| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 137  [Dalších 37 >>]
Narciska +2 137811
3.7.2013 15:00:35
Ahoj Claire,
a jak se cítíš? Musí to být asi rozporuplné pocity...

Já myslím, že pokud by nebylo něco v pořádku, Dr. by ti to hned řekl, takže asi můžeš být v klidu. Já mám pro změnu na začátek oproti tabulkám docela obříka :-) ale to se časem srovná, důležité bude, jak se bude našim mimískům dařit v průběhu celého těhu a hlavně, kolik pak budou vážit ke konci. Jestli to moje bude mít zas 4 kg, tak si to užiju ~b~

Nejlepší je, se doktora hned zeptat. Já vím, že to člověku postupně dochází až doma, jak o tom přemýšlí, ale jestli tě něco znepokojuje, tak prostě doktorovi zavolej, nečekej na další kontrolu. Důležité je být co nejvíc v pohodě ;-)
Claire 222 110702
3.7.2013 6:28:23
Tak včera jsem byla u dr. Vše ok, až na to, že mimča tam byla dvě a jedno zaniklo, momentálně se vstřebává, ale prý můžu i až 14 dní krvácet..~8~ Je to zvláštní pocit, že tam byly dvě..
Jak velká jste měly mimča při první kontrole? Podle mailů z Rodiny mám poloviční, tak jen pro uklidnění, že to rozpětí je opravdu různé a v pořádku ~6~ ~;(( Dalši KO za 14 dní..
Claire 222 110702
2.7.2013 6:42:03
Bezva odkaz, spousta informací, díky, díky ~x~.. Holky, víte některá přesně, nechce se mi to vyhledávat, v čem spočívá ten odběr choriových klků? Mám takový matný dojem, že je to méně nebezpečné než amnio, je tam menší riziko potratu?
Claire 222 110702
2.7.2013 6:35:22
Narciskmo, díky, na odkza juknu, ale já vím, že to vyšetření chci.. Budu prostě doufat, že to dopadne dobře a když ne, holt bych musela řešit s manželem dál, případně jít na tu plodovku.. Já mám maličký(veliký)problém, kterého se bojím, tak proto se chci uklidnit. Přesně po ovulaci u mě proběhl dost ošklivý zánět, jako na záněty netrpím, ale tenhle byl opravdu ošklivý a já ještě nevěděla jistě, zda jsem a že jsem těhu, takže jsem dostala léky, atd, no nic moc ~7~. Jako podle příb. letáku jsou ty léky vhodné i pro těhu, ale jde mi spíš o ten zánět, že tím procházelo to oplozené vajíčko..Ono pak v těhotenství, když je plod už zahnízděný, tak je chráněný čípkem a později i plodovým obalem, ale tohle byl zrovna na cestě tím zaníceným vnitřkem, tak se opravdu bojím, co mi dnes dr. poví..Nevíte nějaká, jestli by to mohl být problém?
A k té nevolnosti, dnes začíná dost festově, myslím si, že zítra snad budu už i zvracet ~6~
Narciska +2 137811
1.7.2013 20:24:09
Pokud to někoho zajímá víc, tady jsem k tomu našla celkem pěkný odkaz. Máte pravdu, že je to celkem novinka, dělá se to až v poslední době, za mého prvního těhu byl jen ten tripple test. To tam taky píšou :-)

http://www.gest.cz/cz/gyn_teh.php?pg=1

A jak se zatím cítíte? Naštěstí nezvracím, ale odpoledne většinou odpadnu :-) ~h~
Narciska +2 137811
1.7.2013 20:19:26
Ahoj,
jde o ten prvotrimestrální screening a nehradí ho pojišťovna, u nás stojí cca 1.000,- Kč. Dr. mi ho nabídl na příští kontrolu za měsíc, pokud budu mít zájem. Ještě se rozmyslím. Nevím, zda by mě to spíš nestresovalo. Známé vycházel downův syndrom 1:2, doktoři na ní tlačili, ať těhu ukončí a nakonec se jí narodila zdravá holčička.

Koukám do papírů, co mi Dr. dal a prvotrimestrální screening se dělá v 11.-13. tt. Píšou tady, že je to test na chromozomální vady (mongoloidní děti apod.), má mít záchytnost až 95%. Jinak se pak dělá klasický screening až v 17. tt, který hradí všechny pojišťovny, ale prý má záchytnost jen 60%.
gatti, 06/05,06/07,01/14 25071
1.7.2013 16:24:55
Je automaticky. A je opravdu dulezity. U holek mi ho ještě nedělali. Takže premiera
Claire 222 110702
1.7.2013 14:19:21
Maličko se bojím, že budu na něj muset do Budějovic, že ho můj dr. nedělá :-(
Claire 222 110702
1.7.2013 14:18:32
Gatti a ten NT je automaticky, nebo si ho musím vyžádat? Vím od švagrové, která je teď v šestém měsíci, a dělali jí ho ve 13.tt, že je to jedno z nejdůležitějších vyšetřeních vůbec v dnešní době, prý je tam vše vidět z 97%..
gatti, 06/05,06/07,01/14 25071
1.7.2013 8:49:17
To je ten mezi 11 a 13 tt. Taky mi gynekolozka děla utz pokaždé. Je na nt screening jdu k Apolinari.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 137  [Dalších 37 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.