Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MyškaLL | 72634 |
|
|
4.12.2011 7:11:25
Handy, tak to jsem ráda
Ono to vypada legracne jak si tema rucickama dosahne jen na vrsek hlavicky. Jak ji maji jeste neumerne vetsi k telicku Kacka ji ma asi i vetsi, protoze kdyz jsme byly u dr. tak se divila ze uz ma obvod 38,5cm. A ona je takova zinglicka hubena, se divim, ze ji vubec unese Ale ma ji mit po kom velkou. Po tatovi. Jen aby ji to fakt nezustalo, drobne telicko a velka hlava... To by asi nevypadalo moc hezky...![]() Ted resim, co koupit male pod stromecek. Hrkacek a blbinek pro svuj vek ted ma dost, tak spis neco dopredu. Pro pulrocni ditko. Kamosky radily kelimky, co se z nich stavi vez, ze se prckum libi to bourat, pak tri kostky od fisher price, kazda ma trochu jine interaktivni "zarizeni" na stenach. Mne se libi takova drevena kostka z Lidla. Maji mit od zitra: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_21917.htm tu urcite koupim, snad bude... Co kupujete vy? At chytnu trochu inspiraci ![]() |
| Handy | 38798 |
|
|
3.12.2011 22:39:00
Maesto, tak teď jsem na to koukala a při PPM nesmíš přivydělávat nijak. Takže nejdřív od března - nebo kdy půjdeš na rodičák.
Myško, Máří se za hlavičku taky chytá. Určitě je to normální - objevuje svoje tělíčko, zjistila, že se může něčeho dotknout. Mářinka od čtvrtka když "omylem" chytne do ručičky nějakou hračku, tak se jí snaží nacpat do pusy. Takže to je hit teď u nás. ![]() |
| Handy | 38798 |
|
|
3.12.2011 22:35:32
Maesto, během pobírání PPM (tj. mateřské) si nesmíš přivydělávat stejnou prací ze které ti plyne ta mateřská. Je to jak napsala Myška - jako bys při nemocenské chodila do práce.
Ale ve chvíli kdy začneš pobírat rodičák, tak už je to jedno jak si přivyděláváš. Jen tedy od určité výše se pak podává daňové přiznání (nebo abych nekecala, podáváš ho asi vždycky, ale od určité výše se ti to daní). Takže teď to máš v práci vlastně na černo. Možná (ale to nevím jistě) bys mohla mít dohodu o provedení práce (to je do nějakých těch 100 hodin), ale na jinou činnost - takže bys tam nesměla mít napsáno učitelka. ![]() My jsme se dneska byli s dětma podívat na velký stromeček na hlavním náměstí. No, říkali, že letos je luxusní, ale já jsem z něj tak trochu zklamaná. Malé žárovičky a vkusné ozdoby má, ale vše svítí bílým světlem a mě to přijde takové duchařské. Mám radši zlatá světýlka. A navíc tedy tam není betlém - což je pro mě velké překvapení, protože tam vždycky stával betlém od studentů z umělecké školy. Nevím, možná se tam ještě objeví. Ale dali jsme si pražené mandličky, manžel si dal tradičně svařák, kluci si zazvonili na zvoničce a šli jsme dom. Na trhu jsem si chtěla koupit zdobičku na perníčky, ale neměli. Tak holt budou mít kluci perníčky v adventním kalendáři jen zdobené čokoládou. ![]() |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
3.12.2011 21:28:27
Jeste jsem se chtela zeptat, Kacenka si v posledni dobe nasla usi a hlavu a stale se za ni drzi
hlavne kdyz kojim. Vypada ze ma furt hrozny starosti, nebo si drzi ousko je to roztomily, ale rikam si ze to dela furt, jestli je to normalni? Co vase mrňata? Taky si chytaji za hlavicku a ouska? |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
3.12.2011 21:24:25
Maesto, nevim presne jak to je, napisu to uplne laicky, jak jsem to pochopila.Ty dostavas materskou, rodicovskou jako nahradu za urcite pracovni misto. Sice si muzes privydelavat, ale ne tam kde jsi zamestnana ( stejny zamestnavatel, stejna pozice) a za co mas ted nahradou mat., rodicovskou. Je to Jako bys pobirala nemocenskou a zaroven chodila do prace. Nevim jestli ta dohoda o provedeni prace je reseni
Myslim, ze bys mohla mit dohodu na vykonani jine cinnosti nez je uceni, protoze to je tva puvodni prace a na tu tam mas smlouvu. Mohla bys tam treba uklizet, ted to ner ciste hypoteticky.Ale zas jestli nemas zadnou smlouvu, tak nevim jak to mas. Nevim jestli jsem to pochopila dobre a mozna je to tu i zmatene napsane, tak se omlouvam ![]() Nasi se vratili z mesta, privezli mi nakup a zdrzeli se tu. Vybehla jsem vyvencit Saru, pak jsme po kojeni a odpocinku zaplavaly babicce a dedovi, babca se pak jala uspavani a ja se vykoupala a postarala se o vyprany pliny to se fakt hodi mit pomoc. Kdyz jsem na to sama, voda ve vane mi vychladne...od pradla odbiham utesovat nespavecka...A jeste jsem venku potkala naseho kamarada masera a domluvila si na zitra masaz uz to potrebuju jako sul. Mesic pred porodem uz me nemasiroval a po porodu jsme se k tomu taky jeste nedostali, takze hura, zitra mi promasiruje moji zatuhlou siji a bolava zada ![]() |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
