Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Airinie, 10/05, 7/07, // | 46198 |
|
|
13.2.2014 14:16:03
Pussinko, je to "biochemický screening", tzv. tripple test, měří se tam tři hormony.
Ten test zjistí riziko vrozených vad. Ufff, snad jsem to napsala dobře. Aby se v těch všech vyšetřeních prase vyznalo kdyžtak si to někde najdi, třeba na stránkách gennetu mají postup docela dobře popsaný.Krabatko, kdy jdeš? Holky, posledních pár dnů mám problém při spaní- hrozně mě brní ruce, jako kdybych je měla "přeležené", nevíte, čím to může být? |
| Krabatka | 140749 |
|
|
13.2.2014 14:14:43
Tahle genetika, o kteé píšeš, ak na té jsem byla právě poprvé, kdy mně přišlo doporučení z laborky na amnio. Součást amnio byl pohovor s genetikem, rozebírala se celá rodina atd...
|
| pussinka | 120782 |
|
|
13.2.2014 14:08:17
Krabatko ano toto se jistě dělá ,ale to není genetika , genetika si myslím , že je sezení s genetikem a tam se probírá rodinná anamnéza , většinou se tam posílají těhulky kde bylo již něco v rodině špatně nebo rodičky od 45let? A právě mi bylo divné , že snad všechny tady píšete o genetice ..........
Já tam tedy jednou byla neb manželova sestra měla mikrocefalus ![]() |
| pussinka | 120782 |
|
|
13.2.2014 14:05:35
Tak to jsem si myslela , že genetika není , to co píšeš se dělá ve 12 týdnu krev +projasnění nosní kůstky a nějak se to vypočítává.......
|
| Krabatka | 140749 |
|
|
13.2.2014 13:57:00
Vy tady teda melete!
![]() Holky, s tou genetikou, ona většinou vydá nějaké doporučení přímo laboratoř, kde se ta krev dělá. Sejdou se jim výsledky z prvotrim. a z triplů, ty dají dohromady a vyjde nějaké resumé. Prvně mi doporučili amnio, podruhý doporučili nedělat amnio a teď potřetí uvidím, co mi napíšou. Ale jak jsem psala, kvůli věku chci mít klid a na 99% půjdu. Už jsem objednaná. |
|
|
13.2.2014 9:18:00
Deny já doufám, že tam nebudu muset řešit nic.. výsledky z krve už mám, ty jsou v pořádku, ani se nad nimi dr. moc nepozastavovala a zítra jdu na UTZ, tak doufám, že bude taky vše ok. Na plodovku bych stejně nešla a mě to nebudou doporučovat ani kvůli věku (ještě mi nebylo 30).
Takže když je vše v pořádku, neřeší se asi nic, je to jen další vyšetření ![]() |
|
|
13.2.2014 9:00:08
Pussinko, genetika je UTZ a odběr krve, kde se zkoumá, jaká je pravděpodobnost postižení Downovým syndromem a ještě jedno a to si niky nepamatuju
. Když testy vyjdou špatně, jde se ještě na odběr plodové vody, nebo může být odběr doporučen kvůli věku.Já se taky léta děsím, mladší dcera je narozena posledního července a pamatuju si, že to bylo peklo.. no a díky mé a mužovo práci trávím většinu jarních a letních na různých festivalech. Už se vidím v 8.měsíci na Rock for People ![]() Naštěstí se do dvou měsíců stěhujeme do domečku se zahradou, tak aspoň uniknu Praze. Už se moc těším ![]() |
| Wery+M/D/? | 140651 |
|
|
13.2.2014 8:50:33
Tak já bych si přála holčičku,babičky taky ,máme dva kluky,ale když to bude zase kluk budeme taky rádi :) Jen ať je to zdravé to je asi nejdůležitější
|
| Deny/7 | 14041 |
|
|
12.2.2014 19:58:28
tak mě taky zajímalo co to bude, ale zatím to nešlo vidět, já jsem určitě zvědavá, ale pro rodinu nechám překvápko.
Co holky řešíte na te genetice? Mě tam jen celou dobu říkala proč jít na tu plodovou vodu a když jsem se na to moc netvářila, tak sepsala tu rodinnou anamnézu, kdo kolik měl děti, jestli byli zdravé a vyšlo vše ok. Taky jsem po známých zjišťovala jestli teda jít nebo ne, a několik mi řeklo, že když měli výsledky dobré, tak jim přímo jejich gynekolog řekl, že na ni chodit nemají. Tak uvidím, co na to moje doktorka, výsledky doufám dojdou zítra. Jinak mě otěhotnění vždy trvalo dlouho, no teď se to povedlo rychle, plánovala jsem to až na jaro a rodit v zimě, jako minule. Srpen a září mi připadá nejhorší , vždy jsem ty těhotné v tom vedru litovala, navíc se nic neschová pod bundu. Moje první bylo, co budu dělat, bez bruslí, kola, asi zbyde jen to plavání, snad bude aspoň normální léto a ne ty tropy co loni. Jediná výhoda asi to obutí u nateklých nohou ![]() |
| pussinka | 120782 |
|
|
12.2.2014 17:07:39
a jak je to s tou genetikou? Co to je , co tam dělají?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.