| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2014

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 687  [Dalších 77 >>]
Deny/7 14041
12.1.2014 17:14:41
já měla u prvního těhotenství taky chuť na paštiky, a to je normálně nejím, teď mám zase chutě na ty různé majonézové saláty, rybí, norský a na zavináče, a ještě mi pomáhá večer vajíčko na měko. No snad to brzy přejde.
Mačingová je vlastně dělená strava, tak že ty saláty jím bez pečiva, ale víkendy jím všechno. Já minule taky přibrala 20 kg, i když jsem to pak měla hned dolů, ale to mě bylo o deset let míň, tak uvidíme co udělá ta dělená strava, jestli nějak pomůže, ale fakt mě vyhovují obědy typu dušená mrkev, řepový salát, fazolové lusky, těstoviny s kedlubnem nebo s cukinou, a i ty snídaně mrkev s jabkem a ořechy, jáhlová kaše nebo pohankové vločky. K masu si dávám zeleninový salát nebo celerové hranolky.

My to zatím neoznámili nikomu, čekám jak dopadne 3D ultrazvuk, jdeme ve 12.týdnu do Olomouce.
Deny/7 14041
12.1.2014 17:14:41
já měla u prvního těhotenství taky chuť na paštiky, a to je normálně nejím, teď mám zase chutě na ty různé majonézové saláty, rybí, norský a na zavináče, a ještě mi pomáhá večer vajíčko na měko. No snad to brzy přejde.
Mačingová je vlastně dělená strava, tak že ty saláty jím bez pečiva, ale víkendy jím všechno. Já minule taky přibrala 20 kg, i když jsem to pak měla hned dolů, ale to mě bylo o deset let míň, tak uvidíme co udělá ta dělená strava, jestli nějak pomůže, ale fakt mě vyhovují obědy typu dušená mrkev, řepový salát, fazolové lusky, těstoviny s kedlubnem nebo s cukinou, a i ty snídaně mrkev s jabkem a ořechy, jáhlová kaše nebo pohankové vločky. K masu si dávám zeleninový salát nebo celerové hranolky.

My to zatím neoznámili nikomu, čekám jak dopadne 3D ultrazvuk, jdeme ve 12.týdnu do Olomouce.
Wery+M/D/? 140651
12.1.2014 16:36:07
Wewe mrknu konkrétně na recepty ,děkuji za tip
Mám doma knížku od Lucky Výborný,halvně kvůli cvičení ,ale je tam i o stravě a přijde mi to docela dobrý tak se tím tak nějak řídím :)Doma mám kuchařku se zdravou výživou tak jsem ji oprášila a zítra do ní mrknu ,jelikož potřebuji napsat jídelníček na týden
Wewe
  • 
11.1.2014 19:45:38
Wery, s tou Mačingovou - já mám pár oblíbených jídel - s mrkví, červenou řepou,.... Jinak samotná Mčingová dieta je dost přísná, .... ale některé jídla jsou výborné,ale je to o zvyku.
Jinak se stravují - no hrůza. Jak píšeš, že těhule by neměli paštiky, tavený sýr,... Já to moc nekupují a teď jak na potvoru mit to táááák chutná,tak jsem si to někdy dopřávala :( Hmm, teď už teda nebudu!!!
S vitamíny souhlasím s ostatními - stačí v prvním trimestru, to se mimisek vyvijí a potřebuje všechno nej nej. Pak už jen roste, to už mu budem posílat vitamíny z naší stravy, to už nám nebude špatně......~w~
Miguelka, S9/03 a ? 5752
11.1.2014 19:24:54
Deny, já ty multivitaminy budu brát do konce prvního trimestru nebo do té doby než mi bude úplně dobře, abych mohla jíst všechno, protože ani normálně tu stravu nemám úplně nejzdravější a dobře vyváženou a s nevolnostmi už vůbec ne. S dcerou jsem taky brala jen první tři nebo čtyři měsíce, co si pamatuju. Pokud ale víš, že máš ve stravě všechno potřebný, tak bych se umělotinou necpala.

