Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
26.7.2012 10:27:38
Hoj matky.
Předem velká gratulace Marice! At jste s mimísem vpořádku a ty hnusné těhu nevolnosti a únava jdou kolem. Maw, ty neboj, ty to uzavřeš do třetice ![]() Holky, já vám nevím, když jsem vás včera tady dočítala, jaký věkový odstup mezi dětma by byl ideální. Mě snad v dnešní situaci připadá,že čím dřív po sobě, tak to není značka ideál. Naopak rozestup 5let...co vidím, tak je super. Starší dítě už je rozumnější, takže je mnohé doma lehčí. Ale když jsme měla ty první dva od sebe něco málo po 2letech, tak docela děs. Vysvětlit tomu dvouletýmu,že miminko potřebuje spinkat, at je potichu, nebo proč pláče, nebo že mě to miminko zrovna ted fakt hodně potřebuje...tak nevysvětlíte. Jako ano, zvládnout se to dá, zvládla jsem to, ale třeba dnes vidím, že ten nejstarší má s Tadeášem lepší vztah, než prostředníček, který je sice klidnější povahově než starší, nicméně spoustu věcí ještě nepochopí. A jak mi každý říká, že oni si spolu aspon vyhrají, když jsou brzy po sobě..hm, upřímně jak kdy. Oni se totiž ti dva furt tak hádají. Každý je jiný, má jiné zájmy, takže společné hraní je jen někdy a fakt denně tu mám křik,že se o něco perou, nebo že Davča Matyášovi furt vnucuje nějakou svoji hru, ale ten jí zas nechce. Takže fakt nevím, kdy přijde to období, kdy si budu tento věkový rozdíl chválit. Na závěr bych asi k tomu řekla, že možná je jedno, jak jsou děti od sebe věkově, ale záleží především na jejich povaze. Mám dvě kámošky,které mají obě 3leté klučíky a ted v červnu obě porodily druhé kluky. Ta jedna má 3letáka klidase, strašně hodný chlapeček a nemůže si vynachválit, jak to doma nyní zvládá a jak je ten starší velký brácha, malýho opatrujte. Ta druhá kámoška je naopak neštastná, protože ten starší je docela paličák, takže když ho prosí, aby při uspávání mimča byl potichu, tak zlobí, dělá na schvály a je vcelku paličák. Možná tak dává najevo,že by chtěl mít maminku pro sebe, určitě nějaké žárlení tam je...taky jsem to zažila. Jenže on je k malýmu bráškovi i normálně provokatér, takže matka si chudák skoro věší šňůru nad stůl. Prej denně zažívá hrůzy, tak se občas bavím, co mi sděluje ![]() Joll, hi hi, na medaily určitě nejsem. Spíš jsem z těch letošních nemocí dost zoufalá a neštastná. Ještě se mi nestalo,že by kluci tak marodili, jenže jak píšeš, jsou tři a tak každej, když dotáhne jednoho bacila, tak tu máme rovnou marodění na 3x a rovnou všichni, at si to nezávidí. Když jsem počítala jejich nemocnost od vánoc, tak je to hrůza, ani neříkat nahlas Ted už je ale líp, D. dnes poprvé ve školce, M. je doma, tak je pohoda a klid, nikdo se tu nehádá, oba si ted hrají. Zítra má D narozeniny, tak se hrozně těší, že ho dnes vezmu po obědě a jdem něco spolu vybrat pro děti do školky.Ar, Pájo, jsem ráda,že jste se tu ukázaly. Pájo, s tím spaní je to u vás fakt zázrak A s tou větou o permakultuře..fakt dobrý! Jak napsala Maw, přitom zdejším žvatlání, tak velmi chytrá věta...taky jsem se skoro lekla...ehm, já matka 7let doma ![]() |
| Paja+2 prcci | 123513 |
|
|
26.7.2012 8:48:42
Aha, já právě myslela, že se směješ, že jsem to formulovala nějak neobratně, chtěla jsem se vyjádřit přesně, ale zase jsem nad tím moc nepřemýšlela, tak jsem to napsala jak mě to v tom okamžiku napadlo, myslela jsem si, že to z toho půjde pochopit, ale teď jsi mě rozhodila, že tě to pobavilo, tak jsem znejistěla co že jsem to jako napsala špatně?
