| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3341  [Dalších 2691 >>]
Pippi 108434
6.12.2011 21:02:40
Lupitko, to je mi líto s tou sociálkou, ale bohužel mě to vůbec nepřekvapuje ~6~ A kdyby ses chtěla zastavit na to cukroví, tak v Brandýse ~;) Totéž i ostatní :)

Chci se s vámi podělit o radost, že ségra už je z nemocnice doma, prasečí chřipka už je pryč, nikdo další z rodiny ani známých se nenakazil, prý to sedá hlavně na oslabené jedince, ale chytil to i její doktor. Taky bych se chtěla zeptat, jestli některá náhodou nevíte, za jakých podmínek může být člověk osvobozen od placení poplatků ve zdravotnictví. ségře řekli, že by musela mít měsíční příjem nižší než 800Kč, ale mně se to zdá jako blbost a hlavně jí to žádným zákonem nedoložili, jen jí to na sociálce řekli.

Jinak jsem vám chtěla říct, že jsem se dnes byla přihlásit v porodnici ve Vrchlabí. Musím tam ještě v 38tt na celkovou kontrolu k primáři, monitor, UTZ, atd. Ale uklidnilo mě to tam, přestala jsem se bát předčasného porodu a celkově se mi tam moc líbilo, sestry byly hrozně ochotné a ještě mě provedly po porodnici. Je to tam takové domácí.

Evca 118599
6.12.2011 19:57:11
Lupi - to mne strasne mrzi. No, nedivim se ti, ze te to vytocilo. To by mne taky. Ale zkus se moc nenervovat nebo jeste mimisovi ublizis.

Ja jsem na sebe strasne nastvana. Posledni dobou varim otresne.Ja mne boli nohy a dnes se k tomu pridalo bricho, tak u plotny nechci moc stat. Chci to mit rychle a odfalknu to. Pak je to nejedle. Ach jo. Bych se radeji nevidela.~n~~o~

No nic, jdu se natahnout. Dnes mne to bricho boli o 106.~n~
Bberi 40972
6.12.2011 19:33:58
Carrol.na román jsem zvědavá
Martaje zlatá~g~

ideálně být na Štědrej den už doma....ale co,stejně si mimi vyleze,kdy bude ono chtít~;)
Carolla 68600
6.12.2011 19:22:19
Lupitko, co na to říct,snad jen pevné nervy,ale zrovna teď,kdy by jsi měla být v relativním klidu takové stresy,některé úředníky zabít,oni jen papouškují,co mají naučené,ale pomoct ti nedokážou~o~
Mabelko,no pokud máš termín 2.ledna a plánuješ císaře,tak by ti to měli dělat už tak za týden a něco,teda většinou se dělá o dva týdny dříve.Tak dej vědět,jak jsi dopadla, promiň,ale nemůžu si vzpomenout,proč máš mít císaře,tak mi trochu osvěž paměť.
Bberi,já vím,že už by jsi to měla ráda za sebou,ale přece jen Vánoce trávit v porodnici také není to pravé ořechové.Mě tam posledně sušili deset dnů,no pomalu jsem upadala do depresí a myslela,že odtama už nikdy nevylezu.A to ještě nevíte o Jarči,mé spolybydlící na pokoji,to vám asi napíšu do deníčku jako román,protože tady by to bylo asi na hodně dlouho,tak něco sesmolím tam,tak já jen,co vás ještě vše může potkat v porodnici~t~
Jinak holky,Evi a Markétko,moc díky za kompliment,to víte,že jste mě potěšily~;),ale stejně je důležité,jak se cítíte a potom je úplně jedno,kolik vám je.Já tu mám jako živý důkaz Martu,která celý den nezastaví a ještě nikdy jsem od ní neslyšela,že je unavená,nebo že jí něco trápí. Dnes mi přivezla dvě nádherné kojící noční košilky do porodnice,tady musíte mít bohužel vlastní,jedna na knoflíčky růžová, druhá zelenkavá s dvěma knoflíčky navrchu odhrnovací,no nádhera.No a spoustu nových oblečků pro miminko,včetně osušky a povlečení do postýlky.Stála jsem s otevřenou pusou a nevěděla co říct. Je moje zlato.No a potom zase odjela,že má práci a to nemluvím o tom,že jí cesta sem někdy zabere i dvě hodiny.Holky,já jsem ještě nikdy nikoho takového nepotkala.
No a odpoledne vyrážím kupovat kojící podprdy a vložky do podprsenky,také vložky,když už je tu zmiňuju a kalhotky.Já teda chci koupit ty bavlněné bomby, protože ty síťkové mi moc nesedí,ale to je už věc každého a pohodlí~;)
No a otoky mi už také zmizely,ale Marki,ty s těma dvěma,že máš semo tamo oteklé ruce nebo nohy,na to, co se musíš natahat je to nic a dle mě si první mamina od dvojčat,která to vše prožívá naprosto nekomplikovaně a pohodově,takže jsem z tebe paf,jak to dobře neseš,ale myslím,že hodně dělá i psychika a tu ty máš úplně v pohodě. Tak se drž a ať ty broučky odnosíš co nejdéle.
Tak jsem toho holky zase sesmolila na román,ale tu Jarču vám dlužím a zanesu do deníčku, teď se směju, ale tehdy jsem byla na mrtvici. Tak zatím papa a držte se, jak vidím,tak už jdeme všechny do finále~t~~x~
Bberi 40972
6.12.2011 19:09:30
lupi ty úřady to je děs, snad jsou tam ty úřednice od toho,aby pomohohly,fakt hnus~o~

