| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 687  [Dalších 137 >>]
Deny/7 14041
22.1.2014 21:36:22
tak jsem četla nějké diskuse o tom screeningu, někde se platí i 1500,- někde to dělají zdarma, prý mají nějaké dotace, třeba fakultní nemocnice to mají zdarma, nebo jen symbolický poplatek. Já jdu do Olomouce a tam je to za 30 Kč. Mně dala doktorka vybrat, a řekla, že mi to doporučuje, nikam mě nenutila, dokonce mi řekla, že jeden doktor u nás ve městě to dělá za těch 1500,-, já věděla o té OL, tak jsem si to vybrala tam, i když byl celkem problém se tam dovolat. Ale jsou prý doktoři, kteři rovnou řeknou běžte tam a tam, stojí to 1500,-, a když se někdo ohradí, že půjde jinam, tak jsou naštvaní, nejspíš z toho asi mají nějakou provizi, když jim není jedno, kam kdo půjde, ale většinou se to děje u starých doktorů důchodového věku. V dnešní době když se fakt člověk trochu nezajímá, tak platí zbytečně...

Jinak vás holky lituji, že je vám tak blbě, to já když s vámi srovnám, tak mi není vlastně nic. V pohodě chodím plavat, byla jsem i v posilovně.
Krabatka 140749
22.1.2014 20:39:51
Hmm, tak to je divný, to to teda dotuje.~:-D
Wewe
  • 
22.1.2014 20:26:00
No já vím, já jdu na ten test - krev + šijové projasnění atd.... teď ve 12.tt (krev mi brali v 10.tt) a tak jak tak nic neplatím. Fakt to mám každý jinak.
Krabatka 140749
22.1.2014 18:24:26
Jinak UZ je zadarmo, to ano. To jen laboratořím pojišťovny neplatí rozbor krve na ten screening. To se platí ta krev.
Krabatka 140749
22.1.2014 18:22:51
Měření šíjového projasnění je po triplech pasé. To se právě měří takto brzo (do 13tt myslím), pak už hodnoty nic neříkají.
Pak už se dělá jen klasický velký ultrazvuk.
Wewe
  • 
22.1.2014 17:57:57
Holky, nevím nevím,ale připadá mi, že někteří doktoři jen díky těch UTZ ždímají z těhulek peníze. Já mám všechna vyšetření vždy zadarmo, na UTZ a tripl testech mi vždy doktor řeší to co má - šijové projasnění, nosní kůstku, ..... no prostě vše, miminko vidím krásně v 3D, doktor má dost kvalitní UTZ, ...... a nikdy jsme nezaplatila ani korunu!!!!!! Pořádně se na to ptejte, ať zbytečně neplatíte!!!
Jinak mi je pořád těžko, špatně,..... ach jo! Dr prý, že kolem 14.tt by se to mělo zklidnit, ale u minulého těhul se mi to uklidnilo až kolem 16.tt.
Hoja ~3~
Krabatka 140749
22.1.2014 17:45:26
Určitě jsou tyto testy lepší, než zastaralé triply. Přesně jak píše Kobra. Prostě matematika.
Tady je sice taky matematika, ale hlavní je ten UZ. Nelituj toho.
Já je u druhého odmítla, že stejně půjdu na amnio a pak mi amnio nedoporučili.
Tak proto teď už to chci sama kvůli věku a když to bude na prd, tak půjdu i na amnio.
Ale upřímně se hrozím toho šíjového projasnění. Neustále to tady někdo řeší, vychází holkám hraniční výsledky, takže pak stejně vědí prd a jsou z toho na prášky.
Já si furt říkám, že teď už to stejně nikdo z nás neovlivní, v tom břichu už je prostě všechno daný...
kobra21,A91,M94,A08,L10 67750
22.1.2014 17:07:52
Já jsem teda absolvovala dve predchozi rizikova tehotenstvi kvuli veku a riziku Downova syndromu, odebrali krev,udelali sijove projasneni, kontrolovali pritomnost nosnich kustek,pak jeste amnio. KOlega meho muze je genetik a ten se na odbery a ruzne tripple testy diva dosti neduverive,hry cisel. Jedine,co opravdu muze cokolic siganlizovat je mereni sije,nosni kustky a samozrejme odber plodove vody. U Downova syndromu napr. nosni kustky chybi.At uz je dobre
Airinie, 10/05, 7/07, // 46198
22.1.2014 14:30:12
Aha, díky. Asi jsem úplně mimo, ale u předchozích těhotenství jsem nic nehradila, ani mi nikdo nedal vybrat, tak jsem teď byla překvapená a nejistá...
Takže říkáš že je lepší absolvovat ty hrazené testy? Dr. mě poslala do Pronatalu či jak se to jmenuje. Krev a UTZ
Krabatka 140749
22.1.2014 14:21:04
Za 1200 to máš ten prvotrim. screening. Moje dr. ho dělá za litr, ale já na to šla do Sanusu za 1400 ~:-D. Moje dr. totiž neměří šíjové projasnění, tak mně to přijde jako docela na prd, dělat jen krev. Tak proto jsem se objednala do Sanusu.
Na triply je ještě brzo.
Každopádně je to dobrovolný odběr, jít na něj nemusíš. Ale je víc vypovídající, než hrazené triply.
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 687  [Dalších 137 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.