| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 568  [Dalších 138 >>]
Zuzaniela 76377
26.11.2013 16:17:08
Marter proč plodovka? Nedopadl NT dobře??
Marter 28887
26.11.2013 12:09:26
Tak zítra Gennet. Dostanu termín na odběr plodovky.
Marter 28887
25.11.2013 13:04:00
Holky ty nevolnosti vám opravdu nezávidím, snad to brzo poleví. Mně se to teda vyhnulo i u předchozích těhu.
Dneska jdu na gen. utz, NT, tak snad bude vše v pořádku, říkám si, že by už mohlo být vidět pohlaví, jen nevím, jestli ho chtít vědět :-)
Ad. téma předchozí. Také nikoho neodsuzuji, sama jsem si prošla peklem a jsem ráda, že jsem z toho vlaku vystoupila a jsme teď všichni šťastný. Snažila jsem se vše vydržet a rodinu udržet kvůli dětem, ale paradoxně jsem utekla právě kvůli nim, kdy mě už prosili (viděli pár fyz. útoků). Jsou pro mě vším a teď už vím, že to byla hloupost. Jak jsem psala, jsem ráda, že jsme z toho venku a teď už je dobře.
Sarena 33551
25.11.2013 9:03:45
Ahoj, tak jsem se tu ještě nedávno chvástala jak se mi vyhýbají nevolnosti a teď v 11.tt se dostavili v plné parádě. Ještě že je Verunka dneska tak hodná :-)
Jinak já jsem z Českých Budějovic a je mi 31. Přeji krásný zasněžený den....
Miri+L&M&K 53516
24.11.2013 17:52:49
Tak já to mám v malíčku proto, že za poslední dva roky skončil pár známým rodičák a já jsem v únoru zjišťovala, jestli pro mě bude lepší jít na pracák a nechat práci OSVČ na manžela jako vedlejšák, nebo si začít platit komplet poj. včetně nemocenské, abych dostala v případě těhu/porodu mateřskou.
Doporučuji mrknout na stránky ministerstva práce a soc. věcí:
http://www.mpsv.cz/cs/7#vdnp
Přečíst jak se to počítá a pak vlevo jsou kalkulačky pro výpočet mateřské, nemocenské atd. Jsou tam pro letošní rok i 2014. ~;)
Zuzaniela 76377
24.11.2013 13:50:24
Romčo, nesežere to cukroví do Vánoc?? ~t~ U nás bych si to lajznout nemohla. JEDNOU jsem pekla už na Mikuláše a nevydrželo skoro nic ~2~~t~.

Miri, vidím, že to máš v malíčku - kolik procent se platí nemocenská? Díky za zprávu.

Vidím, že jsme roztroušené z celé ČR ~:-D.
Miri+L&M&K 53516
24.11.2013 13:23:59
Jo a ještě, když budeš na pracáku, tak ti budou počítat peníze z rodičáku. Musela bys jedině nastoupit alespoň na jeden den do bývalé práce. Ale pochopila jsem, že se nemáš kam vrátit? Kamarádka brala prvni dva měsíce asi 3tisíce, pak 2800 a pak ten poslední měsíc ještě míň. A jelikož nebudeš mít nárok na mateřskou, dostaneš rodičák od porodu. Je to těch 220tisíc celkem a je jedno jestli na 3nebo 4roky. Na tři roky to vychází asi 6111kč měsíčně.
Kdyby tě někde zaměstnali, tak budeš mít i mateřskou. Ale pochybuji, že by tě někde vzali. Píšu z mobilu, tak snad tam nebude moc chyb~f~
Miri+L&M&K 53516
24.11.2013 13:16:01
Romčo, mám to taky tak. Děti jsou na prvním místě. To vůbec není špatný mít děti na víkend pryč ;-). Můj sedmiletý syn spal za celý život asi 3x u babičky, jednou u kamarádky a paradoxně 1x u manželovo ex. Mladší syn 1x u babičky a 1x u kamarádky. To aby byli na víkend, natož třeba týden pryč...to je pro mě scifi. Babičky zájem nemají a nutit je nemůžu.
Takže si letos nechám cukroví upéct, protože kluky to baví tak hodinu a pak se akorát hádají, mlátí apod. Což není na mé nervy ~Rv
Pokud se nemáš kam vrátit po rodičáku, tak určitě na pracák a říct, že jsi těhu. Vzít tě musi a nebudou ti nabízet práci. Rodičák pak dostaneš rovnou od porodu. Pět měsíců ti budou dávat podporu, pak ti jen budou platit soc a zdrav.pojištění. Pokud se máš kam vrátit, je lepší rovnou do práce donést neschopenku. Pokud se nemáš kam vrátit, ani nepůjdeš na pracák, tak by sis musela zdravotní platit sama. Sociální není povinné, ale myslim, že pak nemáš nárok na rodičák. Platit to za tebe může i stát, pokud bys doložila, že se staráš o dvě děti do 15ti let, ale nesměli by navštěvovat druzinu a školku jen 4hodiny denně. Doporučuji pracák, jsou na to zvyklý.
Jinak mi bude za měsíc 35let a jsem z Českých budějovic.
Romča, 2+1 na cestě 30629
24.11.2013 11:34:27
Holky, asi se u mě blýská na lepší časy ~t~ chytla mě jakási tvořivá nálada, mám chuť pořád něco dělat. Dneska vánoční výzdoba na okna, truhlíky s chvojím na okna, zítra udělám adventní věnec a pustím se do pečení cukroví. Brzy budeme mít hotovou i novou ložnici, tak konečně budeme spát v super posteli...zatím žijeme na staveništi ~2~ už aby to bylo hotové...dnes se mi vrátí děti domů od jejich táty, tak se na ně už těším. V pátek mi zkončila rodičovská dovolená, tak přemýšlím co s tím, jestli jít na pracák a přiznat tam, že jsem těhotná nebo nepřiznat. poprvé v životě jdu na ÚP a nemám z toho dobrej pocit ~a~
Romča, 2+1 na cestě 30629
24.11.2013 11:30:45
Já bych za svoje děti dýchala, jsou pro mě na prvním místě a vždy budou...žádnej chlap jim to prvenství vzít nemůže, ať ho miluji sebevíc, vždycky budu máma a dokud oni budou mít zájem o moji pozornost, lásku a péči, tak jim ji dodám na maximum...~o~ žádná životní situace by mě nedonutila opustit svoje dvě (skoro tři) zlatíčka.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 568  [Dalších 138 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.