| Lou+3 | 30918 |
|
|
25.7.2017 14:13:33
Kazde dite je jine, tohle je vesteni z kristalove koule. At to radeji resi s doktory, skolou a tak. Treba logopedicka skola temhle detem asi pomuze o hodne vic, nez bezna zakladka, kde se na mluveni nesoustredi a proste jedou dal a asistent dohani, co muze.
Moje dite zacalo mluvitt cca v 5 letech, ted v 8 se to zlepsilo, uz umi vsechny hlasky, obcas patla, ale je rekla bych, na spodni hranici normalu. Nekdy okolo 4-5 let mluvil jen samohlaskama, nikdo mu nerozumel a cela rodina si myslela, ze je dusevne postizeny, bylo to hrozne neprijemne. |
| neznámá | 91073 |
|
25.7.2017 14:05:41
U nás ten skok taky přišel. Bylo to několik velkých skoků. Dnes si myslím, že cvičení bylo zbytečné, mozek musel uzrát a pak to naskočilo samo.
Nicméně v šesti letech už mluvil, sice mizerně, neřešil slovosled, osoby, jednotné či množné číslo, ale mluvil. Dnes je to šesťák už řešíme "jen" ostatní dys, z dysfázie už je snad venku. Dle psycholožky stále přetrvává malá slovní zásoba, ale to už mi tolik žíly netrhá. |
| Kafe | 134466 |
|
|
25.7.2017 14:00:30
Teď tedy patlá, když mluví rychle, tak mu ani já nerozumím, ale čte s porozuměním (čehož jsem se nejvíce obávala). Je pravda, že čtení s porozuměním jsem s ním hodně trénovala a stále ještě trénuji (přečte krátký text a pak odpovídá na kontrolní otázky).
|
| Kafe | 134466 |
|
|
25.7.2017 13:58:49
Firenzo - můj syn ještě v 5 letech prakticky nemluvil. Zlomilo se to, když mu na psychiatrii diagnostikovali k dysfázii ještě ADHD a nasadili léčbu (straterru). To došlo ke skokovému zlepšení a hlavně vymizela receptivní dysfázie (porozumění řeči). Psychiatrička mi řekla, že kvůli nízké soustředěnosti nedokázal pochytit to, co mu dělalo nějaký problém, což je v jeho případě řeč. Dost se prostě nesoustředil, aby se ta slova naučil. Co mu šlo samo bez námahy, to pochytit stačil.
|
| Firenza | 130641 |
|
|
25.7.2017 13:45:57
Naši kamarádi mají chlapečka s těžkou vývojovou dysfazii. V 6,5 letech nemluví , ani slova,pouze zvuky a broukani či drmoleni. Nyní má chlapec odklad školní docházky, chodí do spec.školky od tří let , ale maminka chlapce velice stojí o to zařadit jej do běžné ZŠ. Doufají , že se to v určitý moment jakoby "zlomi",kluk se skokové zlepší a ze např. S asistentem běžnou první třídu zvládne. Rodice to velice trapi, ze syn v podstate nekomunikuje. Je naděje , že se naučí číst a psát , když nemluví? Nebo musí nejdříve začít mluvit, aby se mohl naučit číst a psát a porozumět textu atd. ? Pořád v předškolním věku jsme jim říkali :on se rozmluvi , to chce čas , uvidíte , atd. Ale já nevím teď....... ten rozdíl v komunikačních schopnostech jejich synka a ostatních deti je ted uz opravdu velký. Lze to dohnat např. ještě na prvním stupni ZŠ? Znáte někoho takového? Děkuji za vaše názory.
|
| lunina | 153511 |
|
|
9.3.2017 20:12:05
Ahoj měla jsem taky takový problém a pomohla nám paní doktorka na ušním,kde nám doporučila Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze Foniatricka klinika, Žitná, Praha.Tam udělaly vyšetření a závěr byl vývojová dysfazie s rysy autismu.Holka šla do speciální třídy ve školce,kde se věnují poruchám řeči a nestačila jsem se divit co následovalo.Najednou jsme začali zvládat spoustu věcí, které nám nešli.Sice to byly dva roky odkladů a spousta práce,pak následoval pes do rodiny a to teprve byly zázraky.Vztek a bojové a jiné nálady občas a to chování no paráda.Ted jsme ve třetí třídě a jsme v NORMÁLNÍ ZŠ.Fakt super.Spolupracujem s SPC,kde upravily plán učení ve škole a není problém.
|
| lunina | 153511 |
|
|
9.3.2017 20:10:04
Ahoj měla jsem taky takový problém a pomohla nám paní doktorka na ušním,kde nám doporučila Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze Foniatricka klinika, Žitná, Praha.Tam udělaly vyšetření a závěr byl vývojová dysfazie s rysy autismu.Holka šla do speciální třídy ve školce,kde se věnují poruchám řeči a nestačila jsem se divit co následovalo.Najednou jsme začali zvládat spoustu věcí, které nám nešli.Sice to byly dva roky odkladů a spousta práce,pak následoval pes do rodiny a to teprve byly zázraky.Vztek a bojové a jiné nálady občas a to chování no paráda.Ted jsme ve třetí třídě a jsme v NORMÁLNÍ ZŠ.Fakt super.Spolupracujem s DPH,kde upravily plán učení ve škole a není problém.
|
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
24.2.2017 21:25:16
v současné dobe ten sociální pracovník dodá takový sluvní popis a nic neboduje
je dost užitečné, pokud rodiš, který bude sociálnímu šetření, předem ví, co se zjišťuje a trochu se připraví ...tí, nemyslím, že bude fabulovat, ale prostě je schopen podat informaci dostatečně konkrétě, případně to něčím doložit |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
24.2.2017 21:25:13
v současné dobe ten sociální pracovník dodá takový sluvní popis a nic neboduje
je dost užitečné, pokud rodiš, který bude sociálnímu šetření, předem ví, co se zjišťuje a trochu se připraví ...tí, nemyslím, že bude fabulovat, ale prostě je schopen podat informaci dostatečně konkrétě, případně to něčím doložit |
| Hr.ouda | 123574 |
|
|
24.2.2017 21:22:25
ješte bych doplnila, že míra, v jaké berou poisdkové lékaři sociální šteření v úvahu, se dost různí
osobně doporučuji pořádat a sociálního šetření se nebát |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.