| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 22350  [Dalších 21620 >>]
Katka+3 kluci 79533
29.7.2012 10:09:26
Káčátko, to je mi moc líto. Já asi moc neporadím, pejska jsme nikdy neměli. Já bych asi pořídila nového pejska, štěnátko. Sice nezalepí bolest ze ztráty milovaného psa, kterého jste měli, ale zase s tím novým domácím členem může člověk-dítě trochu pozapomnět a rozveselit se. Možná není i špatný nápad, co navrhoval tvůj muž. Nevím. Každopádně je mi to moc líto. Příčinu, proč váš pejsek tak náhle odešel, nevíš, co?

Ar, jé, už jsi se manducy zbavila? Jsme tehdy pořizovali spolu, vid? No já jí používám taky málo, tak 1x za měsíc dva...zrovna včera, jsme byli v Šiklově mlýně..ohňová show, bylo to super, tak tam se pán nosil v manduce.

Joll, prstové barvičky jsme nikdy neměli. Oni jsou vpodstatě prstové skoro všechny,když ty děcka do všeho prstama ~;) takže i z obyčejných vodovek máš prstové ~t~ U nás tedy taky frčí vodovky. Hlavně Matyášek jak miluje mašinky Tomáše, tak má Tomášovskou kreslící soupravu, tam jsou fixy, voskovky, pastelky, vodovky aj. a to je super! To že to někdy kluci olízli, se nic nestalo..v tom množství, ale to už dávno nedělají.
Spíš co já neznám, když jsi se tu zminovala o hře Den a noc...tak jdu gůglit.
Kacatko-75 13776
28.7.2012 21:13:54
Dnes nam umrel pejsek. =( Je mi hrozne smutno za nim- byl tu snami 13 let. =(
Tomasek se vraci v pondeli z prazdnin v Cesku- vubec nevim jak a co mu reknu.
NEmate s tim nekdo zkusenosti?
On je velky cita- a tohle ho asi hodne vezme.
M si mysli, ze bychom mu meli rict, ze je v nemocnici a az potom to nejak tak za tyden vyvodit- ale nevim jestli by to bylo v necem lepsi.
Vubec nevim co delat.
RAno si hral s VErunkou- a nez jsem ji po o uspala tak jsem prisla dolu a on tu lezel pod stolem a uz byl pryc.=((
aragosta 74255
28.7.2012 14:41:14
Joll, prstové barvy jsme nikdy neměli, protože Anička byla vždycky taková cíťa co se týče špinavých ručiček. Ale už jako maličká měla ráda modelínu (ne tu klasickou, co byla za nás, ale Play-Doh, ta je měkká), z barviček má ráda vodovky.

Jinak nosítko je super! My nakonec tu naší Manducu prodali, protože jsme jí fakt nevyužili, ale teď jsme koupili krosnu, abychom mohli chodit na výlety a nebyli omezení, kam se (ne)dostaneme s kočárkem. Fanda chvíli ťape, když nemůže, tak ho posadíme a paráda. Cestou z Ještědu i usnul, takže se mu asi líbí ~;) A Anička by se nejradši taky nosila ~t~

Babí léto je krásný, ale pak na ta zima, na tu se netěším ~a~ (jinak krosnu jsme pořizovali právě i kvůli zimě, Anička jde do školky a než ráno hodinu vyhrabávat auto, tak radši hodím Fandu na záda a půjdeme na tramvaj - to jsem to dopracovala ~t~~8~)
Jollajda+ Lea 98439
27.7.2012 20:00:12
Ar, u nás bylo. Dopoledne jsme byly u kamarádky doma, protože je těhotná a má nařízený klidový režim a pak až do 17hod. doma a Lea se čvachtala na balkoně v bazénku. Až po té páté jsme vyrazili i s taťkou do parku.