Marky.já mám ty nohy oteklý furt stejně a to jen trošku
Bberi 40972
6.12.2011 19:05:24
Jezi.myslím,že je spousta holek,kerým hrozil předčasný porod,měly CS vyšší a ještě rodily po termínu...
Tak se nestresuj...
S tím monitorem nevím, měla ses ho zeptat...
Nohlavně se moc nenamáhej~6~

S tou zubařkou je to blbý,moje má taky furt plno...

a tvůj dvojitý oběd mě pobavil

Mě zas dr. na monitor neposlala ještě vůbec a to su 36+2 myslím,
a na ko jdu až 19.12. zas k ní.
jezinečka 105196
6.12.2011 18:34:27
Ahoooj holky, hlásím se dnes po kontrole, nevím nevím, opět jsem taková nějaká nahlodaná, nevím, jestli mě tak Dr. vždy vystraší nebo co, asi nechce nic zanedbat, ale já jsem zas nějaká nervozní~e~. Udělala mi výtěr na streptokoka, předepsala železo (já to říkala, že se k vám přidám do železářství) a po vyšetření napsala do průkazky CS 3-4 a že mám ležet, bo jsem teprv 33+2 a za týden už jdu na monitor, tak nevím, myslíte, že mi hrozí předčasný porod, když mám CS 3-4 a ještě k tomu ten monitor už od 34. týdne!!!!!! Abychom taky neporodili ještě letos~e~

Jinak jsme byli na obídku u skorotchýně a já si dala rovnou dvojtej, ona totiž měla udělaná taky játra, jak jste tu o nich nedavno básnily, tak jsem si na to vzpomněla a docela ráda si je dala, s hranolkama, mňam, nezklamaly a hlavně jsem je neměla snad 100 let!!! A pak měla ještě zbytek španělských ptáčků s knedlíkem, tak jsem se dorazila ještě tím~w~. Fakt dobrůtky a pak jsem vyrazila k tátovi na návštěvu a tam jsem pokračovala a to domácíma vaflema se zakysanou smetanou s tvarohem a kompotovanýma jahodama~w~~w~~w~ a nemůžu se ani hnout, ale jinak v bříšku jako v pokojíčku~t~~t~~t~

Mimčo mě taky kope dooooost silně, taky jsem z toho v šoku, poprvé to tak drsné nebylo.. občas to i bolí, což bych nečekala...

Lupi, taky se nedivím, žes nasr... taky ty úřady tak nesnáším!!! Já musím taky teď někam zavolat, jestli budu od DR. potřebovat papír na mateřskou, i když na ní nemám nárok~d~ radši to zjistím, než to pak honit dodatečně. Já hlavně jsem taky od srpna OSVČ a nevím jak to tedy je, tak se na to radši zeptám...

Taky jsem si volala zubařce, že mi vypadla plomba a ona mě vezme až za 14 dní, dřív nemá ani skulinku místa~q~ a mě se dnes ulomil další kus, naštěstí z toho samého zubu ~o~ ach jo!!!

