Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
20.3.2012 12:01:47
Joll - vůbec ses nezamotala a napsala jsi to moc hezky, v podstatě se pod to můžu podepsat, když Štěpík musel po sobě utřít pomalovanou podlahu místo pohádky, nepovažuju to ani za trest, ale přirozený důsledek jeho chování a to je přesně to, o co ve výchově usiluju já. Nemám to z vlastní hlavy, kdyby to někoho zajímalo snažím se vycházet z konceptu Respekovat a být respektován.
|
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
20.3.2012 11:06:14
Luci,Lea to má stejně. Nosit, sedět na klíně,pokud posadím vedle sebe, kňourají a sápaná zpátky za mnou na klín. Pokud stoupnu a jdu třeba jen z obyváku do kuchyně se napít,hned pláč,slzy,leze za mnou, tahá za tepláky a dožaduje se nošení...Kolikrát už toho mám taky dost,ale zase si říkám, jak tomu zabránit? Přeci ji nebudu odpírat mámu, takže většinou vyhovuju, beru k sobě a jsme spolu.
|
|
|
20.3.2012 11:03:27
Lei,koukám, že malá je naše váha
Lea měla v deseti měsících 7250g a teď v roce to nebude o moc slavnější,protože chvilku není v klidu a moc teď při nemoci nechce jíst, tak jsem na váhu docela zvědavá.Co se týká bití dětí, tak na to mám složitý názor a asi se do toho zamotám... Co vím určitě, tak bych nikdy nedokázala dát facku a nebo bít přes hlavu nebo dokonce používat vařečku,řemen a podobně.My jsme v dětství občas dostaly se setrou na zadek a to jsme moc dobře věděly za co a to byl nejhorší fyzický trest...Když davča vypráví, jak je rodiče byli vařečkou, tak to je pro mě už fakt týrání. Štěpa za poslední tři roky dostal akorát za pokakávaní, jinak nikdy nebylo potřeba. Vždy se s ním dá domluvit, nebo pomůže mírně zvýšený hlas... Je to asi rok zpátky, kdy seděl před dveřmi a čekal, že ho někdo obuje. Tak jsem mu řekla, ať to udělá sám,že už je přeci velký kluk a šikulín...Chvilku přemýšlel,pak se začal obouvat a povídá, že u nás je to lepší,že jsme na něj sice přísnější než mamka,musí se sám oblékat,utírat,obouvat,musí poprosit,když něco chce, ale že ho vůbec nebijeme a že ví, co může a co ne...Jsem toho názoru,že dítě potřebuje hranice a jakýsi řád,který se nemění. Prostě pokud ho jeden den nechám skákat na sedačce, tak bych ho měla nechat i druhý den a ne mu to najednou zakazovat nebo mu za to dokonce nadávat. Pokud mi to vadí, tak mu hned poprvé vysvětlit, že se to nedělá,že se ničí sedačka a podobně... když Štěpa u nás maloval na podlahu obrázky (moc dobře věděl,že se to nedělá),nedostal, ale místo pohádky dostal hadřík a musel si tu podlahu sám vyčistit.Od té doby byl klid... U Leinky ale těžko apelovat na nějaké vysvětlování, že kousání bolí a podobně a když nepomáhalo jen holé "tytyty" a odtahování, přišlo na řadu to lehké plesknutí a fakt byl skoro hned klid. Kdyby byla starší,zkoušela bych vysvětlovat... A už končím,protože nevím,jestli to má hlavu a patu. |
|
|
20.3.2012 10:46:16
Doktorka po poslechu řekla,že už je to lepší,což slyším i sama, můžeme chodit ven, týden brát ještě sirup a vyhýbat se více lidem (obchody a podobně), prý sluníčko udělá jen dobře,tak jsem ráda.
