| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 8992  [Dalších 7092 >>]
Fabiena+3 124340
29.12.2012 23:21:03
Petro, a co ostatní kluci, ti nebyli po tatínkovi? ~;) On každý není rekordman, mně se nejstarší taky otočil poprvé těsně před 6timěsíční kontrolou a dr. to vysloveně stačilo, uměl to jen na jednu stranu a jen na bříško a říkala mi, že na něj moc spěchám, že to je přesně akorát u kluků ~z~. Mladší byl rychlejší, otáčel se dřív než teď Zuzka, v půl roce se už plazil všude, brzy lezl a v 9m si stoupal - a chodit začal až v roce a půl, déle než starší, takže ono je to fakt různě...
Fabiena+3 124340
29.12.2012 23:17:47
Petro, horečku z únavy - to by musela být podle mě hodně velká únava u miminka ~a~. Ale co zuby? Plínku do pusy, horečka bez jakýchkoliv jiných projevů... jestli zítra neuvidíš rýmu, kašel, brečící mimi, tak buď zuby, nebo v pondělí při trvajících teplotách bez ničeho donést k dr. moč, protože to taky bývají močové cesty. Ale to je u kluků dost výjimka, buď z toho něco (virózka) vyleze, nebo zuby.

Prosím tě, jakou máš cuketu ve skleničce, myslíš koupenou? Cuketu jsem nikde nepotkala, myslím...

Trestidlo, já jsem lepek ještě nedávala, teprve se teď se Zuzkou chystám a chtěla jsem to dát k zelenině, např. mrkev+brokolice+vločky. K bramboru bych asi nezačínala, pokud by dítě hezky jedlo, ale ona mi jen tak líže, takže klidně i k tomu. A krupičku tam plánuju normálně zavařit, jako třeba do polévky, tj. nasypat a povařit ve vodě spolu se zeleninou, nakonec rozmixuju a jsem si jistá, že na seznámení se s lepkem stačí troška, nemusí jíst zrovna krupičnou kaši. V obilovinách jsou cukry, takže nevidím důvod to dávat jen k ovoci, které samo má cukrů hodně. Hlavně ovoce budu dávat až po zelenině a lepek by se měl stihnout do 6.měsíce, to už nemám moc času. Oni říkají podat všechny silné alergeny, což je žloutek, lepek, ryby, ořechy, mléko. U nás mléko nejde a ořechy prostě nedám. Ten zbytek bych ráda ještě stihla, ale ona má bolení snad i po bramboru, tak jsem hodně opatrná. Zkusím tu brokolici, nebo jestli mi Petra dá tip na cuketu, tak tu.
Petra75+3 kluci 123532
29.12.2012 23:13:26
Jo a už konečně vím, proč se malý zatím neotáčí. Tchyně dnes říkala, že se nemám divit, že můj chlap prý ležel jak placka ještě v 9 měsících a nejevil žádnou snahu o samostatný pohyb a i později byl takové to hodné dítko, co ho za hodinu najdete tam, kde jste ho posadily. Tak to mám na koho svádět~;), po mě to teda lenoch jeden nemá, já byla pravý opak, skoro nespící, hlučné a akční čírtě.
Petra75+3 kluci 123532
29.12.2012 23:06:13
Zdravím,

myslíte, že může mít dítko horečku z únavy? Protože mrně už má zase přes 38, jenže mu jinak nic není, nekašle, nemá rýmu, jí normálně a není ani ukňouraný, jen už zase nespí. Leží tu, cpe si do pusy plínu a mručí. Byli jsme skoro celý den pryč, vánoční návštěvy ještě neskončily, vlastně od úterka jsme každý den někde, nebo někdo u nás, jen včera jsme byli doma. Dnes u švagrové s celou manželovou rodinou, malý tam byl ke konci trošku nervní, doma jsem ho změřila a ~Rv Tak nevím.
Lepek u nás vyzkoušený nakonec piškotem, měla jsem moc řídké pyré z dýně, tak jsem mu to zahustila a jak baštil. A dnes měl cuketu ze skleničky a taky dobrý.
trestidlo 124082
29.12.2012 21:12:23
Fabieno: takze jsi treba dala ty ovesne vlocky i k bramborum a mrkvi? Ja prave cekam na ovoce, ze to vrazim az tam.
A krupicka jako detska? A nemusi se trochu povarit nebo tak neco? Jsem v tomhle uplny zacatecnik, proto tolik dotazu. Dekuji
Fabiena+3 124340
29.12.2012 19:54:05
Ahoj, byli jsme celý den mimo, na návštěvě u rodičů, jsem ráda, že malá zvládla obě dlouhé cesty, protože je kvůli těm zoubkům nevrlá. Ale šlo to, už včera to bylo trochu klidnější, tak možná máme time-out, než se zase zoubky v dásni pohnou.