Už se moc těším na babí léto. Moje nejoblíbenější roční období-sluníčko, žádná vedra, skoro vše zralé a navíc v letošním babím létu budeme mít nosítko!~z~

Ar, Kat, Mariko a vlastně všechny matky, znáte prstové barvy? Chtěla bych je Leuš pořídit, prý se nemusí ředit vodou, jsou neškodné při požití, dobře se s nimi maluje, ale když jsem se ptala v Pompu a Wiki, tak na mě hleděli jako kdyby to nikdy neslyšeli, tak by ěm ejn zajímalo, kde a případně pod jakým názvem jste je koupily. Díky!
Jollajda+ Lea 98439
27.7.2012 19:56:48
Jasný,souhlasím asi se všemi. Hodně je to o povaze dětí a asi i rodičů, jak to vše zvládnout.
Navíc nemám moc s čím srovnávat, přeci jenom u nás je dost nestandartní situace a vztah mezi Leou a Štěpou určitě ovlivňuje i to, že spolu nejsou každý den.

Mezi mnou a sestrou je rozdíl tři roky a byly chvíle, kdy jsme jedna bez druhé neudělala krok a pak chvíle, kdy jsme se hádaly, praly, rvaly si vlasy a nadávaly si. Čím jsem byla starší, tím to bylo lepší, každá jsme se pak hodně změnila a dnes máme jen málo věcí společných, prostě každá jsme jiná.

Jo ale mezi mnou a bráškou je rozdíl 18 let a musím říct, že vztah perfektní! Žádné rvačky, žádné hádky, žádné házení z přebalovacího pultu, žádné žárlení a skvěle si pohrajeme~t~~;)

aragosta 74255
27.7.2012 12:29:06
Taky je u vás vedro na padnutí ~j~?

My byli teď u kamarádky na zahradě, má děti skoro navlas stejně staré jako já, tak holky si spolu náramně vyhráli, Fanda celou dobu někam zdrhal, ani jsem si nesedla a kamarádky klučina zatím nechodí, takže to má o něco klidnější ~;) Ale děti z návštěvy nadšené, já vyřízená ~8~

Jinak co se týče věkového rozestupu u dětí, tak ideál fakt asi neexistuje. Je to asi o povaze. My jsme s bráchou skoro o 7 let a nikdy si nepamatuju, že bychom se hádali apod. a přitom jsme si spolu i pěkně vyhráli. Anička s Fandou vycházejí taky dobře, jen si Anička teď hraje na mimino, dělá, že neumí mluvit atd. ~t~
Katka+3 kluci 79533
26.7.2012 13:58:03
Jo, tak to já jsem zvědavá na tu naši grupu ~t~
Jak ale píšeš, nedá se to naplánovat. Kdysi jsem se já zkušených matek ptala, jak rychle děti po sobě a jak jsou s tím spokojené. Ted se často ptají mě a co na to říct? U nás je to o povaze, jak jsem už hodněkrát zminovala a mnohé z vás tady už poznali, ti dva starší jsou prostě totálně rozdílní a to ve všem. Jsou světlé chvilky (jako ted), že si spolu pěkně hrají, ale ta rivalita, která mezi nima často panuje je fakt hrozná. Už mě kolikrát ujíždějí nervy a hlásám tady hrozné nesmysly, jen aby už byl klid. He, stejně to nepomůže. Nedávno jsem si povídala s DAvídkem a ten mi řekl,že se těší, až bude velkej, že už nebude mít bráchu Matyáška. Tak jsem ho vyvedla z omylu, věci mu ujasnila a zeptala se ho, proč si to myslí? Prej už nebudou spolu bydlet, každý bude jinde a on už nebude muset být s ním a na to se těší....no co na to říct? Láska až za hrob ~q~ Třeba TAdeáška má Davča moc rád. Chová se podobně, jako Štěpa k Leince. Je to jasné,zatím ho bere jako takové to bezbranné miminko (kojence), není to jeho sok, uvidíme za pár let.
Jo, manžel má sestru o 13měs mladší a ti si prej skvěle rozumněli. Tehdy pro matku prej masakr...plínky,kočárek atd., ale ti dva se prý milovali k nezaplacení ~R^

A já? Brácha jeden o 7let starší a katastrofa, furt hádky a pak mladší brácha o 12let a tam už jsem byla skoro jako jeho matka ~t~ Taky mi po pár letech říkal "maminko". S ním mám velmi dobrý vztah dodnes. No já jsem zvědavá na tu naši smečku...jak povyrostou. Jak se budou mít rádi a tak. Taky se těším, až tu přibudou trojmatky a řeknou mi, jak to vidí ony.~;)
maw 84192
26.7.2012 12:43:18
Zdravíme Katku!

