| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 22350  [Dalších 21720 >>]
maw 84192
2.10.2012 19:47:36
Jojo, spát bych ho nechala, ale na uspání nutno chodit a hodně, doma skoro nestačí.
Usne, dobře, ale když přestanu chodit, tak se probudí... A já tolik hodin v kuse večer už s ním na hrbu chodit nedám. Spíš kde co chodit potmě... Jako kdyby spal, když jsem i statická, tak to je jiná.

K ost. máš mail.
MarikaP+3 82381
2.10.2012 17:11:34
No, švagrová je ted v dost složitý situaci, má o něco menší děcko než my a momentálně je na něj sama, dočastně u tchánovců, tak chápu, že je ráda,když jí malou občas někdo obstará a ona se může pár chvil věnovat i něčemu jinýmu než na 100% jí, ted se stěhuje někam za Prahu, takže jí asi pomáhají i s tím. Ono je to koneckonců jedno, já jim stejně nemůžu říkat, komu mají ted pomahat. Nám vypomohli dřív, ted zase pomůžou jí a na víc jim už energie nezbývá.

Ad unošení - já taky raději uspím v posteli, ale je situace, když fakt nevím už jak na něj,tak se jdu projít okolo bloku ~R^, dávám si ho rovnou dopředu a nechá se odložit celkem dobře, ale pokud by byl fakt tak protivnej, jak jsi psala, tak bych ho možná vyjímečně nechala i spát na těch zádech, ne?

Ad ranní kojení - taky by mi to za to stálo, u nás to bohužel nefunguje.
maw 84192
2.10.2012 16:14:37
Co má švagrová tak děsně důležitýho? Vždyť Ty to ho máš teď naloženo nad hlavu a je to občasná výpomoc po dobu 14 dní...
No, tak u nás, když není mlíko, tak ŘEV, ráno ukecám jedině když IHNED vstanu a dám jídlo, ale to já nedávám... Prso za chvíli spánku není špatná volba v hodině mezi psem a vlkem.
Pouští chytá - to je velká zábavě hlavně, u nás tohle není ohl. množství mlíka a hladu.
No, on by B nošenej usnul, jenže se vzbudí při přendávání do postele i když ho tam skládám jak porcelánovou panenku, takže pak stejně uspávání, čili to mi je k ničemu, a nějak pocitově mi přijde lepší návyk usínání v posteli, jakkoli jinak zas těm návykům tolik nedám. Ovšem když nemůžu spát, tak potřebuje ponosit, to se tak hezky načne, douspat v pelechu.
MarikaP+3 82381
2.10.2012 13:54:04
Maw, no bohužel, jediný občas fungující jsou tchánovci, ale ty ted dost pomáhají švagrový a tchýně se mi včera omlouvala, že mi fakt nemůže pomoct, že už toho má takhle dost. Máma je v Brně a měla touhle dobou odjíždět do Chorvatska, takže asi taky nic. Je to blbý, když není nikdo, kdo by trochu vypomohl, obdivuju ty, co takhle nemají nikoho trvale, aspon jednoou za čas to fakt bodne. A nepokrytě závidím těm, co mají výpomoc třeba pravidleně jednou týdně, ach, to musí být skvělý.
S tím kojením, já zase třeba nedávám mlíko dřív než v 6, protože Maty si na to pak zvyknul, pravidelně se budil v 5, hodinu cucal, což já u toho nedokážu spát a pak vstával, takže pro mě mínus jedna hodina spánku. On je už zvyklý se přitulit zádičky a já ho obejmu a chytnu za ručičku. Takhle někdy i usíná, protože se tím kojením nedokáže uspat, furt se pouští, chytá - já si myslím, že to je tím, že tam tahá fakt už jen kapky.No a když nepomáhá ukojit, tak spolehlivý je unosit, Berta ti v nosítku neusne?
maw 84192
2.10.2012 12:14:24
Hoj... tak marodům už konečně uzdravení přejem!!!
Mariko, nemůžeš trochu zapojit babičku s dědou?

Katko, pod první větu Maričina posledního odstavce se podepisuju...

