furt je to svědí, myslím, že ještě týden doma budou a pak pošupajdí do školky a my se s malou snad rozjedeme pořádně v kojení. Pořídila jsem váhu, tak aspoń vidím kolik toho sní a pokud 2x po sobě vypije málo, tak dokrmuju Nutrilonem, jinak vytvávám i přikládám. Možná na nás předčasně jde růstový spurt, který jinak je ve 3 týdnech. No ještě jsme se nesehráli pořádně. ÁÁ právě přišla pošta - šátek na nošení , tak jsem zvědavá. Snad to příští týden bude s klukama lepší, abych pokecala a popsala svůj porod a přečetla ty vaše. |
| petrusskkaa k+d+l+// | 56170 |
|
|
23.4.2010 10:14:26
jj holky nemam to lehky
zavrioci ptala jsi se jak to zvladam..asi takhle na nic jsme uplne stahana bolava sice jsem sla bez nastrihu ale malej mel siroky ramena tak se me tam seknu takze mam dva stehy s natrzeny ale boli to vic jak nastrizeni hojim se hur vcera byla gyndari ukazat maleho tak mi delal pro jistotu kontrolni utz.mam tam jeste velkej hematon v te deloze takze buhvi jestli to bude jen 6nedeli.. no uzila jsme si to jak jsme krvacela tak tlak 85-50sel dolu jak mi daly na stahovani delohy ja myslela ze chcipnu bolesti prilitl primar gyndy sahl do me a vytahl tak hnudnj cucek srazeniny ja rvala na pokoji sety me hladily ze jsme sikovna mamka at vydrzim nmohli zato proste povolila deloha slo to raz na raz.maleho jsme nevidela jen mi ho ukazaly a frr takze jsem ho videla jen s fotky co vyfotil pritel ![]() no a doma litam jak koste bud ber nebo varim a pak jen kojim ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.