| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 3341  [Dalších 2761 >>]
Jája s čápátkem 106712
8.12.2011 18:24:12
Já mám termín 1.1. a na kurzu jsem byla, z Hradce to není tak daleko. Ta PA,co o vedla, nám říkala spíš vychytávky -jako v přípravné době porodní hodně odpočívat,nic už nešůrovat, dát si vanu a zkusit spát - sbírat síly na druhou fázi. Pak nám říkala, co dělá partner u porodu a zkoušeli jsem si úlevové pozice. Na druhém kurzu nám říkala o kojení (prý si nemámekupovat žádnou flašku, ale na příkrmy používat kalíšek od Medely), podpordu prý hlavně bez kostic a o 1-2 čísla větší - prý do pordky stačí ty nejobyčejnější,než si prsa "sednou", pak si teprve koupit nějakou lepš, možná dražší.
Jinak nám dodávala sebevědomí, že to zvládneme.
Pippi 108434
8.12.2011 18:11:43
Jájo, kdy máš termín? Já na tom kurzu nebyla, bydlím u Prahy a fakt nám to nevyšlo, ale díky za info, to je fajn. Já měla za to, že v porodnici se musí nosit košile, žádné kalhoty, ale ta paní co jsem tam potkala, měla právě tepláky. V tom jejich seznamu píšou košile, žádné domácí oblečení.

A k těm kojícím podprdám, jakou velikost kupujete? Já si chci koupit o číslo větší než obvykle, ale trochu se bojím, aby se mi prsa nezvětšila víc a co já pak s nima.
Jája s čápátkem 106712
8.12.2011 18:05:49
taky se chystám do Vrchlabí
Jája s čápátkem 106712
8.12.2011 18:02:41
Ahoj holky,
Pippi, nebyla jsi na tom jejich kurzu? Nám tam PA říkala, že do porodky si máme vzít košili tak max.na spaní a jinak domácí oblečení - sukně, šaty - něco pohodlného na kojení (rozepínací). Že prý nejsme nemocné, tak proč být v košili :-)
Pippi 108434
8.12.2011 18:02:03
Evčo ~t~ super s tím mobilem. Mě to asi naštvalo proto, že původně četl knížku (kterou neměl ode mě) o tom, jak chlap prožívá těhotenství a po několika stránkách ji odložil, protože ho to prý nezaujalo. No, jak to není o autech, vojně, nebo tak, tak ho to nezaujalo a mě se to dotklo, že se nepřemohl a ještě chtěl, abych si to nastudovala já a dala mu přednáškou.
Ale jinak jsem ráda, že ho mám, to jo, jsem si jistá, že bude v pohodě a že se postará.
Jinak komplikace si nepřipouštím, vždyť chci rodit ve Vrchlabí, kde to jde jen bez komplikací a je to daleko, takže musím něco vydržet. Ale jsem připravená i na to, že nebude všechno podle mých představ a v tom případě se z toho nebudu hroutit.
Evca 118599
8.12.2011 17:50:11
Jo, a jeste proc ani neocekavam od Jirky vic. Kdyz jsem se byli o vikendu projit, ja zrovna dostala kontrakci. Tak tam mlcky v polokleku stoji a trpim doufajic, ze si toho ma draha polovicka vsimne. Tu nahle se ke mne rozbiha........aby mi ukazal, jak ten muj mobil narozdil od jeho vidi mnohem vice satelitu pro zamereni polohy.~8~

No reknete, muzu od nej chtit, aby cetl knizky o porodu.~t~
Evca 118599
8.12.2011 17:43:48
Market, ja se klanim a tleskam. To je uzasna pordoni vaha na dvojcata a navic opravdu te obdivuju, jak zvladas sve 3 prcky a nosit dvojcata. Ty je snad jeste donosis do 40.tydne. Ja bych si skoro na to vsadila. Fakt jsi UZASNA!!! Ja tu hekam jak parni lokalka a mam jen tu jednu dracici v brisku.

Lupi - to je dobra nahoda, prave jsem se vratila z Chodova. Ac normalni prac. den, tak tam bylo lidstva. neumim si to predstavit o vikendu.~a~ Jo a taky jsem lovila ty kojici podrpdy.