Jinak já měla obd. hóóódně omezit (asi před měsícem), ale hlavně kvůli tomu, že chceme ~p~ a může to mít dost vliv asi, když dosud nic, no. A taky ideál malého pána = žužnout si co chvíla. Šlo to nad má očekávání, až mi to bylo chvílema líto... Jenže... Pak měl virozku, se to zvrtlo..., jen pil víceméně... Pak pil furt, pak se srovnal, a pak asi začly růst stoličky + hlavně jak občas někam jedem změna prostředí, to mi přijde nejhorší, jinde usíná hůř, asi větší nejistota, celý se to nějak zase zvrtlo a já jsem rozžužlaná jak žužla, přitom nekojím často, a ty bradavky mě teda bolej. Brr. Takže se snažím nedat... ale ne vždy se mi chce ráno IHNED vstát (v 5.30), nebo nějak není dost inspirace pro super svačinky nebo jsme tu sami a padne na mě podzimní smutno, potřebuju se ~m~ , no a hlavně: co s nima, když spí přes den, za chvíli nebo i za dlouho se vzbudí protože čůrat (nebo i jen tak), ale jsou totálně nedospalí a je nutno, aby ještě spali, protože jinak je to pak uřvanej běs. Co s nima prosím děláte, nekojící matky??

PS: A ještě se mi moc líbí názor, že odstavit v roce a půl je brzo.
Katko, nezapomeň, že to říkala certifikovaná laktační poradkyně!!!
(Je to fakt jen úsus, prostě seš mimo průměr těch okolo.... A to seš s 3 dětma už beztak a můžou Ti bejt šumááák...)
MarikaP+3 82381
2.10.2012 10:40:38
Katko, já tak nějak víc tuším holčičku, možná bych si jí i krapet přála víc než kluka, ale vcelku je mi to jedno. Eliška chce holku,ale pak chce prý ještě jednoho kluka, tak nevím,nevím. Každopádně, u Matěje byla naprosto rozhodnutá, že to bude brácha Matěj a hotovo, nic jinýho nebrala absolutně v úvahu.U Matěje jsem měla sama ale větší jistotu. Jinak my si to určitě zase nenecháme říct.
Jinak s mou úžasnou nemocí pokračuju, i když je to asi tak o 10% lepší, už jsem dva dny po sobě nezvracela. Jenže manžel prozměnu má angínu, od zítřka má dovolenou, abych se mohla učit, takže ted tady prozměnu zase musím kmitat já, protože manžel leží a má horečku. Jen se modlím, abych to od něj nedostala, protože to bych asi tu zkoušku musela fakt odložit. Zase.~n~

