| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 8992  [Dalších 7852 >>]
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
24.2.2013 20:31:35
GJani, jde asi o to, že s oporou sedět UMÍ, ale není dobré to praktikovat a podpírat je polštářema a podobně. Prostě je nechat, ať se k tomu dopracujou tak, jak mají... ~d~
Petra75+3 kluci 123532
24.2.2013 20:22:36
Gjano, malý se mi na bříško točí někdy hned po jídle, někdy se nechá ještě chvíli chovat, nebo když je hodně nacpaný, tak si chvilku hoví na zádech. Nebráním mu, nikdy mi neublinkával, tak mu to asi nevadí.

Andrýsku, máš pravdu s tím hlubokým kočárem, nejde jen o záda, ale i ty podněty. Nejhorší jsou sporťáky, co nejdou otočit proti směru, kdy mimi musí koukat dopředu, pak se maminky diví, že jsou děti ubrečené, nervní, málo spící a ono je to často jen přetažení, děti neumí samy vypnout. Vozila jsem kluky čelem k sobě, dopředu koukali jen občas.
Ale přiznám se , že jsem je posazovala v kočáře dřív, než si sami sedli, ale bylo to až potom, co začali lozit a stavět se na nohy. Takže to pasivní posazení nemělo na jejich chuť se hýbat vliv. David si sám sedl až někdy v 11 měsících, kdy už dávno obcházel nábytek a stál bez opory.
Andrýsek + 2 109157
24.2.2013 19:38:42
No a my prostě malé děti neumíme, dcera ve třech letech a 4 měsících vypadá tak o rok a půl starší, oblékám jí velikost 110 i větší, má teda 15 kilo, což není nijak hodně, ale je vysoká a Honzík má v 7 měsících 9 kilo a oblékám mu 74 vel., takže mi kdybysme měli malou korbu, tak už bysme ho tam nedali taky dávno. Noa zjistila jsem, že Honzíkovi bych ani kupované skleničky dávat nemohla, tak on je ani nechce, ale on zblajzne normálně půlku rendlíku a ještě kouká kde by co snědl, počítám, že on by potřeboval ty velké skleničky tak minimálně dvě ~w~~8~
Andrýsek + 2 109157
24.2.2013 19:31:47
Edvi, já třeba si taky myslím, že pokud jde sporťák do lehu, tak se asi nic závažného nestane, ALE, já jak dala Sylvu cca v těch 9 až 10 měsících do sporťáku, jako na zkoušku, tak pak už mi zpět do hlubokáče nechtěla ani za nic a pak nastalo to, že ve sporťáku měla hodně podnětů a prostě mi v něm už nechtěla usnout, takže za prvé si myslím, že ten hlubokáč je lepší ze zdravotního hlediska ( záda, lepší ochrana před počasím blbým, tak i lepší na to usínání). tak já občas musím použít na převoz třeba od auta k doktorce, nebo napoštu golfky, mám malé auto, tak se mái tam nic víc nevejde, ale ty teda dám "skoro" do lehu a použiju je fakt jen na ten krátký nutný úsek, tak to si nemá šanci nějak zvyknout. Ale je to každého věc jak si to udělá, tak to má, fakt je, že nějaké ty kočárky jsou tak pidi midi, že tam už by se mi Honza nemohl vejít dávno, ono to sice hezky vypadá, ale praktičnost kdejaká žádná.
GJana& julinka 23941
24.2.2013 19:30:26
Pralin,no to je tedy dobré. Všude visí psychomotorický vývoj,jak v šestém měsíci dítě sedí s oporou v sedmém bez opory. A teď úplně jiný článek. Člověk je pořádně zmatený. Julinka tedy nevystupuje z kočárku za jízdy,ale vz chce vidět ven a doktorka v ordinaci zkoušela,jestli sedí.

Chtěla jsem se ještě zeptat. Jak dlouho po krmení dáváte malé na brisko. Já se snažím ji bránit v přetáčení tak do hodiny po jídle.
Mufina + 4 rarášci 5426
24.2.2013 17:47:40
Já jsem ráda, že tohle nemusím řešit, Matěj v kočáru většinou spí. Ani doma nejeví nějakou výraznou snahu o pohyb, hraje si a vykládá a stačí mu, když kolem něj běhají ti starší. Budu ho muset zase nějak popostrčit, motivovat, je jak peciválek, když nemusí, tak se ani netočí.
My máme kočár starý 7 a půl roku a tenkrát jsme vybírali taky i podle velikosti korby, naše má 92 či 94cm (musela bych najít k tomu nějaký papír) a máme místa dost. Akorát z kombinézy nějak vyrůstáme. Ale máme fusak taky ještě po sourozencích (30 let), beránčí a ten hřeje dobře.
Edvi+1+1 46083
24.2.2013 16:45:19
Myslím, že pokud se dá dát sporták do lehu tak to ničemu nevadí v něm jezdit. Jak koukám totiž na velikost mnohých hlubokých kočárků, tak většinou je sporták už nutný. Tak spíš bych řešila jestli jde dát do lehu.
Andrýsek + 2 109157
24.2.2013 15:40:53
Pralin, toto si myslím naprosto stejně, proto jsem ani u Sylvy nechvátala a u malého taky spěchat nebudu, když už máme kočár s větší korbou, proč toho nevyužít, ze sporťáku nebo golfek se ještě nakoukají po okolí dost a dost. Náš malej teda ani nánakem se ještě nesnaží sám sedět.
Pralin 95454
24.2.2013 11:33:50
Koukam je to tu o tom posazovani miminek moc hezky napsany: A proč je pasivní sed tak nebezpečný? Protože kromě toho, že dětem ničí záda, je schopný i zablokovat psychomotorický vývoj. Většina pasivně posazených dětí nikdy, nebo jen velmi krátce leze. Sed je cíl celého vývoje a lezení je cesta k němu. Pokud dítěti nabídnete cíl dřív, než projde cestu, pravděpodobně už se po ní nikdy nevydá.
Pralin 95454
24.2.2013 11:29:59
Maricka je taky zatim v hlubokem, myslim ze do sportaku se ma dat ditko az v dobe kdy sedi.

Tady je hezky odkaz Gjani o celem vyvoji:
http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejsi-chyby-rodicu-v-prubehu-pohyboveho-vyvoje-deti-do-1-roku-61
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 8992  [Dalších 7852 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.