3.12.2011 20:52:39
ahojky,
Myško, tak to je fajn, že už jste bez t.No, pejsci nemají rádi ońostroj...ale je paráda, že jste rozsvícení měli tak pěkné. my d¨nes byli na mikulášské besídce obce a bylo to moc fajn to nastřelování má být docela šetrné,jen u nás by to asi stejně neprošlo, když by to nebyly ty naušničky po tch. - nejsu proti starožitnostem - ale tyto jsou nevkusné..... musím si najet na nějaké ty stránky o mateřské - jak učím ty 2 h, tak nemám žádnou smlouvu - tedy žádné peníze....jsem nechtěla podepsat dřív než se mimčo narodilo, vedení tvrdilo, že cosi jako diohodu o provedené práci můžu míti při ppm -podle úřednic nemůžu, tak nevím,.... |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
3.12.2011 14:25:47
Ahojte
![]() Kacka je uz OK. Uz vcera byla bez teplot, ale stejne jsem ji na rozsvecovani stromku netahala. Venku byla zima. Vybehla jsem na chvilku, mama zatim pohlidala a pak jsme se vystridaly. Potkala jsem tam skoro celou ulici Vzala jsem s sebou aspon Saru. Alw moc se ji to nelibilo. Moc lidi, ohnostroj :-D Ale ja jsem spokojena, ze se u nas na dedine ne o deje a hlavne, ze tam prijdou lisi, to je bezva . Mam v planu pustit se do pernicku Nasi jeli nakupovat,tak jsem si nechala nakoipit. Testo necham vymichat pekarnou. Jen musim vychytat okamzik, kdy to nechava kynout. Musim pred tim testo vyndat.Maesto, budu nechavat nausnicky nastrelit. Ja osobne snesu jen zlato a strobro. Po ostatnim mam usi jak v ohni a kdyz nesundam tak se mi to zaniti. Takze znam. Ale aspon ze teda muzu uslechtile kovy Kacenka dostane od dedy z bileho zlata. |
|
|
2.12.2011 22:12:34
No a náušničky dávat nebudu - maximálně nastřelovací, nevím ještě
1. bych na takovou "zbytečnou" bolest neměla nervy, 2. vzhledem k dispozici atop. exému a jiných neduhů, nic nebudu pokoušet....já sice uši propíchle mám, ale naušnice nenosím, jsem na vše nějak alergická - hned mi zčervená a oleze ucho - i po kvalitním zlatě - po propíchnutí uší a 1. zlatých naušničkách se mi rozjel atopický exém...3. dostala jsem po tchýni - její dětské, no a teda to raděj nic!!jsou příšerné a neustála bych to, kdybych jí dala jiné..... |
|
|
2.12.2011 22:05:36
Ahojky,
hm, tak nás čeká očkování 1. příští týden, tak uvidíme... Myško, ať už je to dobré a jste OK. Soniko - vzorná matka - já teda vyrábět nic nestíhám, perníčky jsme teda sice už pekli, ale hned snědli...dnes ještě nemám ani pořádně pouklízený po jídle......chleba dnes už mám teda upečený a nádherně to tu voní, ale čeká mne kupa prádla na žehlení, další suchá venku a ještě dávka v pračce, no a další na praní......do toho návštěva na celý víkend!!!!Tak spat už mají kde a ostatní vem kozel..... Dnes jsme konečně realizovali kyčle - Dr., co jsme k němu jeli, tak měl jen cedulku, že dnes je na odborném semináři, tak neordinuje!!!ale vzali nás v nemocnici a půjdu tam i za dve měsíce - zkontrolovat vývoj jadérek, jinka OK. |
| Soniko+Barunka+Ondrášek | 32565 |
|
|
2.12.2011 21:47:25
Ahojky holky, jak se vede??? Já se tu vůbec nedostanu...je toho tolik co dělat, že tak max ještě mrknu na FB a tím to hasne...ted tolik práce, jsem dělala kalendáře na stěnu, stolní, do toho šijeme s Baruš plstněné ozdoby, dělaly jsme adventní věnec ze šišek...dnes těsto na perníčky, do toho nonstop kojím
)))))) no síla. Asi to je všude stejné, co? Tak jen chci říct že žiju a určo ráda na vás nakouknu, až se to kapku zklidní. Jinak jen pro info Ondrášek ve 12 týdnech 5940g a 57 cm Je zlatíčko, už se překulí na břicho, takže začínám být ve střehu DOufám,že u vás vše OK, jste všichni zdraví a užíváte si dětiček a předvánočního krásného času. Zatím papa, mějte se krásně.![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.