| nabíla | 83987 |
|
|
13.11.2014 17:52:43
Zdravím zas po delší době. Dnes jsem byla na ultrazvuku, jsem 31+2, chlapeček má 1650g a já + 7kg. Jinak kromě kočárku už máme vše připravené. Kočárek je vybraný, ale kupovat ho budeme asi až se vrátím z porodnice. Teď bysme o něj doma zakopávali.
|
| Beremi | 80377 |
|
|
11.11.2014 23:45:43
Myslela jsem, ze preklamsii urcuji dr. hlavne podle tlaku. Vy jste nejake drobounke. Ja mela pri prvnim tehu nahore 13 kg, druhem 7 a ted zatim 5 a rikala jsem si, jak je to malo.
Porodni plan take nechystam, nikdy jsem ho nemela. Vzdycky jsem byla rada, ze mam s sebou manzela. Nikdy neslo o nic zasadniho. Ale takove to podat piti, otrit celo, na to mi fakt pomohl. |
| Samika | 28149 |
|
|
9.11.2014 15:30:03
Ahoj holky,
taky čekáme na leden, přesně je termín 16.1., už máme doma dva starší a vůbec nic nestíhám. Nic nemám připravené ani promyšlené. Navíc mě chytá stres, protože vůbec nevím kde rodit - moji porodnici zavřeli a jet někam daleko při třetím porodu se mi nechce. Jsem pořád taková unavená a neproduktivní ![]() |
| Monika81 | 111272 |
|
9.11.2014 11:40:28
Ahoj Beremi, ne žádný zánět močáku. Prý to špatně zvládají mé ledviny. Těžko říct, protože doktoři to minule sváděli ze začátku spíš na to, že mimčo na ty ledviny tlačí, ale nakonec když mi při porodu prudce vzrostl krevní tlak, tak řekli, že mám preeklamsii a ty ledviny prý byly k tomu. Tak nevim, doufám, že preeklamsie se mi tentokrát vyhne a je to opravdu jen tím, že mimi na ty ledviny tlačí. Já mám dost krátké tělo proti nohám, tak manžel říká, že se to tam prostě nemůže vejít
![]() Momentálně se máme dobře, včera jsme byli s manželem dokonce na muzikálu, tak jsem si užila kulturu Navíc máme Vandinku (dceru) u rodičů, takže odpočinkový víkend 19.11. jdeme na velký ultrazvuk, tak jsem zvědavá, o kolik nám Michálek povyrostl.. Zatím mám nahoře taky jen 2 kg, ale s tím si hlavu nelámu, minule jsem celkem nabrala 5 kg a Vanda měla 3,23 Porodní plán po předchozí zkušenosti nechystám. Měl by se mnou být manžel a v Táboře jsou všichni moc fajn a pokud to jde, tak se rodí přirozeně. A takové ty "navíc" požadavky, jako že nechceme, aby mimi měřili hned po porodu, tak to ohlídá manžel![]() Jsem ráda, že jste ostatní v pořádku a užíváte si těhu. Už se nám to krátí. Kde budete rodit? |
| Limetka82 | 142844 |
|
|
9.11.2014 9:13:40
Ahoj holky,
jsem ráda, že se vám nakonec ty nemoci vyhnuly...ikdyž Monika teda zažívala asi dost krušné časy...my jsme po velkém utz a malá má 1400g, což na to,že jsem přibrala jen 2kg, je prý v pohodě, tak mám radost. Dokupujeme poslední věci. Už nám chybí jen chůvičky a přebalovák, ale ten si necháme vyrobit. Pomalu se nám to krátí. Už se moc těším. Budete si psát porodní plán? |
| Beremi | 80377 |
|
|
8.11.2014 16:24:31
Moniko, doufam, ze uz je dobre.
Co to bylo? Zanet mocaku? Poradili ti nejakou prevenci? Nenapadlo by me, ze caste curani se muze takhle zvrtnout. Na WC chodim casto a obcas se mi chce a nejde to, jako by mi tam sedel na mocove trubici a musim pockat, az se posune. Myslela jsem, ze je to normalni, ale tvoje ledvinova kolika zni drsne.Jo a cukrovku tentokrat nemam. ![]() ![]() ![]() |
| Monika81 | 111272 |
|
1.11.2014 10:02:44
Ahoj všem, tak bohužel ani v mém druhém těhotenství neprobíhá vše tak, jak bych si přála. Včera jsem se vrátila po týdnu z nemocnice - začalo to podobně jako při minulém těhu - bolesti v podbřišku a nad stydkou sponou a neustálé nucení na močení. Jelikož to minule skončilo kolikou ledvin, tak jsem tentokrát na nic nečekala a jela rovnou na porodnickou ambulanci. Samozřejmě si mě tam nechali a dali kapačky. Tentokrát jsem se kolice vyhnula, ale zřejmě jen proto, že jsem hned jela. No, teď jsem na tom tak na 90 procent, tak jen pevně doufám, že to tak vydrží až do porodu. Hlavně aby se to neopakovalo. Držte nám palce.
Ale abych to brala trošku pozitivně, tak náš chlapeček je naprosto v pořádku a váží 1020 gramů Zatímco na posledním ultrazvuku na konci 22. týdne byl o cca 8 dní menší, tak teď na začátku 28. týdne už to dost dohnal a je menší o 3 dny, což je úplně v normě Navíc je to pěknej fotbalista, jak říkala i paní doktorka Doufám, že vy ostatní žádné komplikace nemáte a těhu si užíváte. Já si to teď zase budu užívat - každý den, kdy mi bude dobře. |
| Beremi | 80377 |
|
|
31.10.2014 15:56:28
Zitra je ten plinkovy kurz, ale nejak se mi tam nechce. Uvedomila jsem si, ze bych si zbytecne pridelala praci. Loznici mame v patre, pracku ve sklepe. Tudiz predstava prakticky denne se s pradlem tahat 2 patra tam a zpatky s miminem na ruce me odrazuje. Navic v lete, kdy bych latkovky vyuzila nejvic, budeme dost cestovat a nemuzu si dovolit vyhradit pulku kufru jenom plinam.
Ve stredu jsem byla na testu na cukrovku. Zatim nervozne cekam na vysledky. V druhem tehu jsem ji mela a byla na diete. Snad se mi tentokrat vyhne. Co vy, ostatni? |
| Limetka82 | 142844 |
|
|
24.10.2014 21:30:46
Ahoj Beremi,
tak kurz byl takový všelijaký...jako, moc nových věcí jsem se nedozvěděla. Přemýšlím nad tím už delší dobu, takže mám o látkovkách dost načteno. Každopádně dobré to bylo v tom, že jsem si mohla jednotlivé pleny od různých výrobců osahat a objevila prima obchod s ochotnými prodavačkami. Každopádně v rozhodování mi to zatím nepomohlo. Co ty? Co je nového? |
| Beremi | 80377 |
|
|
22.10.2014 2:47:00
Lily zni moc hezky a Vilma je jeste min frekventovana, hezka jmena.
Chuvicku mam po druhe dceri a monitor dechu jsem nemela ani na jednu a nijak mi nechybel. Co ja jeste nemam je autosedacka. Mam ji sice vyhlidnutou na netu, ale cekam, jestli si ji neobjednat az pod stromecek.Autosedacka je tady opravdu nutnost. Nevim, jak je to nyni v CR, ale pred 13 lety jsem si tam vezla dceru z porodnice v korbe od kocaru na zadnim sedadle auta. Tady by me bez sedacky z porodnice vubec nepustili. Jsem zvedava na tvuj dojem z kurzu, dej vedet. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.