Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jollajda+ Lea | 98439 |
|
|
5.6.2012 10:36:28
Tak Leinka má virozu s názvem " dlaně,nohy, ústa"
Teď spinká, tak jdu poklidit a pak snad ještě stihnu napsat.Luci, Jeníčkovi brzké uzdravení! |
| maw | 84192 |
|
|
4.6.2012 22:29:02
U nás není problém, že by táta nedělal, ale že není doma. A když toho má v práci moc, tak se mu nedivím, že přijde (v noci) a padne (nebo skoro). By mně hráblo, když si vzpomenu na některá prac. období přijít domů, dostat dítě, úkoly, nebo práci domácí.
U nás se s jídlem taky nehází, ale když jí sám, tak zákonitě lecos spadne, a někdy to holt stačí. Do polívky stačí jedna dobře mířená, třeba když si toužebně přeje vylovit bramboru a lžičkou to zrovna nejde nabrat Zato děcka, někdy zbouchne celej kelímek jogurt z misky lžičkou sám a není to ani nikde okolo. A ta pohoda u společného stolování! (teda když pominu, že mi krade kusy masa z talíře a vidličku z ruky ![]() |
| Luci81+Klárka+Jeníček | 30166 |
|
|
4.6.2012 19:55:37
Ahoj holky. Tak i u nas se marodi. Klarka marodila minuly tyden a ted to ma Jenicek.
Jinak co se uklidu tyce. Tak u nas dela spis neporadek velka. S malym si uklidim, ale jak prijde Klarka ze skolky tak uz to neuhlidam. Delaji bordel oba. Ale u nas se tedy jidlem nehazi. Pokud o hazi, vezmu mu ho. Jasny drobky neresim, ale jidlo patri na talir ne na zem. Hlavne veci, do kterych nechci aby lezl, zajistim. Pokud leze do kose tak ho hned okriknu. Ma povoleno hodit tam jen spinavou plenu. Jinak tatinek pomaha hodne, ale Maw, kdyz byla jen Klarka tak to bylo podobne. Ten vztah nebyl nejak rodinny. Ted je to o necem uplne jinem. Pokud tedy nema praci tak udela vse o co ho poprosim. Driv byla na prvnim miste prace. Dnes je taky ale rodina uz se na hranici prace hodne blizi. Ona ho totiz Klarka moc nenecha. Proste je to tatinkova holcicka. Tak nezoufej az bude B vetsi, rekne si o pozornost sam a ty budes mit volnejsi ruce. Jinak taky driv bylo ..... Co doma cely den delas. Dnes je to. Zlati jdi si s Jenickem lehnout at jsi odpocinuta proste pochopil, ze to neni jen o valeni na gauci. |
| maw | 84192 |
|
|
4.6.2012 18:20:21
Děcka, to je bžunda. Tož to jo, za 2-3 hodinky spánku...
Ale ten u nás není. Takže já dojídám studený oběd (píďa byl dnes nějak rychlejší), rýže rozházená po kuchyni všude, špenátová polívka se bájo rozprskne, zdrhl do chodby, kde je odklizen odpadkový koš, a než jsem si všimla, je tam smetiště, skvělá ochutnávka a super zábava dávat ty věci do kabely, že. Nějaký rozházený věci mě nemůžou rozházet Včera jsem vyluxovala, vytřeno bylo... Mně by to chybělo, kdybych si nevyytřela...Do toho pár posraných plínek a hned je lepší nálada - píďova, po kadění má obvykle chechtavou. Vysavače se bojí natolik, že když byl tuhle v koupelně s tatínkem, začal ječet a lízt z vany, protože měl strach o maminku... Fakt nevíme, kde se to vzalo... Jojo, s nosítkem skoro vše, ale právě ne úplně. A chobotnice - jo, přesně Wis, máme linku do L, a ten roh je krajně nebezpečnej, že musím dávat bacha na celou tu kolmou část, leč u rohu L je dřez, tak vždycky zapomenu (když něco slívám, myju ap.). Dneska z toho mám p.del, ale manžela asi trefí, až přijde - odpadky jsou v chodbě cestou z haly sem do kuchyně... Nedá se to obejít ![]() Su zvědavá, co bude říkat. Já "furt se ptáš, co jsem celý den dělala, no, tak dneska jsem to nedělala" (a vyrovnej se s tím, jak umíš).A propos: včera říká: přijdu v 17. Dnes z práce píše: v 17 odsud odsud odjíždím. Cesta trvá půlhodiny. I kdyby celou, budiž. Překvapuje někoho, že není doma? Mě ne. Mě by překvapilo, kdyby přišel v těch 17. I když - to tu bylo ještě celkem uklizeno. ![]() |
