Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Handy | 38798 |
|
|
21.11.2011 14:12:50
To je ta žádost o rodičovský příspěvek: https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=RodP110101101&SSID=yEzrrbZZpqtGWRLYNhU5iipLukj6XLAE
a přílohy: žádost o rozhodnutí o volbě nároku na rodičovský příspěvek https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=VnRodP110101119&SSID=TMvbWrZCYcy_8wrptZrt4k9ntUBzbmFJ Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výšši rodičovského příspěvku (to je ten, co musí potvrdit OSSZ) https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp?CMD=EditForm&FN=XRodPZ110101215&SSID=Cl3JrdEkiBgShPOwM5oAhjjXEZCOQ~bJ |
| Handy | 38798 |
|
|
21.11.2011 14:03:51
Myško - zelenou žádost o Rodičovský příšpěvek podáváš na SSP ÚP (správa sociální podpory), k tomu musíš dodat ještě žlutý papír kde volíš délku RP a fialový papír, který ti musí potvrdit příslušná OSSZ - v tvém případě to bude PSSZ - protože jsi zaměstnaná v Praze a tím pádem ti to lejstro potvrdí oni. Každopádně pokud ten papír doručíš (nebo pošleš) do práce, tak by ti to vaše mzdová měla na tu PSSZ poslat a oni ti tam potvrdí tu částku a myslím, že by ti měli i poslat zpět na tvou adresu (ale to asi musíš vykomunikovat).
Ve chvíli, kdy budeš mít všechny tři papíry, tak půjdeš k vám (to je zase podle bydliště) a tam ty žádosti podáš. Nesmíš zapomenout, že na zeleném papíru je kolonka o otci dítěte a musí tam být i jeho podpis (ono je to takové trošku neviditelné ). |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
21.11.2011 13:59:22
jsme tam volali, tak fakt jo...na úřadu práce, odbor socialní dávky...
|
| R+3 | 44628 |
|
|
21.11.2011 13:56:59
Myško, já si myslím, že na sociálce normálně.
|
| MyškaLL | 72634 |
|
|
21.11.2011 13:45:57
ty jo...holky, kde se to podává? Na úřadě práce???? TEď jsem to hledala na netu...ten jedinej máme v jiné budově, tak ať vím, kam jít
![]() |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
21.11.2011 13:23:05
Dneska chci jet na sociálku. Ddát tam ty papíry...
Na tom formuláři, kde se volí délka rodičovské je, že potřebuju potvrzení..nemám to u sebe, tak nevím přesně jak to tam je...prostě potvrzení jestli mám nárok na volbu délky rodičovské. Jenže ho nemám. Přece jsou sociálka a mateřskou mám taky od sociálky, tak snad mají nějakou databázi, tak si to můžou sami od sebe zjistit ne? Sice teda mateřskou posílají z jiného města asi z hlavní sociálky a tady máme jen pobočku nebo já nevím, já tomu asi nerozumím Tak jsem zvědavá, co mi k tomu řeknou....a kam ještě kvůli tomu budu muset jít... |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
21.11.2011 13:16:21
Jenny, přesně z toho důvodu jsem odsunula manžela do budoucího dětského pokojíčku
Aby mě ještě on nebudil chrápáním ![]() Dnes v noci to teda bylo hodně divný. Šla jsem spát kolem půl dvanácté po kojení a Kačka krásně usnula. Ale někdy kolem půl druhé mě vzbudila a mrčela. Divný bylo,že usnula bez dudlíka, ten byl mimo její dosah nad hlavičkou a když mě vzbudila, měla ho u pusinky a vypadalo to, že ji vzbudilo právě to, že jí vypadl... Byla jsem z toho vedle. Navíc jsme usínaly se zavřenýma dveřma a byly otevřený a Sara spala s nama v ložnici...no začla jsem z toho být dost rozmrzelá (on mi ty dveře manžel dycky otvírá když jde spát, ale bylo ještě dost brzo,on chodí spát později - tak jsem mu trochu dávala za vinu, že se Kačka vzbudila, že tam lezl tak brzo ) Pak jsem teda