Mambo, mam teda pro tebe na zitrek tip a treba te tim trochu usetrim. Koupila jsem na konec v Marks&Spencer ten multipack (2) za 800,-.Naprosta rezignace jeste nad tim nekde behat. V C&A meli prd, v Trimfu stala jedna cca 650,- a mely to divne odhakovani. V M&S meli # ruzne typy, tak ze mega vyber.~;)

Pippi - ja nemuzu nic jineho nez souhlasit s holkama.Jirka byl se mnou na predporodnim povidani=del nej uz vi vse.

Pokud budou komplikace ocekavam od nej:
- zavolat 155
- odvezt mne do porodnice
- delat to, co mu budou rikat na te lince 155.

V porodnici od nej ocekavam:
- psychickou podporu
- rychlou spojku mezi mnou a personalem
- mlcet, kdy ma mlcet
- mluvit, kdy ma mluvit
- tlumocit ma prani, ktere mu napisu na papir.

Vic snad ani nelze?:-) Vzdyt je to jen chlap, probuh.~t~

A bud v poho, mas doma normalniho chlapa. Jirka se mnou taky nevybiral oblecky ani porodnici. Delal vzdy jen stehovaka a servisniho technika. Ja jsem vdecna, ze nas ma obe rad, ze kdyz ho v noci budim, ze mne to boli, tak nikdy nerekne, ze chce spat, ale rika: "To bude dobry, kocko.Uz to bude za chvili."

Prsote ty se na ten porod prioprav a hlavne si nepripoustej komplikace nebo si to jen privolas.

Smankote....to je roman...~q~

Pippi 108434
8.12.2011 17:16:21
Sluníčko, díky, přesně vystihuješ to, co od něj čekám, tu pomoc při porodu. Jinak to vidím stejně, taky jsem mu řekla, že hlavně musí zabránit tlačení na břicho ~;)

Jinak když jsem u toho balení, tak se chci zeptat, berete si do porodnice nějaké "civilní" oblečení? Já jsem teď ve Vrchlabí viděla maminku v teplákách a tričku, tak jsem si taky něco přibalila.
Pippi 108434
8.12.2011 17:09:42
tak jo, budu na něj hodnější, díky ~;) Možná je to tím, jak sliboval hory doly, respektive jak vykládal co všechno jednou v těhotenství bude dělat a teď mi kolikrát ani nepohladí břicho. Ale povím vám, že jsem ráda, že jsme těhotné my, ženské, že si k tomu miminku vytvoříme okamžitě vztah, u mě teda od začátku fungujou mateřské pudy jako blázen.

Jinak právě balím tašky do porodnice, tak doufám, že do zítřka neporodím, jak už tady bylo párkrát řečeno :)) já bych měla porodit do 8.1., takže do měsíce snad budu mít zlatíčko v náručí.
Sluníčko(2 kluci + ?) 8669
8.12.2011 17:09:26
No, jo - chlapi to vše opravdu vnímají jinak. Jsou i tací, kteří nepomáhají s prckama, dokud nepovyrostou alespoň do chodícího věku.... Takže přestože ten můj, není žádný extra ťuťu, ňuňu a vůbec se nezajímá o věcí kolem porodu, natož okolo věcí, které jsou potřeba apod., jsem ráda, že dokáže pomoct a postarat se o děti a pak i o mrňouse, co se týče třeba přebalení, pochování... Věřte, je to děs, když chlap své vlastní dítě ani nepřebalí, nepohlídá - bohužel to znám od své sestry, tedy spíš jejího přítele... Můj chlap byl tedy i po dvakráte u porodu, pokaždé jsem měla silné křížové bolesti, strávila jsem všechen čas ve sprše, on tam se mnou, nemocniční hadry durch mokré:-), držel sprchu na zádech, podával pití, ručník... bylo super, že tam byl... Jo a pokud něco chci, aby věděl (jakože pokud možno nechci oxytocin, tlačení břicha apod.), tak mu to prostě řeknu, aby o tom věděl, kdyby něco:-)
Tak měj Pippi s tím svým trpělivost, je to navíc první dítko, on se s tím taky musí srovnat, nevnímá to jako my... Ale chápu Tě:-)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 3341  [Dalších 2761 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.