| Silva81+chlapeček | 104438 |
|
|
4.6.2012 12:56:09
Ahojte
![]() Opozdene dekuji vsem za prani k roku (Lei vubec nevadi, zes do prani nezakomponovala toaster, ten uz Patu davno nebere ) a opozdene take gratuluji vsem kvetnatkum....Maw tak tak, nositko uz mame cca mesic doma a je to neocenitelny pomocnik, v posledni dobe se to nase trinactikilove miminko chce porad nosit (ve sve urovni ma uz vse prozkoumane, potrebuje videt, co je nahore....). Ale priznam, ze uklid s Patem v nositku bych teda opravdu nedala, vysavani s ditetem na rukou si neumim predstavit. Ja vcelku v pohode vysavam s nim, vysavac ma rad, lozi po nem, ohromna zabava je ale vytahovat snuru ze zasuvky, takze musim zapnout v koupelene a zavrit dvere. Vytiram kdyz spi a ano loznice je vytrena maximalne jednou tydne, prave proto, ze tam spi. Ja se teda snazim neuklizet, kdyz je manzel doma, protoze se snazim, abychom si to, ze jsme konecne vsichni spolu tak nejak uzivali bez povinnosti. Obcas teda varim na druhy den, protoze u vareni se vzdycky na me vesi, at ho nosim, protoze samozrejme potrebuje videt, co tam nahore delam. Vareni s nim v nositku nehrozi, protoze je to nase chobotnice, chvilka nepozornosti a nestesti by bylo na svete. Joll to jak Leinka pomaha teda zavidim, Patrik ve svych svetlych chvilkach taky sklada veci zpatky do supliku, ale vetsinou do jinych, nez odkud je vytahnul, je docela sranda, kdyz neco doma hledame, uz jsme si zvykli, ze moje spodni pradlo je v manzelove supliku a naopak, ale vzdycky nas pobavi, kdyz tam najdeme poklicky, lzicky, zubni pastu apod. Pradlo mi taky sundava, ale vetsinou jeste mokre, hned po tom, co jsem ho povesila. Pak miluje vyhazovani hliny z kvetinace, je to vrchni pozirac vseho, co se mu vleze do pusy, obzvlast rad olizuje boty , ale hlavne je s nim uzasna sranda....Z nejakeho tytyty si zasadne nic nedela, placnuti po ruccice ho rozesmeje a vylozene rad dela ty zakazene veci jen proto, ze nesmi....Vzdycky citim to napeti a obrovske ticho, otocim se a on stoji, ceka, az se otocim a ty svetylka v ocich byste museli videt - otevre treba mrazak do koran a z hlasitym smichem maze pryc....Proste desna sranda....![]() Taky mame od 1.6. "chodce". Sice nejiste a vravorave, ale dokaze sam prejit cely byt. A s tim, jak zacal sam delat prvni krucky, tak zaroven zacal pres den konecne vice spat, dokaze prospat 2 az tri hodiny (spi uz teda jen jednou) a vecer v sedm pak stejne pada unavou. Ale je parada, kdyz ma clovek tolik casu na domacnost, rekla bych, ze konecne mame uklizeno tak, jak bych si predstavovala. Maw ja davam bezne veskere detske caje - i bylinkove, pokud je na nich napsano, ze jsou od 4. mesice, tak by to nemel byt problem, ne? Vcelku je mu ale jedno, jestli pije caj nebo vodu, nevsimla jsem si, ze by mu caj chutnal vic. Teply ale stejne nechce, pije az kdyz dostatecne zchladne. Od narozenin si ale mlady pan zacina hodne vymyslet, ohledne jidla - ji porad hodne, ale uz zdaleka neplati, ze sni vsechno, co mu uvarim - s obedy teda bojujeme, porad se mu snazim davat neslane, ale uz to prestava fungovat. Zase mam docela radost z toho, ze zvladl bez reakce i ruzne alergenni potraviny, ze kterych jsem mela strach, ale bezne basti jahody, pomerance, rajcata a dobry.... ![]() |
|
|
4.6.2012 7:58:53
Spává mi buď jednou za den a to dopoledne a to i klidně dvě hodiny nebo dopoledne třeba hodinu a další hodinu odpoledne. Takže mi ty cca dvě hodiny na úklid stačí, stihnu si i vypít čaj, nebo mrknout na net. Kolikrát se třeba probouzí, tak jdu ještě za ní, chytnu za ručičku, šáhnu po knížce, kterou mám vždy nachystanou na nočním stolku a čtu si vedle Leinky. Ta ještě zavře oči a vydrží spát i dalších 30min.