Jak kde - znám větší věkové odstupy blízka, a na žádný společný hraní už to pak nikdy není, furt se ty zájmy různí o moc - dáno věkem.
A znám taky případ, kdy šestiletá holčička záměrně shodila novoše z přebalovací podložky v koupelně... matka zrovna odběhla za roh pro plínku - vše nasvědčovalo tomu, že holčička je správná starší ségra... A ono toto!
A znám víc případů cíleného ubližování, což roční nebo dvouleté dítě zas tak vědomě neudělá. Jo, nevysvětlí se mu to, ale obecně nejhůř sourozence snáší tříleťáci +-, dáno věkem.

Znám sourozence o rok o dva, kdy jsou super a jeden bez druhýho by nedali ránu, anebo naopak těžká rivalita.... Záleží na mnoha faktorech. On druhý syn to má vždycky těžší vůči prvnímu, a pak taky záleží, jestli je rodiče měří, nebo tmelí, a taky záleží, jakou povahu si kdo na svět donese. Jak už tu padlo.
A proto: naplánovat se to nedá, takže jak to bude, tak to bude. Aby se nepřeplánovalo.
Znám 3 kluky po roce, nejen, že jsou v dospělosti k nerozeznání, úplně druhej a třetí, šílený, ten nejstarší aspoň jinej nos... A to je teda trojka! Pak holky a nakonec malej brácha, taky totální kopie... Ti tři, to byla tak perfektní grupa...
Katka+3 kluci 79533
26.7.2012 11:59:40
Jéé, tak to jsi musela mít včera veselo. No je pravda, že když my tu máme nějakou dětskou návštěvu, tak to končí podobně. Dětičky vyhází všechno co můžou, ani si s tím nehrají, jen prostě všechno vyházet, omrknout a jít dál..děs běs to pak uklízet.
Jsem ráda, že to vidíš taky pozitivně...ten 5letý odstup mezi dětma. Ale jak jsem psala, oni si můžou rozumnět i mladší, jen záleží, jakou mají povahu.
No nic, za chvíli tu budu mít taky veselo, valím do školky pro Dejva a pak hned zpátky, malej spí, tak snad těch 10min vydrží.
Jollajda+ Lea 98439
26.7.2012 11:38:19
Téda, tady se to rozjedlo, ani nestačím vše dočítat.

Mariko, moc gratuluju k těhotenství!~;(( To je fakt paráda. Už se těším, jak to všechno uteče a my budeme netrpělivě čekat informace o narození.:-)

Katuš, přiznám se,že s tebou souhlasím. Mezi Štěpikem a Leou je rozdíl pět let a mají mezi sebou naprosto úžasný vztah. Vím, že u nás je to jiné, protože spolu nejsou pořád, ale i když jsme teď Štěpu měli deset dní, tak si spolu krásně hráli, Štěpánek ji krmil, dávál pít, bavil v autě, hlídal na hřišti a všechno sám od sebe. Večer ji sám lákal k sobě do postele a prohlížel si s ní knížku, na každém výletě na ni myslí a vozí ji maličkosti-kolikrát i tajně před mamkou- donese třeba kytičku nebo kamínek. Je to s nimi prostě pohoda.

Včera jsem tu měla tu kamarádku s dvojčaty a to byl masakr~t~ Vlezly i tam, kde Lea ještě nidky nebyla,všechno vyhazéné, přeházené, i Lea jen kulila očka, proč se snaží odsunout ledničku a vlézt za ni:-)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 22350  [Dalších 21620 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.