| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 22350  [Dalších 22060 >>]
MarikaP+3 82381
15.1.2013 11:50:08
Jako koncentrovaná moč :-)
maw 84192
15.1.2013 11:21:24
Jak smrdí čpavek?
MarikaP+3 82381
15.1.2013 10:00:26
Jj, kdyby pil málo, tka ta moč je víc cítít po čpavku.
A signál - jako že je počůranej, tak vysílá smradlavej signál - to byl spíš vtip.
maw 84192
15.1.2013 9:18:19
B pije průběžně během dne, ráno hrnek mlíka, přes den vodu, mlíko (kupovaný, ode mě jen někdy před spaním 1x), trochu čaje občas ode mě (většinou roibos nebo tak něco), pije dost myslím. Neb jak jsi to myslela?
Signál - jako že je počuranej?
(Že chce přebalit to není, to nechce.)
MarikaP+3 82381
15.1.2013 9:13:15
Jak B. pije, za tím měl být otazník. Takže jak B. pije?
MarikaP+3 82381
15.1.2013 9:12:15
Maw - smrdí tak normálně, přes den to pročuchám přes plenku, v noci je pročůranej víc, přebalujem 1-2x za noc a to smrdí někdy i na dálku, ale on spí zásadně odkrytej. Ráno bývá moč koncentrovanější, mín vody, víc metabolitů, taky je víc žlutá a smrdí. A jak B. pije, může to být i tím. No třeba ti tím smradem B. vysílá signál :-)
maw 84192
15.1.2013 7:42:06
Odstavování: Mariko, ale u vás hraje roli těhotenství, takže tam ten Lein obecný vzor ani nelze uplatnit.

Moč: jo, Katko, vlastně T je de facto skoro jen kojenej, to má taky vliv.
Jako já poznám brzy po čuchu, že má B mokro... V látkovce, samozřejmě. A třeba ranní moč v nočníku (nebo i jen při čůrání do umyvadla) je cítit celkem dost - u vašich dětí ještě ne? Protože u i dospělce je ranní "smrutější". Holt delší interval.
Ještě rozdíly chlapečci x holčičky..., byť jsou malí...
Já nevím, čím by to mohlo být, ostrý nebo hodně kořeněný jídla nejíme...
Katka+3 kluci 79533
14.1.2013 23:17:47
Hi hi, tak já také četla čůrajícího manžela po posteli ~t~ Ale všechny jsme pochopily ~;) Moč u nás nesmrdí vůbec. To očumávání v koupelně, ano, už máme dlouho, žádná novinka. Jen někdy kdyby měl trpělivost a čekal a nekřičel, že zrovna ted musí být ňam ňam.
JInak kojit ted ještě chci, jak jsem psala, plánovala jsem s tím postupně skončit v květnu, jako u prostředního. Ale uvidíme. Jinak děkuji za info, Lei.
K tomu čůrání/kakání- Lei, u nás přesně naopak. Říká "kaká, kaká" a přitom čůrá a pak mi jde ukázat, kde loužičku udělal, ale jinak má přes den plenku. Jak jsem se tu již zminovala, odpleńkování nehrotím, co vím, tak u kluků běžně po 2.roce. Tadeáš si třeba na nočník sedne, ale nevyčůrá. Udělá to pak raději vedle a prstíkem se v tom ještě vyhňápe. Klasika, no.

K tomu společnému koupání- tak já sem tam udělám koupel, že jsem tam s klukama. Jednou tak za 2měs, jo jenže u nejstaršího už se to zvrhává na přílišné ošahávání, zvědavost a blbé řečičky, takže to s ním utnu. Ale mám v zásobě takové perličky,když byl Maty 2letý a říkal, co tam mám mezi nohama, že asi pavouk ~8~ Manžel má od tý doby narážky,že vymetem pavučiny ~a~~t~ No a tatínek prej, že má asi bolavýho pidníka, že ho má tak velkýho ~e~ Škoda,že jsem si všechny ty jejich výroky za ty léta nenapsala, bych se tomu dneska zasmála.
AsiD 110366
14.1.2013 22:14:22
Lei, u nás už se dává plína jen na spaní a teď v mrazech ještě i na vycházky ven. Jinak doma zásadně bez plenky. Čurání i kakání slečna hlásí. Pravda, někdy se podaří, že než se dohasíme na nočník, malinko si cvrnkne do kalhotek - to pak samozřejmě hlásí, že je mokrá a "pevlect".
MarikaP+3 82381
14.1.2013 20:55:03
Lei, ještě jsem to neslyšela,ale možné to je, nicméně, Matěj se odstavil právě někdy v 16-17 měsících. Hlavně ono tohle je docela těžký zobecnovat, bude to tak někdy okolo, ale určitě všechny děti v 15 měsíci na den neprochází stejným obdobím.
Lei, no jsem na Tebe zvědavá. Já si zatím nějak nepřipouštím, že je to blízko, dva měsíce jsou přece ještě dlouhá doba. Ale břícho mám velký. A k našemu odhadování pohlaví, v pátek jsem byla na velkém UTZ, miminko je drobnější než byl Matěj, váhový odhad je na 23. percentilu, tak zase mi to víc sedí na holčičku, při kontrole jsem se snažila nepátrat, ale nezahlédla jsem ničeho ani náznak. A Eli běžně odpovídá, že bude mít sestřičku, tak já bych to viděla taky tak, už se jednou se svým odhadem osvědčila :-)
U nás nočník - půl na půl si říká, ž e bude, poměrně pravidelně má stolici ráno a vydrží tam, když mu dám krabici s hračkami. Někdy hlásí, že už to probíhá - já teda přerušuji, protože někdy to stíháme, někdy je půl bobku na cestě. Čůrání nehlásí, i když dnes večer tu běhal nahatej a pak na mě volal šůlat, šůlat a odvedl mě do kuchyně, kde mi ukázal svou loužičku.
No jinak se z toho picnu, Eli je pár dní bez teploty, ale pořád kašel a rýma, nicméně se to lepší a Matěj odpoledne spal 3,5 hodiny (já samozřejmě zrovna nebyla doma), což mi bylo podezřelý, pak mi připadal teplej - samozřejmě horečka.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 22350  [Dalších 22060 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.