| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 186  [Dalších 46 >>]
Semínko + Tygřík 108315
24.6.2013 16:24:25
Kachno, jak to tam přesně funguje? Najdeš si svoji porodní asistentku a ta Tě doprovází celou dobu až k porodu? A co kdyby rodila s jinou ženou? Kdo by pak rodil Tebe? A jsou tam u porodu taky doktoři?

A jak to pak funguje, když je mateřská tak krátce? Najímají si tam ženy chůvy? Nebo prostě jen máš menší příspěvky. Kamarádka, která žije v Německu, tak říkala, že mají mateřskou/rodičovskou taky jen krátce, ale že příspěvek na dítě je tak vysoký, že se z toho dá v pohodě vyjít. Jak to tam máte Vy? A kdy plánuješ pak jít znovu do práce?
Semínko + Tygřík 108315
24.6.2013 16:01:43
Ahoj Nindulo, zdravím Tě tu :-). Taky čekám, kdy se to tu rozjede, ale zatím jsou asi všichni u vody ~:-D. No tak třeba to tu rozjedem my ~k~

Jak staré máš děti? My čekáme "teprv" druhé a máme z toho trochu obavy, protože muž má psát letos/příští rok diplomku a já disertaci...což už teď nestíháme a při dvou asi teprv ne ~8~. Ale i tak se moc těšíme, škola se dá dodělat časem...
Hadice a hadi 94577
24.6.2013 15:29:48
Můžu se přidat? Jestli to tady tedy bude trochu "žít". Termín mám 12.1.2014, pokud všechno dobře dopadne budeme mít třetí dítko.
Semínko + Tygřík 108315
21.6.2013 14:46:22
Ahoj,

tak já jsem byla v ponděli na UTZ a po napínavém hledání jsme objevili malou fazolku se ~s~. Odběry byly v pořádku, tak mám průkazku a můžu se těšit. Jinak nevolnosti trochu polevují. Sice pořád nemůžu sladké - z toho se mi vyloženě navaluje, ale po slaném mi je dobře, tak se toho držím. A taky mám strašnou chuť na šťavnaté ovoce, hlavně na melouny ~w~
Kachna79 137276
19.6.2013 7:51:08
Ahoj vsem tehulkam. Tak jsem tu po delsi dobe...zda se mi, ze uz je mi lip, aspon teda ta nevolnost neni celodenni, ale obcas se jeste objevuje k veceru. Moje zlata tchyne mi poslala hromadu "pomocniku" - kandovany zazvor (to je ale hnus :-))), lizatka se zazvorem Gravipop - doporucuju, chut je prima (zazvor vubec neni citit) a myslim, ze fakt pomahaji, pak tu mam taky Gresikuv caj pro tehulky, ten mi fakt chutna, nevim, jestli pomaha, ale vzhledem k tomu, ze neni moc napoju, ktery muzu pozrit, tak tenhle caj absolutne zboznuju :) Bohuzel se maji vypit jen 1-2 salky denne, ja bych klidne vypila 5-6 :-))) Jinak se ale objevila jina "nesnaz", uz asi tyden jsem fakt nafoukla, hlavne k veceru, bricho jak balon, je to krajne neprijemny, kdyz jsem pres den v praci a ten vzduch proste chce ven a kolem mne tolik lidi! :-((( A pak jsem cela bolava. A je uplne jedno, co jim nebo co delam...Tak jsem dnes navstivila lekarnu, dali mi Gaviscon. Jeste nevim, jestli funguje, teprve jsem zacala s prvni tabletkou. Espumisan tu bohuzel nemaji... Co se tyka vahy - zhubla jsem asi 3 kg, ale myslim, ze mam zpatky uz 1kg. Asi zadny drama, ja myslim, ze ty kila casem dozenu, ze nebudu vedet, co s nima! :-) Na prvni ultrazvuk jdeme za tyden. Uz za tyden!!!!!!!!!!!! Nemuzu se dockat! Preju vsem tehulkam klidne brisko a prima den.
Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško 30088
16.6.2013 21:38:26
Semínko tak držím pěsti ať ti ji orazítkuje :). U mně nevolnosti už polevují, celkově je mi lépe. Tak ať je to tak u nás všech brzy ...
Semínko + Tygřík 108315
16.6.2013 17:17:49
Ahoj,

