Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Paja+2 prcci | 123513 |
|
|
25.7.2012 15:04:24
Přesně tak Maw-taky si myslím, že čím víc dětí, tím jednodušší to rodičovství je, samože přibude víc práce, ale taky člověk ledacos najednou pokládá za méně důležité a tím si ušetří práci a tak...taky víc dětí se líp zabaví, matka je zručnější, nedělá ze všeho vědu...neztrácí už hodiny a hodiny času čtením rad v knihách a na netu, protože už od předchozích dětí skoro všechno ví...jo a taky v rodinách, kde jsou 3 a více dětí už nedochází k sourozenecké rivalitě-protože rivalové jsou vždy jen 2 děti, když je jich víc, tak je to už skupinka, no já prostě na vícečetných rodinách vidím samá pozitiva...
ale teda teď když mám jedno dítě na prázdninách a doma jen jedno, tak to je vám veget, teď krmím Danečka, mezitím noťas na stole a ještě vesele chatuju ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 15:01:46
...u těch prvních = u těch NĚKOLIKA prvních...
To je jak s jazykama: nejtěžších je prvních dvanáct. |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 15:00:16
Jo a jak se to zvládne...
To si někteří (mnozí) ťukali na čelo, že bychom chtěli další klidně tak rychle... ale tak já znám dost lidí dvojčata, za rok další, 3 děti po roce (to je snad ještě horší), 4 děti (nebo víc) po roce a půl... a dá se to. Nejklidnější matka byla ta, co 6. dítě na klíně, studovala, část. úvazek a zahrada... a furt nějaký akce. Takže on se člověk moc stresuje jen u těch prvních. |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 14:58:01
No a my měli v plánu klidně za rok po B
![]() Ale za 2 taky dobrý. Těhotenství bylo plánovaný, jako že fakt jo a v tomto smyslu jsme se snažili, z tohoto hlediska to nečakaný nebylo. Ale přesné dny ovulace ap. nesleduju, to by mě ubíjelo, prostě jednou za 2-3 dny = optimum, anebo jak podmínky dovolí a přišlot to rázem rychle. Taky to bylo po létě, po dovolený, po nacpání ovocem zeleninou (jaká vzpruha pro kancelářskou krysu s celiakií!!). Ovšem letos je úroda mizerná... Už jsem si i vymýšlela projekty, kde těhu = překážka, ale asi na nich dost nelpím (ba vůbec) a podle toho to vypadá (e všech směrech). |
|
|
25.7.2012 14:56:07
Mariko tak tedy oficiálně gratuluji!
Eliška je dobrá jo radost a strach-znám, já to tak měla i u Danečka, měla jsem radost z druhého, ale strach, jak to zvládnu-byla jsem jako typická prvomatka a pomalu nezvládala ani to svoje jedno dítě-Natálku, ale teď když vím, že s 2 dětma toho zvládnu tak nějak víc než dřív s jedním, tak už se toho třetího tak "nebojím", spíš se těším, ale bojím se jen trošku no abych se přiznala, přecejen to bude víc práce ...ale už jsme po 2 dětech zkušené a zručné matky, takže to bude brnkačka ![]() Mariko ale to noční kojení bych asi fakt tipla-kvůli tobě, musíš myslet i na sebe, abys pak mohla pro všechny 3 děti fungovat... |
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
25.7.2012 14:44:13
Holky, děkuju, těhu je potvrzené, takže to vypadá na 6tt.,tedy to vychází na polovinu března. Dvojčata to nejsou, uff
.No jsem zvědavá,jak to zvládnu, Matějovi bude bez dvou měsíců dva roky. A hlavně bych si přála co nejrychleji prodat byt a vypadnout z Prahy. Myslím, že největší radost bude mít Eliška, té jsme se ptali, co by říkala na další mimčo, tak prej hned, at ho jdu vytlačit a pak chce ještě jedno. ![]() ![]() No holky, mám radost, ale i trochu strach, však to znáte. Maw, prosím Tě, jak že jste to tak měli vloni, jakože Berťa nebyl naplánovanej? Jinak já teda kojím,už mě to někdy docela zmáhá, páč co M. znakuje, tak mlíkuje pořád a uvažuju, že zruším noční kojení, protože občas jsou to noci na h.... a jestli ted do toho přijde těhu únava, co pamatuju, tak se budu muset asi nějak začít regenerovat alespon v noci. Ale fakt znám případy, že nemohli otěhotnět kvůli kojení, takže možný to je.No, dr. říkala,že nejlíp to jde, když se nechce , takže u nás jasný. Pájo, Tebe taky moc zdravím, však tys taky psala o tom, že chceš velkou rodinu. No my to měli v plánu tak za rok, ale jak píše Maw, člověk míní..... |
|
|
25.7.2012 14:34:33
Lei bývalo Ti špatně ze začátku? Tak hlavně, ať už je líp-ono když už jednoho prcka máš, tak se všechno tak nějak hůř zvládá než když čekáš první...já si pořád pamatuji svoje šílené nevolnosti a brutální únavu když jsem čekala Danečka a u toho jsem se musela starat o Natálku, fakt mazec největší!!! Ale jestli už jsi 15.týden, tak už bude jen líp
![]() Lei a můžu Tě poprosit o FB? Jak Tě najdu? Psala jsi něco o zahradě, nebo že máte statek-to mě hodně zajímá, my jsme momentálně s manžou úplně pohlceni zahradničením, studujeme ekozahrady od Jaroslava Svobodu a chceme tady vytvořit permakulturní ekozahradu, takže mě prostě teď zajímá vše, co se zemědělstvím souvisí ...díkya nebo i Káčátko? Jak tu najdu na FB? Taky bych ráda mrkla na to video, co tady všechny tak chválíte! ...ajaj, Dany už je vzhůru, tak asi končí beztrestné vysedávání u PC a půjde se svačit a na prochajdu... Jo a holky-spinkají Vám děti už jen 1x denně, nebo ještě pořád 2x? My jsme právě momentálně ve fázi přechodu na 1 spánek, už to vypadá, že ale fakt asi bude spávat jen 1x, vydrží už hodně dlouho bdít... |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 14:22:27
Čtu moc rychle, po 2 cyklech vynechala, já četla že 2 už nic a teď by byl třetí...
Jinak by to byl březen spíš... duben by bylo až z teďka... I když záleží, z které části měsíce, jak to vychází datově. No nebudu Tě opravovat, když už to máš spočítaný. |
| maw | 84192 |
|
|
25.7.2012 14:20:32
Zdravíme Páju!!!
Kojení - jojo, vím, zase přestat kvůli možnosti, která ani nenastane třeba... Zase jí už dost, tak... to má spíš jako doplněk. A ty dvě přeci taky kojí. JInak máš pradu |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.