Katko, pro T. to určitě nej je, pokud to vyhovuje i tobě, tak bych si do toho nenechala kecat.
Matěj pije přes den klidně tak 5x, ale myslím, že toho moc nevypije, spíš si potřebuje podudlat, pravda je, že mně už to někdy i trochu vadí 1) mě to bolí 2)on si přijde cucnout, pak kouká, kde co lítá, zase se přicucne atd. každý přicucnití - viz za prvé :-)3) si nejsem jistá, jestli to není jedna z příčin, proč jsem teď takový lazar, asi přecejen tělo nestíhá, živit miminko, batole a ještě mě udržovat fit + do toho stresy z tý zkoušky. Ale odstavovat se mi ho ještě nechce, manžel by byl už pro, mně to ještě přijde brzy.
Katka+3 kluci 79533
1.10.2012 23:03:37
Jééé, jak to tak čtu, jste si to, Maw, u Lei pěkně užili ~R^ Už vím, kam pošlu svoje tři děti příští rok na "tábor" ~t~ Mě to připomíná,když přijedeme k mému tatíkovi do domečku s obr zahradou,kterou si na stáří koupil a renovuje a kluci tam běhají od rána do večera nahatí, Matyáš se tam cpe různýma bobulema obalenýma v hlíně, Davča stále hadici s vodou v ruce a stříká po všem a po všech, Táďa mrzačí psa a ostatní zvířátka...no krása a pohoda pro maminku. Večer tak nesmrtelné ticho, až se bojím...když si vzpomenu, jak jsem tam před narozením Tadeáše strávila s klukama sama týden,když manža doma rekonstruoval. Ehm, jsem se nějak zasnila ~f~
Joll, užívej si zlaté Leušky, popravdě né všechny děti jsou takové pohodové. Když si vzpomenu jako prvomatka, tak D dával dost zabrat, byl to malý rošták a uřvanec, furt mi někam utíkal, byl totálně bez zábran. Mě přijde, že ty holky jsou fakt klidnější. Zase se říká,že puberta je lepší u kluků, tak uvidím, jestli to se mnou nešvihne.
K tomu očku, fakt se neboj, kdyby byli třeba brýličky, tak to nějak s dr vymyslíte. CHce to se zvykat postupně, ted je na to Leuška malá, naše mrně taky blbě snáší,když má něco na hlavě, ale to chce všechno čas. Bud ráda,že je to vyléčitelné oproti třeba dioptriím atd. ~;)
Ad. dárky na Vánoce- no už sem tam pokukuju, protože zrovna přemýšlím nad dárkem pro Matyáše, na konci října slaví 4roky, takže pokud budu něco z netu objednávat, tak asi rovnou i na Vánoce. My tady s holkama sem tam bereme z www.funkids.cz ,mají tam bezkonkurenčně nejlevnější Lego,což naše drobotina miluje. Ale mrkni, i jiné hračky tam jsou za dobré ceny. Taky dobré tipy jsou na www.hrackaroku.cz (napr.pexeso pro uši aj.), ale cenově se ti vyplatí to pak vzít jinde ~;)
Matky čekatelky...máte už nějaký vnitřní pocit, co to vlastně čekáte za pohlaví? Nechci slídit, jen si tak říkám, jestli to už některá víte nebo to bude překvápko?
Držím, Mariko, palce, at už jsi brzy fit, ten stav nezávidím.
K tomu kojení, jak to máte vůbec vy ostatní? Jak kdo moc kojíte? U mě je známo,že stále a hodně a dneska při kojení malýho na lavičce na hřišti mi jeden známej povídá, jestli už nechci přestat...mě to docela zarazilo,že mě to říká chlap. Ostatní asi nemají odvahu, nevím. Na jednu stranu bych to už chtěla omezit, protože on jinak nic jiného nechce pít, nevím, jestli je to to nej, no ~d~
maw 84192
30.9.2012 17:51:52
Zdar vespolek...
Och, to jsme si užili... Nerada bych se někoho dotkla, no, ale ehm, jak bych to tak shrnula... Malá M tu má asi nejkrásnější dětství, takové konceptuální ~;) Dál vám to radši popisovat nebudu, protože byste tam všichni chtěli a tolik místa tam zase není, i když tam mají vlastně celou vesnici.
A děcka, to TICHO večer... Ááách!!!
No zkrátka se nám do naší reality vracelo těžko. Pan B od té doby odmítá chodit domů úplně, přestože si tu venku nemůže nacpat bříško jako tam... A propos, malá M sní u snídaně, oběda, večeře atp. plus minus stejné množství jako B, ale mezitím jí pořád... A taková malá opička je to. No, ta se ve světě neztratí a hlady rozhodně neumře.
MarikaP+3 82381
29.9.2012 11:38:31
Jo a nočník, to ted vůbec nezvládám a ignoruju, dokonce i když tuším, že je počůranej, tak ho v tom občas nechávám, je mi to líto, ale jsem ted v hrozným stavu a prostě to nedávám, určitě je to krok zpět, tak nevím, jesli se to pak zlepší, až mamča zase bude spolupracovat. Matěj moc nechce sedět na klasickým nočníku, takže když vím, že bude, musím ho držet na čínským, už je to docela vopruz, dřív tam vydržel ted má nějakej zásek, v Kersku jsem zase používala jen normální nočník a trávu, tu asi nejčatěji ~:-D.
MarikaP+3 82381
29.9.2012 11:34:48
Lei děkuju, Matěj zatím pije, ale mám pocit, že mlíka moc není, jenže on chce i během dne aspon podudlat, docela mě to bolí, kojím jen z pravého a bradavka je jak zhmožděná, no jsem zvědavá, jestli se taky odstaví nebo budu kojit tandemově. U nás hlavně pořád kojením uspávám. Poslední dva dny zapomíná na kojeníčko po ránu, na noc jsem ho už odstavila já.

Holky, přidala jsem do deníku nějaké fotky z léta, at máte představu, jak ted vypadáme, ale koukám, že jsem to pěkně povorala, popletla popisy, opravy jsou kdyžtak v komentáři, z dětí jsem udělala čtyřdenní a jednodenní nemluvnata atp. Docela to byla fuška, my máme skoro všechny fotky dětí z Kerska nahatý a to se mi sem moc nechtělo dávat, tak byl výběr omezen.
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 22350  [Dalších 21720 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.