| GJana& julinka | 23941 |
|
|
3.1.2013 16:51:03
Ségra říkala,že ho používala jen když se potřebovala vykoupat,posadila ho do něj a měla jistotu,že ji nespadne z lehátka. Jinak si myslím totéž,chůze po špičkách nic moc zdravého,pokud nechcete baletku.
|
| Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 | 94727 |
|
|
3.1.2013 16:26:35
Edvi, nejde o to, až bude podle tabulek, ale až k tomu dojde přirozenou vývojovou cestou. Sedět až z kleku, začít šikmým sedem. A pokud se chytá věcí a přitahuje se, tak ty věci eliminovat z dosahu. Je to vopruz, ale vyplatí se.
![]() |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
3.1.2013 15:17:15
No manžel to chodítko přinesl tak nadšeně a já ho schladila, že to nechci
že další capart, ale neuměla jsem mu vysvětlit proč vlastně. |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
3.1.2013 15:15:41
Tak to asi jo to mě nenapadlo s tím chodítkem. že jde o chůzi po špičkách. Nějak mi to nešlo do hlavy.
Zuzul bránit mu v tom jak to jde mi příjde zase dost striktní řešení, to bych ho musela přivázat, když to dělá sám.jiné zabránění mě nenapadá. Myslím, že by se dítě mělo nechat vyvíjet samo ne? Jak jsem psala nejsem z toho uplně nadšená, ale bránit mu v tom až bude dle tabulek? Nějak nevím čeho krom řvoucího mimina bych dosáhla. ![]() No ted jsme ve stavu, že na wc ho beru sebou v lehátku ![]() |
|
|
3.1.2013 15:12:04
Tak jsem byl pomalá, než jsem to sesmolila.
Já bych teda taky bránila sezení a stání, měl by k tomu dospět šikmým sedem z kleku, tohle prostě není dobře. I proto, že je Norbík takovej puclík a zátěž na tělo je fakt velká. ![]() |
|
|
3.1.2013 15:08:46
No to není to samé, to je přece velký rozdíl. V manduce nebo v šátku je dítě statické, má správné posazení kyčlí, správné držení zad.
Chodítko supluje části těla, které ještě nejsou na chůzi připravené, tzn dovyvinuté klouby, šlachy, svaly... dovoluje mimču vykonávat pohyb, na který tělo není zralé a přetěžují se tím právě klouby a tak. Jako když posazuješ dítě, které se neumí posadit samo. To, že dítě nejdřív leze, pak sedí, pak chodí má svůj smysl a zasahovat do přirozeného vývoje nadělá jen zle. |
| Jana, 4 holky | 125005 |
|
|
3.1.2013 15:07:22
Edvi, já souhlasím se Zuzkou. U nás by chodítko taky letělo. Já jsem se na to ptala u ortopeda a jednat tam je dítě opravdu španě posazené, nechodí v tom klasickou chůzí, ale lítá po špičkách, což je špatně. Pak se děti musí učit znova chodit a správně a dost špatně se to prý odbourává. Jen jsem se musela usmát, když vím, že Norbík je jen o týden sTARŠÍ, NEŽ naše Bea a my se teprve začínáme točit na druhý bok a vy už stojíte. Je to šikula.
![]() |
| Zuzul+K 1/09+K 7/12 | 85111 |
|
|
3.1.2013 13:59:18
Petro, jsi byla rychlejší, než jsem ten román já sesmolila
))Možná je můj názor na vás příliš striktní, ale já když s něčím nesouhlasím, tak 100%, navíc už jsem si několikrát ověřila, že něco povolim jednou, výjimečně, pak je to podruhé, potřetí a stane se to standartem.. já třeba ani sladkosti Kristýnce nedávala do 2. roku, čokoládu ochutnala až po 2. narozeninách, bonbony taky. Jasně, ono jí to neublíží, nezabije, když to ochutná dřív... ale jak jsem psala, dám jednou a pojede to... Coca colu Kristýnka neměla dodnes a rozhodně nestrádá, chipsy jakbysmet. To jsem ale matka zlá ![]() |
| Zuzul+K 1/09+K 7/12 | 85111 |
|
|
3.1.2013 13:53:39
Ahoj!
nejprve vítám novou maminku ![]() už ani nevím,kdy jsem co psala naposled, nějak mi to splývá. My jsme strávili svátky na pohotovostech.. nejdřív 22. a 23. s Kristýnkou (uši a horečky) a pak 1. jsme jela ještě s Kačkou, ta měla už asi 3 den kašel a rýmu, ale přidala se horečka nad 39°C a kašel se změnil na hnusný, štěkavý, ale u ní musíme hlídat krev kvůli nízkému počtu bílých krvinek (+neočkovanosti). Naštěstí měla krevní obraz hezký a je to jen nějaká viroza, dr. ale stejně pro jistotu dala atb, právě kvůli tomu, že není očkovaná a že jsme tak nějak všichni nastýdlí. Nicméně už ten den začala vypadat líp a teploty klesaly, takže jsme se nakonec obešli bez nich.. jen jsem teda vyhodila 140 Kč, protože jsem je v lékárně vyzvedla a musí se spotřebovat do desátého, pak jsou na vyhození. Ale co, lepší než je do ní cpát zbytečně. Naše dr. mi mé rozhodnutí schválila. Když jsme byli s Kristýnkou, strávili jsme na pohotovosti 4,5 hodiny.. měli jsme tu smůlu, že po 2 hodinách čekání, kdy jsme měli být na řadě, odvolali doktorku na sál a my jsme mohli jít tím pádem lovit něco k jídlu. S Kačkou jsme šli naštěstí přednostně na urgentní příjem, právě kvůli tomu nízkému počtu bílých krvinek, aby jsme neseděli mezi davem nemocných dětí. Jinak M. odjel na služebku až do úterka a Kristýnka bude mít v sobotu 4. narozeniny, takže bude mít oslavičku, pozvala si 2 kamarádky ze školky + jednu mladší sestřičku, tak nějak nevím co dřív, požaduje dort s hello kitty, tak jsem teda zvědavá, jak ten můj výtvor dopadne. Edvi, malej je teda hroznej rychlík, ale jak už jsem psala, já bych mu v tom bránila co to jde, takhle brzské sezení/stání není nic dobrého. Já vím, že se to v tobě pere, víš že to není správně, ale na druhou stranu člověk je z těch pokroků naměkko a pyšný, že pak ani prckovi nebrání. chodítko a šátek či manduka mi tedy přijde uplně o něčem jiném, kdybys to srovnávala s klokankou, tak to pak jo, v tom něco podobného je, ale v šátku či ergonomickém nosítku je váha dítěte rozložená do těla nosiče, tudíž odpadá zátěž na páteř. v chodítku dítě visí, navíc ho podporuješ k předčasné chůzi, dítěti se nejdříve musí zpevnit svalstvo a chodit musí začít sám, ani vodit za ruce správné není. Za mě by takové chodítko letělo. Něco jiného je aktivní chodítko, takový ten vozíček, kde se dítě jen přidržuje a s ním jde - balancující dítě žuchne do pár sekund, protože chodítko pojede rychleji než je dítě schopno zvládnout. Tak jak myslíš, já ti svůj názor řekla ![]() |
| GJana& julinka | 23941 |
|
|
3.1.2013 13:44:52
Gab,Jojo hnusně,teď jsem byla venku a tady v praze je takový vítr,že mi to málem převrátilo kočár. a to julca už něco váží.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.