Příkrmy - mně to nikdy tak těžké nepřišlo, i když klukům jsem dala lepek až kolem roku a to už byl opravdu ten rohlík. Ale jinak opravdu jednotlivé druhy zeleniny (začínala jsem zeleninou), přidávala jsem dokonce po týdnu zezačátku. Ovoce totéž, jeden druh zezačátku. Vejce - bílek vůbec, až po roce, žloutek jsem vařený strouhala do zeleninového příkrmu. Lepek teď malé přidám formou ovesných vloček a potom trochu krupičky, to je čistá obilovina a nezatížím ničím jiným než ovesným a pšeničným zrnem.
S piškotem se omlouvám, nevím, jak mi tam skočilo mléko, to asi z toho mého neustálého zaměření na tu naši alergii na mléčné. Chtěla jsem napsat cukr, toho je tam spousta a nevadí sice vůbec kvůli alergii, ale mně dost vadí dávat už před rokem sacharózu.

Jakmile je ozkoušeno - zelenina, vejce, brambory, lepek, tak už to samozřejmě jde kombinovat dle potřeby a chuti, já jsem běžně k dvousložkovému pyré na oběd (mrkev brambor) přidávala tu třetí složku, kterou jsem zkoušela a tím jsem jim obměňovala, co jedli. Pokud by byl problém, mohla by za něj ta zkoušená složka...

Nemíním zkoušet ořechy, vůbec si neumím představit, jak bych udělala pastu z malého množství oříšků a nemíním to riskovat, starší má na ořechy anafylaxi. Otečou mu prsty, i když jen sáhne na vlašák v té zelené slupce.
Edvi+1+1 46083
29.12.2012 14:41:27
Tak jsem koukala na složení piškotu a v mléko v tom není. Je to jen mouka a vejce, tak jsme aniž by mě to napadlo odzkoušela i toto. No a s lepkem jsme seznámení už dřív jak jsem zjistila, jelikož tchyně dala zkusit vyvar z vloček.~d~ Tak hlavně, že se nic nedělo.
Dnes jsem byla na 4h v práci, tak to kluci doma zvládali sami a celkem zvládli. Já měla z toho teda větší nervy. Tak budu asi chodit pravidelně na 4h týdně.
trestidlo 124082
29.12.2012 13:22:27
fabieno: tohle tema mi dost zajima, porad prosim jak ten piskot nahradit ve trech slozkach. vejce, mleko, lepek. jak jsi prosim postupovala ty? dekuji
co treba do ovoce trocha ovesnych vlocek?
GJana& julinka 23941
29.12.2012 13:19:15
To jo pralin,to chápu, rozhodně jsem neměla v plánu zahustovat,ale když fabiena psala,že dělá jednodruhove testy,zajímala mě praxe,protože v piškotu jsou i vejce. Já nedávám jisku ani mouku do guláše pro dospělé,ale krajim Tam brambor. Takže test na lepek max,že dostane do ruky rohlík. Jinak to nevidím a bude zuzlat~2~~t~~t~
Pralin 95454
29.12.2012 12:30:14
Zatim bych vubec nezahustovala....a to se takhle neda rict, pac s nejvetsi pravdepodobnosti ti julinka prvni tyden nesni ani jednu lzicku:) pokud ano tak bych se tomu nebranila....alergie na lepek jak psaly holky zjistis temer hned a jinak se rika 2-4 dny davat jeden druh zeleniny, pak pridat dalsi...
[<<Předchozích 1890] Názory 18911900 z 8992  [Dalších 7092 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.