.... ale už teda chápu ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
26.7.2012 8:44:49
Pájo,
ta věta mi zněla náramně akademicky mezi zdejším dětským požvatláváním... ![]() Se mi skoro zastesklo po škole ![]() Určitě ses vyjádřila správně, nenech se rozhodit tím, že mě něco pobaví... |
|
|
26.7.2012 8:21:33
Nebo ještě tady : http://www.permakultura.cz/
raději tedy hážu odkazy, tam je to hezky popsané, ať se mi tady Maw nesměje...Nás ta trvalá udržitelnost - neboli permakultura fakt hodně nadchla, snažíme se ve všem být v souladu s přírodou a zahradničení-potrava, to je základ... |
|
|
26.7.2012 8:19:21
Kacatko ano jsem to já, neboj, nikdo cizí
... teda Verunka je ale fakt moc šikovná na tom videu, zdá se mi ale, že ty holčičky jsou o něco šikovnější než kluci, Naty v tomto věku také už perlila, ale Danečka zajímají akorát auta, psi, koně a mixéry :-DMaw myslíš, že jsem se nějak špatně vyjádřila? Psala jsem to, aby to případně pochopil i ten, kdo o tom nic neví, tak jsem to možná formulovala nějak neobratně...Prostě jsem se tím Lei chtěla zeptat, jestli mají něco takového: http://www.ekozahrady.com/ , že my se snažíme o tu ekozahradu, na rodový statek ambice zatím nemáme, protože nemáme dostatečně veliký pozemek (zatím)... |
| Lei | 37503 |
|
|
26.7.2012 8:16:22
maw...jsem se téměř zastyděla, když jsem tu větu přečetla...neb k tomuto nespějeme ani náhodou - byť tedy o to neusilujeme -ale znělo to dost naléhavě
![]() |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 21:53:26
Já Tě žeru, Pájo!!
"Má to být něco jako rodový statek z hlediska permakulturní udržitelnosti, nebo něco takového?" Jsem dlouho nečetla... |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
25.7.2012 21:30:21
A za chvalu VErunky na videu dekuji- jsem se rozmyslela jestli to zverejnit, ze to tamjeste tak hezky zretelne nerika- ale zas je to celkem dlouhe- ja jinak natacet nestiham, nebo kdyz vezmu kameru tak V prestane.
Tak rodina vsude po svete alespon vidi pipinku malou. A Joll- my hodne ty zviratka cvicime- vsude tu musim jezdit autem a tak tam travime dost casu- tak to docela zabavi- ptam se na zviratka- ona dela a tak se dobu zabavi...vis. |
| Kacatko-75 | 13776 |
|
|
25.7.2012 21:27:36
MAriko
![]() jupiiii- dalsi mimi- moc gratuluji!!![]() ![]() ![]() Tak uz dve tehulky- to se to tu zas pekne rozrusta. ![]() ![]() PAjo- odklikla sjem TE na FB- tedy doufam, ze jsi to ty- s cizimi lidmi se tam nekamaradim! =) LEtime na koupaliste- chodime az v 5 vecer- to uz nenatiram opal. kremy a voda je teploucka. Mam to 5 min od domu- jen tedy mame smolika obcas- odpoledne tu jsou dost bourky... NEhapu jak jsem kdysi za mlada mohla lezet cely den na slunci! JSem ted jak neposeda- zaplavu si, zahraju s V ve vode, chvili na lehatku a uz bych zase sla![]() Tak zitra zas nakouknu- at nepropasnu nejakou dalsi krasnou novinku ![]() |
| AsiD | 110366 |
|
|
25.7.2012 20:17:08
Jej, ahojte - tak jsem zas pár dní vynechala a hup, už je tu tolik novinek. Velký pozdrav Aragostě - jsem moc ráda, že jsi se po tak dlouhé době opět objevila a všecko je OK
![]() No a samozřejmě velikánská gratulace těhulkám - držím moc pěsti, ať vám to dobře dopadne a ať to všecko v pohodě zvládnete Máte můj obdiv, já jsem tak krátký časový odstup mezi dětmi nedala a třetí už taky nedám |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.