tak mě je pořád špatně. S homeopatikama je to fakt lepší, zjistila jsem to včera, když jsem je zapomněla v práci, ale už se teda hodně těším, až to přejde. Docela mě bolí břicho, tak doufám, že bude všechno v pořádku, zítra bych měla jít na kontrolu...A těhu průkazku už mám taky (dostala jsem na vyplnění údajů), pokud zítra dr. na UTZ najde plod i se srdíčkem, tak mi ji dokonce i orazítkuje ~:-D

Nevril, mám Sepia Officinalis 15CH, ale nevím, jestli by mi neudělala dobře spíš Ignatia Amara...
Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 10685
12.6.2013 14:20:27
ahoj holky, ještě je vám špatně? To mě mrzí, mě teda nevolnosti opustili. Teď jedu 11ctý týden a když se předkloním, cítím, že je v bříšku něco "navíc".
Vydyndala jsem na dr. fotečku mimíska, dostala jsem průkazku a pořád se na to musím dívat (přitom je to 7 měsíců, co jsem ho odevzdala v porodnici ~:-D ) spíš možná z pocitu, že jako FAKT jsem těhotná :)

Ohledně testů a dawnu s Nevril absolutně nesouhlasím, z vlastní zkušenosti.
Ale o to víc ale můžeme být rády, že žijeme v době, kdy si můžeme vybrat vlastní cestu, a pak už záleží jen na vlastním rozumu a pocitu.

Já jdu na první velký gen. ult příští týden na spec. kliniku ve Zlíně fetgen.cz a už se moc těším. Loni to byl opravdu velký zážitek a na druhý ult jsme vzali i syna a tam jsme mu poprvé řekli, že bude mít sourozence a hned ho i viděl a i to, že to bude holka :) No doják jak kráva, brečeli jsme všichni, a když jsme vycházeli, asi jsme doost vyděsili maminky v čekárně ~:-D

Jo a na nevolnosti jsou výborné zázvorové lízátka, řekněte si v lékárně že je chcete pro těhulky.

Zatím pá frčíme na sluníčko :)
Nevril+Maty+Sam+Veru+bříško 30088
12.6.2013 8:12:07
Semínko a jaká homeopatika? Nux vomica? Já si chtěla koupit na výkyvy nálad Pulsatilu, ale ještě jsem se k tomu ani nedostala.

Semínko + Tygřík 108315
11.6.2013 22:48:44
Nevril, díky ~x~

Čaj znám a piju. V minulém těhu jsem jela na zázvoru hodně. Ale teď je mi tak hnusně, že se mi navaluje i z myšlenky na zázvorový čaj...I tak ho piju. Nicméně dneska jsem si koupila homeopatika a myslím, že trochu zabraly. Uvidím zítra. A doufám...

A ta věda je bez citu. Ona ani nemá být jiná. Jejím úkolem je hledat odpovědi na lidské otázky. A ty odpovědi mají být pravdivé. Druhá věc je, co s tím udělají lidi. Atomová energie se dá taky použít různě. Testy k rozpoznání pohlaví v prvním trimestru totéž. Amniocentéza mi přijde jako příliš velký hazard se životem dítěte. Ale to si každá žena musí zvážit, jestli vymění jistotu za život.

S Downíky to je pravda. Ale lidi se utrpení stejně nevyhnou. Bude více jiných onemocnění. Příroda v tomhle zachovává rovnováhu (taky naprosto bez citu). Krásně je to vidět na očkování - když se eliminuje jedno onemocnění, přijde jiné, třeba horší...atd...atp...
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 186  [Dalších 46 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.