Lei, s tou starou paní je to moc dojemný příběh. Mě je těchto starých lidí strašně líto, zvláš když jsou v domovech důchodců a podobně. Možná i proto,že na to nejsem zvyklá. Nikdy u nás nikdo v domově důchodců nebyl. O dědovi víte,jak to bylo. Pradědeček mi umřel po dvou dnech v nemocnici a jinak mám ještě všechny živé. TŘeba prababičce je 89 let,žije v domečku a sama není skoro vůbec.Ráno jí tam jedna dcera chodí dělat snídaně, dopoledne přichází moje babička s obědem a je tam až do 17hod. Skoro každý den tam chodí ještě moje teta,mamka,bratránci... o víkendech i ostatní příbuzní. Minule když jsme byli ve Štítech,tak se tam v neděli sešlo dohromady s námi 10lidí, kuchyňka byla plná.Sama bývá od těch 17hod. přes noc do rána, ale to už je zase ráda, protože si může odpočinout,přečíst noviny,kouknout na knížky,popovídat s kočkami... Je vesela,docela čilá-zatopí si v peci, přepere si drobné prádlo, poklidí, dokonce i v nehlídané chvilce štípe třísky na podpal Takhle bych chtěla prožít stáří... |
| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
20.3.2012 10:34:26
Lei hodne boticek jsme zkusili a skoncili u Dpk. Uz plnohodnotna bota ale stale ohebna. Zatim si jenicek zvyka. Doma chodi jen bos tak to byl pro nej nezvyk. Ale myslim tyden a boticky mu nebudou vadit vubec. V botickach se musi drzet nejake opory. Bos ne.
|
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
20.3.2012 10:30:48
Já si zase myslím, že plácnutí i symoblické děti moc dobře chápou, proto se taky často rozpláčou, i když je to ani nemůže bolet a hlavně vidím problém v tom, že nevím, jak později díteti logicky vysvětlit, že nemá ubližovat, když samo(třebaže symbolicky)občas dostane. Naopak s využitím fyzické převahy jaké popisuješ (chytit za ruku, která bouchá, štípe, otočení na záda...) se slovním doprovodem, to ano.
Ale prosím, je to můj názor, nikomu ho necpu, jen píšu, jak to máme my, jak to chápu a beru a nikomu to nenutím, nesoudím.... |
| Lei | 37503 |
|
|
20.3.2012 10:23:04
A dík za názor i odkaz na botky
. |
| Lei | 37503 |
|
|
20.3.2012 10:22:35
Mariko, tak já ještě zareaguju, já právě uvažuju o tom plácnutí v intencích, v jakých jsem se to snažila popsat. Ne trest, ale přátelské rodičovské upozornění někomu, kdo ještě nechápe smysl mluveného slova nebo riziko toho, co dělá. Prostě takové pošťouchnutí, jako když M ráno v posteli s námi blbne a leze na kraj, tak ji celkem "drsně" svalíme zpět na záda (do měkkého)...a ona to bere. Zatím jsem to nepotřebovala a třeba tu svou představu budu muset zcela překopat. Takové to dotažení dítěte před místo činu a "která ručička to byla?", plác přes ni, to tím nemyslím.
|
| Lei | 37503 |
|
|
20.3.2012 10:18:28
A ještě mě občas napadá, oč "charitativnější" jsou někdy lidi vůči těm, které ani neznají, jak vůči vlastním...
A vypínám net a jdu psát, psát, psát... Hezký slunečný den! |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
20.3.2012 10:18:07
No tak já jsem zase proti plácání, ale musela jsem si k tomu dojít a Eliška jich taky pár dostala (nutno dodat, že bez efektu),než jsme se s manželem rozhodli, že tělesné tresty nee.
Lei, já dávala tento: http://www.detske-boticky.cz/obuv-detska/capacky/index.php?srch=&uri=capacky&kat=346&cvel=&cbar=&pocet_vyrobku_na_stranu=&prodc_1=yes a jsem pro kotníkovou ![]() Luci, já ted taky hodně nosím, to asi patří k tomuhle období. M. furt knourá a kvičí, jakmile je na zemi, vyžaduje si pozornost, tak ho holt doma nosím na zádech, když potřebuju něco udělat a jsme spokojení oba. Spíš mě to obtěžuje, když třeba musím něco rychlého, kdy nemá cenu ho vázat na záda, nebo když se potřebuju nachystat, obléknout nebo dojít na wc. Ale přiznám se, že je mi někdy to jeho kničení docela protivný, zvlášt, když do toho ještě Eli něco nebo náročnej den... |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.