|
|
|
4.6.2012 7:53:51
maw, Lea má nejdraději tyto dva čaje
http://leros.cz/cs/caje/leros-baby-detsky-caj-s-ovocem http://www.megafyt.cz/content.php?pid=1&p=108 Pokud je nachlazená, dávám tento a také ho pije http://leros.cz/cs/caje/leros-baby-detsky-caj-nachlazeni |
|
|
4.6.2012 7:51:45
ahoj holky,
Leuška od noci horečkuje, ale jinak je naprosto OK, tak doufám, že je to jen k zoubkům. Před 14dny měla taky jeden den horečku a druhý den už žádnou, dásna naběhlá a to i teď. Dva dolní zoubky už trošku prosvítají. Co se týká kramaření, tak u nás docela velké. Jak začala chodit, uvolnili se jí ruce a vše mění místo. Hračky dává do komodky mezi oblečení, oblečení nosí po bytě a tak. Nechávám ji, protože si říkám, že se tím docela hodně zabaví a asi i naučí, protože už je schopna na požádání uklidit hračku do krabice, odnést si botky do botníku, oblečení do komodky a tak. Navíc dveře máme jen do ložnice... Hrozně ji baví vyskládávat nádobí z myčky a podávat mi ho, takže tohle teď děláme pokaždé spolu (špinavé nádobí tam musím dávat, když spí, protože by ho taky vydělalávala a podávala nebo mi pomáhá sundávat prádlo z věšáku a já ho skládám do koše na žehlení.Uklízím vždy když usne-všechny hračky,oblečky, naskládám špinavé nádobí do myčky,uvařím večeři, vše dám na své místo, umyju třeba i záchod nebo utřu prach. Vysávám s Leuškou v ruce a to každý den ( pořádné vysávání tak jednou za tři dny a to večer, když Davča přijde z práce a to mu dám na výběr, jestli chce vysát nebo být s Leuš a nechat vysát mě). Podlahu umývám večer, když Lea usne a to samé žehlení-vždy si k němu pustíme nějaký film. Docela to jde a stíhám. Akorát prostě jdeme kolikrát ven, doma jak po výbuchu a uklidím to až když přijdeme z venku a Lea usne, ale stejně k nám žádné návštěvy nechodí ![]() Lea dostává řes ručičku nebo ve většině případů stačí zvýšit hlas-většinou nežádané věci hned nechá, našpulí pusu a nasadí ublížený výraz, jako kdyby právě dostala velký výprask. Hned se jde pomazlit a přitulit. ![]() |
| maw | 84192 |
|
|
4.6.2012 7:50:36
Zdravím všechny...
Co dáváte prckům pít, když jim chcete dát něco teplýho? Nějakej čaj - jakej? Černej a zelenej vhodnej nebude, bylinkovej taky ne, takže co? Nějakej roibos nebo? |
| Bobík* | 31283 |
|
|
4.6.2012 6:14:41
Ahoj,
ja upratujem, keď malá spí, stále spáva 2x denne, tak aspoň niečo stihnem po troške. Spálňu vytieram a upratujem s ňou, dá sa to, ak ide do vandlíka s vodou, pohrozím no-no-no a vie, že to nesmie. Pozoruje ma a pekne si umyjem ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.