Kačenku chvíli chovala a když jsem ji chtěla dát dudlík, tak jsem ho zase nemohla najít protože mi někam spadl, ale já si toho nevšimla (a modrej dudel se na modrým prostěradle opravdu blbě hledá, zvlášť při slabounkém světle, které jde z chodby z přízemních LEDek) Takže jsem začla chytat nerva Do toho přišel chlap, protože malá už hrozně řvala a tak jsem byla už hodně rozčilená a protivná. Tak jsem ho vyhazovala. No prostě komedie.Pak mi řekl, že ten dudel jí dal on, protože mrčela...já spím vedle ní a mě to nevzbudilo...nechápu musela jsem být asi pořádně unavená, protože mě normálně vzbudí úplně všechno. A on ji tam uklidnoval...a já o tom ani nevím To vysvětluje, proč jsem byla tak na nervy, když jsem byla vzbuzena a pak mi ještě do toho začlo být i blbě od žaludku...no dobře mi tak. Jsem se přežrala ledové čokolády (abyste si nepřestavovaly bůhvíco, měla jsem 6 kousků)Teď se tomu zpětně směju jaká jsem byla hysterka, ale v noci to fakt bylo šílený. Nesnáším, když si nědo nedokážu vysvětlit, když to prostě není tak, jak jsem zvyklá. Kačenka pak ale už spala hodně dlouho. V ty dvě jsem ji nenakojila, jen uchlácholila a přesto vydržela spát až do půl sedmé. Takže vydržela bez kojení nějakých sedm hodin...to snad ještě nevydržela... |
| jjenny+Jeníček 02/2008+Filípek | 71757 |
|
|
21.11.2011 12:38:33
ahojky
![]() Hani, on byl už právě bez rýmy, ale tak jsem se raději zeptala, že, co kdyby to byl problém, kdyby ji měl, tak bych taky nechtěla dát. Já osobně bych to nechala až tak jak byl Jenda tj. 8-9 měsíc první hexa , jenže to ted nemám šanci :-(, no nedá se nic dělat, už to začlo, tak se s tím nedá nic dělat. A Máří je šikulka!! Filípek taky už krásně brouká, ale teda to jeho spaní , začali se nám pravedelnit bříškaboli od 5 hodin ráno někdy od 4 , no budu doufat, že se to zase zlepší. Jinak super noci u nás popíšu :-D Já jdu třeba kolem 23, což je hodně pozdě na mě ted, někdy po 0,30 se začne mrnět Filípek, ale ještě spí dál, ale já už jsem vzhůru, v 1 hodinu se probudí a baští. Ve 2 hodiny se probudí Honzík , že chce čůrat, ve 3 hodiny mne probudí chrápající manžel ![]() , ve 4až 5 se probudí FIlípek a řve a řve a řve, já nervní, že probudí Honzíka a nechce baštit, až tak kolem 6,30 a mezitím jen rvu dudlíka, hladím bříško, zvedám nožky a když už teda se pak nabaští FIlípek a usíná, mám šanci taky, tak se probudí ten starší a je prostě hotovo , NO bezva no, fakt vynikající milující, příjemná, vyspinkaná maminka jsem nyní já ![]() Já a děti,u Jendy jsem zkoušeli kloboučky, protože se malej špatně chytal a jednou se to povedlo, jinak ne, ale zkus to, není to tak drahé ty obyč stojí pár korun v lékárně a třeba to pomůže . Jo ještě Zozinko, zapomněla jsem napsat, že nám hodně pomohla jak u Jendy tak u Filípka tahle vitella http://www.docsimon.cz/zbozi/vitella-vitaminova-mast-75ml je vitamínová a opravdu funguje, tak to zkuste, třeba taky pomůže ![]() NO a u nás zkončilo právě 30 minutové spinkání ![]() |
| Handy | 38798 |
|
|
21.11.2011 12:34:39
Myško, tak to já měla nějaké od Canpol babies a ty byly fakt levné, ale taky asi proto byly ne úplně ideální.
A navíc jsou to už taky skoro čtyři roky (nějak nám to dítě roste...). ![]() |
| MyškaLL | 72634 |
|
|
21.11.2011 12:12:51
![]() ![]() i ten caprdlík je oválný a ne kulatý...akorát ho vždycky musím dát tak, aby jí to sedlo do pusinky, ale už jsem to vychytala za tu dobu ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.