Peťo jinak mě se řídí jakoby tělesně stejně, jen jsem dnes byla nějaká roztěkaná, když jsem teď potmě jela od táty, přišlo mi, že nemám odhad kde jedu, jako jestli nejsem moc ve škarpě nebo moc u krajnice~e~ až mě to trochu vyděsilo, tak jsem lehce zpomalila, no asi už moc do porodu radši řídit nebudu, abych se ještě někde nevyflákala~q~

Tak já jdu hodit nožky nahoru, babi si vzala do osmi malou k bráchovi na návštěvu, tak ať trochu zrelaxuju!!!
Mabelka 29 50861
6.12.2011 15:09:53
Ahoj holky, moc nestíhám reagovat, ale doufám, že se vám všem vede dobře!

Lupitko, to je mi líto, že s tím máš takové problémy ~6~ Naprosto tě chápu, že jsi z toho unavená a naštvaná.
Já jsem si taky myslela, že nemám na MD nárok, nakonec jo. Problémy s papírovaním jsem měla, ale v takové míře jako ty ne ~7~
Hlavně že se to dá nějak řešit, akorát si asi budeš muset počkat a peníze dorazí s větším zpožděním ~a~
Já vím, že např. paní z OSSZ musela účetní volat třeba 4x a stejně se nic nedělo a než účetní vytvořila nějaký potřebný papír, byly 2 měsíce pryč ~q~ Nechápu...
Nebo to třeba (že by i schválně?) vyplnila účetní nebo šéfka špatně atd.
Stejně tak s výplatou (už po ukončení pr. poměru), prý se překlikla při psaní mého čísla účtu a připsala omylem jednu nulu...

Tak ti Lupitko držím pěsti, ať je to co nejrychleji vyřešeno ~x~

Už nevím, co všechno jste psaly ~f~, ale myslím na vás!
K těm otokům - mně teda pěkně začaly, horší se to, ale pořád je to OK. Ráno když vstanu, tak nohy skoro necítím, když se sunu a wc, no i v noci... A když delší dobu stojím, chodím, tak bolí. Ale nestěžuju si, hlavně ať je prďolka v pořádku.
Zítra mám další rizikovou poradnu, líbí se mi to - chodit po týdnu :-)

Caroll, tobě naplánovali císaře na 2. 1.? To je můj TP, tak jsem zvědavá, kdy to naplánují mně ~:-D Ale pořád je možnost i přirozeného porodu, jen si to nějak nedokážu představit...

Jo, ZÍTRA nám budou dělat ty skříně na chodbě!

Tak se mějte krásně, a samé dobré zprávy!~;)
Lupitka a Kubíček a ? 73127
6.12.2011 14:47:35
Hezke odpo,

diky, ze jste na me myslely. Jsme tak neskutecne nasr... Narok na materskou mam, jsem v ochranne lhute 180 dnu od vypovedi. Ale.... musim dolozit papir od zamestnavatele kvuli davkam...a samo, je mit nebudu, protoze firma nekomunikuje. Tak to rikam pani na urade, no jasne, ze ta ma jen to co ma naucene, bla,bla,bla. Takze to mam poslat do firmy (maji jen schranku na poste) cekat, az si to vyzvednou. Kdyz ne, nebo neodpovi tak to poslat na nejakou odbor metodiky socialky, kde se tim budou zabyvat a pak mi daji vedet, a ja to dam o par pater niz na te same socialce se vsemy dokumenty, ktere mam ted a oni to budou resit....
Hlavne, ze mi nikdo nerekl, ze mam narok na materskou v te lhute. To mi poradily tady maminky na diskusi. Bych az brecela... pry proc jsem si to neresila driv... tak jsem se ji ptala, proc mi to tam nerekly driv /minule po mne chtela jina zenska jen overenou kopii Pracovni smlouvy, ze to postaci/ a dneska milion veci... takze to udelam dle rady me pravnicky... poslu stiznost na ministerstvo soc.veci. Uz jsem psala na socialku i urad prace, ze se nic nedeje a oni ani neodpovedely... takze musime vys... holky, ja jsem tak nasr... uchozena, unavena...

Doufam, ze se ostatni mate fajn.
Bberi 40972
6.12.2011 11:51:02
Evčo.kolik mimi váží netuším, moje dr. Uz nemá
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3341  [Dalších 2691 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.