Jinak moje tělo si přesně říká co potřebuje. Minulý týden to byla neodolatelná chuť na ryby. Doslova jsem v Kauflandu poslintala chlaďák s makrelama a slanečkama~:-D Vydrželo mi to asi pět dní, kdy jsem prostě musela zblajznout nějakou rybu. Dneska jenom píšu ryba a už se mi kroutí vnitřnosti, ale za to si frčím na ledovým salátu. Na co mě chuť úplně opustila je sladký, a to je co říct. Doufám, že mi to vydrží, protože bych si nerada zopakovala váhový přírůstek 21 kg.

A už jste poinformovali okolí co na ně v srpnu chystáte?~t~
Wery+M/D/? 140651
11.1.2014 18:37:10
Samomluva omlouvám se ,když já si pak vždy na něco vzpomenu když to odklepnu
u prvního dítěte jsem byla na semináři pro těhotné a byla tam i odbornice na výživu ,která nám říkala,že těhotné by měli jíst téměř vše na co mají chu´t ,že si tělo samo řekne co potřebuje,že je prý normální mít v jednu dobu zvýšenou chuť na rajčata nebo pomeranče.Prý se máme řídit potravinovou piramidou.
Co by těhotné neměli
1.paštiky a vnitřnosti nebo jen omezeně
2.mořské ryby zejména štiku a žraloa kvůli rtuti
3.polotovary jako saláty,chlebíčky a pod. zvýšené riziko listerie -která může způsobit potrat
4.vše co je light včetně jogurtů,jelikož umělé cukru mají negativní vliv na vývoj mozku dítěte
5.tavené sýry
a opatrně se zeleninou ,která má hodně dusičnanů jako je řapíkatý celer
Zvýšený přísun Omega 3 ,masa bohatého na železo,zelenina,ovoce,mléčné výrobky
tím jsm se řídila a budu i nyní
pečivo zejména celozrnné se semínky,protože semínka obsahují důlžité oleje pro vývoj mozku+vláknina
Jediné s čím mám opravdu problém je ta paštika ,protože jsem na ní normálně závislá a pamatuji si že u k,luků jsem si ji za celou dobu opravdu nedala a v porodnici jsem měla asi 10 paštik a každý den mi nosil čerstvé rohlíky,ještě několik měsíců po jsem nemohla odolat

Wery+M/D/? 140651
11.1.2014 18:28:10
Ta jsem našla jen samou dietu a detox,to si myslím,že není zrovna ideální pro těhotné
Wery+M/D/? 140651
11.1.2014 18:27:11
Wewe mačingové recepty?Neznám kde to najdu?
Wery+M/D/? 140651
11.1.2014 18:26:37
Deny já u prvních dvou dětí koupené měla a nesnědla jsem snad ani třetinu-zapomínám,takže si je kupovat nebudu a budu dbát na zdravou stravu-ovoce/zelenina/luštěniny...,jediné čemu se nevyhnu bude železo a to mi asi nasadí hned po prvních testech a magnesium jsem u prvních dvou brala od 15tt tak snad to nebude teď třeba.
Wewe
  • 
11.1.2014 18:09:17
No já moc pro ty vitamíny nebyla,ale nakonec jsme si jedno balení koupila - na první tři měsíce, protože jsem kvůli nevolnostem jedla tak různě, všelijak, tak pro můj klid, že mimi má z čeho čerpat, tak raději teď vitamíny baštím. Ale až mi dojdou, další kupovat nebudu. ~2~
Myslím, že Mačingové recepty jsou dost zdravé, že do sebe dáváš dost vitamínů a všeho dobrého. Taky si sem tam nějakou Mačingovou dobrůtku udělám ~w~

[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 687  [Dalších 77 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.