Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Peťule, Elí, Áňa | 25771 |
|
|
Re: .1.2.2008 10:21:38
Holky díky moc. A co by jste teda doporučily pro začátečníka jako jsem já. A hlavně pro malé miminko???? Tedak mám ho ještě v bříšku, ale myslim ze je casek se o to zajimat. Ja myslela ze jsou ty kapsovky prave super.
Já bych práve chtěla neco co bude pro mě a hlavně pro chlapa jednoduché. A hlavně "porostou" ty plenky "s miminkem" a to u kapsovek je že?? |
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
Re: .1.2.2008 9:19:51
Petrásku, Dandy má pravdu. Kapsovky jsou super jako doplŇková plena. Nám fleese nevadí. Ale mít jen kapsovky??? to ne. Je lepší vyzkoušet toho víc, co vám sedne, nejlepší je mít mix všeho
![]() Mrkni tady do deníčku, tam jsou odkazy na další info stránky některých z nás, někde i s fotkama plenek na miminkách atd. odkaz na deníček je nahoře nad příspěvky. |
| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
|
|
.1.2.2008 9:05:51
Petrásku já s kapsovkama mám malou zkušenost, ale nedoporučuju je mít jako jediné plenky - někomu nevyhovují - můžou protíkat - prostě netěsní tak dobře jako plenka a kalhotky - spíš se u ní stane to co u jednorázovky ... a druhá věc - je jen jeden druh na trhu, který nemá vrchní vrstvu z flísu - jinak mají všechny kalhotky flís a ten miminku může začít vadit - my ho snesli asi 2 měsíce - pak konec a spálilo mu to celý zadeček ...
Neříkám nezkusit i pár kapsovek, jsou pohodlné na používání ... ale neunáhlit se s koupí hned třeba 20 kusů .... |
| Peťule, Elí, Áňa | 25771 |
|
|
prosim o radu1.2.2008 8:03:02
chtela bych na druhé miminko používat látkové plenky. Jenže se v tom vůbec nevyznám. Vím jaké jsou tak druhy. Zaujala mě nabídka "kapsovek" Jak tyto plenky fungují co to obnáší co vše potřebuji. Díky moc Petra
|
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
Re: .-1.2.2008 0:38:15
ajo, vidíš, našla jsem dvě a bohužel jsou hodně roztřepené
To ani nevím jestli budeš chtít, napiš mi mail a já je zkusím vyfotit a pošlu ti ty fotky |
| Mickey16 | 40737 |
|
|
Re: .-1.2.2008 0:09:53
Já mám taky rozvernou náladu, koukám že jsme se tu zase sešli
zejtra se snad konečně dokopu na ten mail ohledně popo čtverce![]() |
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
Re: .-1.2.2008 0:01:52
no a ještě mi to nedá pár perliček.
Matyáš se narodil dva dny po termínu, šimon dva dny před. Oba v sobotu, oba po 17h. U obou byl stejný doktor (u druhého porodu teda jen minimálně). U prvního jsem měla porodní asistentku jmenovkyni. No a Matyáš to má celé moc hezké: narodil se 3.5.03 v 5:03 (pravda odpoledne, ale takhle to líp vypadá :D ). Mám teď nějakou rozvernou náladu, to bude asi tím, že jsem minulou noc nespala :D |
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
Re: .-31.1.2008 23:34:19
tý brďo, to je dlouhý jsem to nějak přehnala :)
|
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
Re: .-31.1.2008 23:29:40
no a když jste se vrátily k těm porodům, tak ty moje. Ale s tímto se to nedá srovnávat.
U Matyáše mi 2 dny po termíny v 6h ráno odtekla plodová voda. řekla jsem to manželovi a ten- holky, to jste neviděly tu rychlost s jakou byl připravený k odjezdu . Musela jsem ho uklidnit, kontrakce jsem měla v noci trochu, ráno taky, no nebýt té vody, tak mě ani nenapadne jet do porodnice. Asi v 6:30 jsme byli v porodnici- z Bohdalce v Podolí za cca 5min., několik přestupků naprosto zbytečných. PO vyšetření, že jsem trochu otevřená, přidělili nám porodní sál, bolesti jsem měla už ani nevím po kolika minutách, ale dalo se. Jen jsem byla děsně unavená, dali mi něco aby se buďto rozjel porod (resp. jsem se začla víc otvírat) nebo abych spala. No tak jsem spala, manžel šel na oběd. Kolem 2h mi začli "vyhrožovat" oxytocinem (dr. byl příjemnej, všechno se mnou konzultoval), no ale nestihl to pže jsem se začla konečně otvírat. Pak začli kontrakce být mnohem intenzivnější, sprcha nepomáhala, tlačení na konečník a musela jsem moc tlačit, moc mi to nešlo, zapřela jsem se o chudáka doktora. Nastřižení. A pak šup! A Matýsek byl venku :) 17:03. To vyklouznutí byl nejkrásnější pocit! Pak mi ho dali na břicho, teploučkého, jemňoučkého, krása! A přicucnul se. Ten závěr fakt stál za to!! Bylo to super. NO ten den jsem si to moc nemyslela, byla jsem příšerně unavená, prospala jsem celou noc a i na druhou noc jsem poprosila sestřičky, aby si ho nechali u sebe (hrozně plakal a já už nemohla ).A Šimon: Dva dny před termínem ráno jsem cítila trochu bolesti, nic extra, ale víc než jindy Měla jsem tam na pomoc mojí 11letou sestru, aby zabavila staršího. Měla jsem děsný bolesti zad, tak jsem každou pomoc vítala. Manžel se vyptával jestli má jet, no jasně že jsem ho poslala. Po 9h odjel do práce, kolem 11h mi volal, zrovna jsem byla ve vaně a zjišťovala jestli "to" přejde nebo ne- nepřešlo. Tak jel zas zpátky :D Tak jsem obvolala celou rodinu- moje máma aby si dojela pro ségru, tchýně došla pro Matyáše. Přijeli jsme do porodnice (myslím kolem 1h), - opět Podolí, tentokrát jsme jeli z Vodolky, dělali mi monitor a chtěli mě poslat domů, že se nic neděje. Já nevím, já mám ty kontrakce nějaké divné, spíš v podbřišku a tedy naštěstí to není nijak zvlᚍ silné. NO ještě mě zkontrolovala doktorka a prý otevřená na 5cm. šoupli nás na sál a nechali tam. Kontrakce jsem najednou necítila a přišlo mi to jak na dovolené v hotelu (bylo to už v nových sálech :D ) Před druhou mi píchli antibiotika, v 5h mi píchla plodovku, po nějaké době mě i s mým souhlasem šmikla a v 17:33 byl Šimík na světě. U něj jsem si tedy neužila to položení na břicho, k prsu mi ho dali déle jak po půlhodině a pak ho odnesli do inkubátoru- byl studený. Ale po tomhle porodu jsem byla naprosto svěží a v pohodě, hrozně dlouho jsem nemohla usnout, úplně jsem se cítila jinak ![]() |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
Re: .31.1.2008 23:16:10
Petro,
držím palce a přeju pohodový porod! B. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.