| blackhorse | 150990 |
|
17.6.2016 20:31:12
tak to máte fajn trenéra. Zatím jsme neměli moc dobré zkušenosti. Jakmile se někde dozvěděli, že má dcera VD, už najednou byla méněcená a chtěli se jí "zbavit" i přesto, že do té doby měla dobré výsledky.
|
| blackhorse | 150990 |
|
17.6.2016 20:28:21
Dcera přávě vyloženě introvert není a to je ten průšvih. Jsou děti, které jsou rády samy a tak jim to vyhovuje. Dcera právě naopak hledá společnost, má ráda kolem sebe rušno,když se něco děje. Co jí ale vyloženě vyčerpává, to je když holky ve třídě mezi sebou intrikují... ona se v tom ztrácí a nestačí jim. Pak zřejmě řekne nějakou hloupost a je vymalováno. Minule přišla s tím, že spolužák o ní řekl, že je šáhlá. n
Naše psycholožka nám řekla, že je u ní problém, že má naprůměrné IQ a že si tyto rozdíly uvědomuje. Děti jsou kruté a především v tomto věku. Tak se stále zabývám myšlenkou, zda se to někdy aspoň trochu změní, aby nemusela ostatním připadat "šáhlá". |
| blackhorse | 150990 |
|
17.6.2016 20:22:11
Dcera jezdila na koních, moc jí to bavilo, ale pak nám řekla instruktorka, že jí příjde, že jí dcera někdy nerozumí, tak jsem jí vysvětlila problém a ona nás týden na to vyřadila, že "takové" děti cvičit nemůže. Dost obrovská rána pro dceru. Uzavřela se na čas. Musíme to zkoušet, nedá se nic dělat. Jak tady ostarní píší, zřejmě je to vážně dítě od dítěte. Dcera má středně těžký stupeň. Mám obavy z toho, jak se bude vyvíjet dál. Stále doufám, že "vyzraje".
|
| Tečka. | 132715 |
|
17.6.2016 16:06:01
Souhlas, virtuální svět může být super začátek, když ji samozřejmě ohlídáte. Nemyslím fb, spíš nějaké ty hry, slízají se tam velké komunity, a určitě je z čeho vybírat, pokud jde o zaměření.
Pro sociálně méně obratné jedince je internet rájem na zemi ![]() |
| La Pepa | 5341 |
|
|
17.6.2016 16:03:02
mám kluka s převážně expresivní lehkou dysfázií a můžu potvrdit, že to problém dělá - chodil do skauta, kde to bylo málo strukturované a potíže mu to dělalo. Teď chodí na sport a je to lepší - tréninky jsou jednoznačně vedené a kratší interakci s klukama zvládne. Ale takové ty situace, že někdo někomu něco pošetpá, pak někdo něco naznačí, intriky a vtípky, to se ztratí a už se nechytne.
|
| Tečka. | 132715 |
|
17.6.2016 15:58:25
Právě že takové ty pohodovější děti, které neřeší odlišnosti mezi sebou, nebývají obvykle v těch partách. Bylo by možná fajn pohybovat se mezi dětma, které samy mají nějaký problém, takže nejsou většinově přijímány, nebo lépe mezi lidmi, kteří obecně uznávají hlubší hodnoty - což není tak těžké rozpoznat.
|
| Tečka. | 132715 |
|
17.6.2016 15:47:08
Tímhle přece "trpí" i spousta dětí, které žádnou diagnózu nemají. Introvertnější děti běžně hůře hledají kamarády, nejlepší je hledat přes zájmy, koníčky. Je-li holka mentálně mladší, nehledejte mezi vrstevníky, běžte do kroužků, zájmových skupin. Ten spojovací bod by neměl být věk, ale to ostatní
Co ji zajímá, co se jí líbí, co ji baví? Hodně holek vůbec nebaví takové to holčenčí tlachání ve skupinkách, ale také chtějí kamarádky, prostě se musí pohybovat mezi dětma, se kterýma ji bude něco spojovat. Co ji na těch skupinkách láká? Jen to, že jsou pohromadě, nebo co přesně? Když se člověk podívá blíž, zjistí, že být členem neznamená výborně se bavit ![]() Pobavit se s ní o tom, že není účelem patřit do pochybné party, ale být s někým, s kým je mi dobře ... Lhostejno, jestli kluci nebo holky, starší nebo mladší. |
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
17.6.2016 14:10:57
To je zajímavé, dcerka nic takového neprojevuje, asi každý to má jinak.
|
| blackhorse | 150990 |
|
17.6.2016 13:24:22
Dcera je právě dost akční, vždycky byla klidná, ale s příchodem takové té první puberty se změnila. Chtěla by být v kolektivu "hodných" dětí, kteří jí nesoudí a nic neřeší. já vím... tohle se nědá nijak ovlivnit. Ráda bych jí to splnila, ale není to prakticky možné.
|
| blackhorse | 150990 |
|
17.6.2016 13:20:56
Píše to Krejčířová, dokonce jsem to četla tady na Rodině. Dcera na to přesně sedí, je naivní a nechá se "opít rohlíkem". Navíc neintrikaří a tohle jí u holek ve třídě dost vadí. Ale má smíšenou VD, bez autistických rysů. Psala jsem si s paní která má patnáctiletou dcerku s VD a je to to samé.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.