| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plenky látkové

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 39013  [Dalších 37163 >>]
Lagi + Týna 9/07 + Marek 8/09 57865

Re: .

30.1.2008 20:49:41
Ahojky holky, mě taky přijdou ty vaše částky nějaké malé .......my látkujeme 4 měsíce a jsme na cca 8,5 tisících.....ale je pravda, že tam mám napočteno kde co (8x froté popočtverce z druhé ruky jako podložky na přebalovák, separačky, vkládačky,snappy sponky, pytel na špinavé pleny a další "nezbytnosti", prací prostředky atd. - prostě veškeré věci s tím spojené - teda krom vody a spotřeby energie). Kalhotkovek mám 13 (8x vel.S /vše BL/, zbytek L/XL nebo vícevelikostní), dále čč (české a IV), 10 vv, patery pul gaťky (různých velikostí)a 2x handmade vlňáčky. Většina věciček je nová. Teď mám objednáno za 2,5 tis. ze Slovenska...Jsou to větší velikosti, takže tak trochu doufám, že tím hlavní investice končí......i když s vámi člověk nikdy neví:-D Ale dělám to hlavně pro zdraví svého miláčka a teď už i pro svoje potěšení ~k~ Peníze nejsou hlavní důvod. Krom toho plánujeme dalšího prcka ~s~
Tak tahle u nás :-)
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764

.

30.1.2008 20:35:21
Kadrnoško - nejde říct jestli jsou lepší 2v1 nebo plína a kalhotky - každopádně by mě nebavilo mít vše 2v1. Vyhovuje mi právě to zvolit si plínu a kalhotky dle příležitostí (rozuměj - vím, že jdem pryč není tam moc místa na přebalení = zvolím savou plenu a držáky kalhotky, nebo vím že budu za hodinu koupat = dám méně savou plenu + jakékoliv kalhotky, vím, že mimis je opruzený - dám plínu a na to vlňáky ) atd.
Určitě jsou skvělé bambusové plenky - v tom se tady dost shodnem bych řekla :) ... opravdu to vidím kup tak po dva kousky - skvělé pleny jsou i na www.plienka.sk .. zvláště ty bamboo ... kup si kvalitní svrchní PUL kalhotky a vlńáčky a vyzkoušej to.Lépe ti to pomůže pochopit celý princip a sama si pak vychytáš oblíbence. Když tak napiš pár tipů a my ti písnem jak to vidíme my ;)

a separačky peru co vydrží a já bych řekla že viskozové Popo z kabičky vydrží i více než 10 praní ..
Airinie, 10/05, 7/07, // 46198

Re: separačky

30.1.2008 20:26:26
Já jsem používala separačky jen po dobu Majdina permanentního kakání (cca 2 měsíce) a prala jsem je určitě víc než čtyřikrát. Prostě dokud držely, tak byly v oběhu :-)
Ufonka 62140

Re: Ahoj

30.1.2008 20:24:45
http://www.latkovky.cz/product_info.php/manufacturers_id/19/products_id/340 snad je to správně.
Plenka, kterou nabízím je světle modrá včetně flísové plenečky, je na snapku.
Ufonka 62140

Re: separačky

30.1.2008 20:14:11
Ehm, já separačky peru pořád, vydrží mi určitě víc jak čtyři praní.... Kadíme jednou za pět dní (a to pak stojí za to :-)). Ty pokaděné jdou rovnou do koše. Jo a používám separajdy celulozové na novošky a jsem s nima spokojená.
Mamata a Evička 50433

30.1.2008 20:11:52
holky, můžete mi hodit odkaz na TB rainbow??? sím
Ufonka 62140

30.1.2008 20:09:30
Ahoj holky, jak jste dokázaly látkovat za tak levno??? To jedete asi ve čtvercích, co? :-))

No, jám mám 21 plen, většinu kalhotkových jednovelikostních nebo těch, co se dají zmenšit na novošky, a asi 35 čč a 4 vv. K tomu dvoje vlňáky (jedny jsem už prodala a jedny koupila a jedny mám ještě na prodej) a 5x pul kalhotky (S 3x, M 2x - zbytečný přepych, dvoje by klidně stačily). Látkujeme od narození. Prvotní investice byla za cca 7500 Kč (včetně vkládaček, separaček, Ulricha na jemné prádlo, 4 snapek, lanolinu, vosku na švy). Víc jak polovina plen byla z druhé ruky (nové byly jen 4x HHS, 4x EH konopky, 1x popo onesize a vv). A to jsem si myslela, že jsem se držela....

Mmch, prodávám TB bamboozle vel. 1 2x (á 180 Kč), TB rainbow vel. 1 (120 Kč), BE natural starý typ vel. S 1x (150 Kč),Lotties L/XL 1x (140Kč), BL flanelky S, M 1x1 (á 100) používané minimálně, HD vč. vkládaček 2x (á 140 Kč), vlňáčky na SZ zlatíčko vel. S (150Kč), popowrap PUL (100 Kč). Ceny jsou včetně pošty. Při odkoupení většího množství dám slevu ;) Fotky pošlu mejlem.
Airinie, 10/05, 7/07, // 46198

Re: pomoc pri vyberu plenek

30.1.2008 19:49:31
mě teda výbava stála okolo sedmi tisíc...možná míň. Skoro půlku plenek jsem měla z ruhé ruky + ze začátku, když Majda pořád kakala a tak jsem používala levné disany. Podle mě je dobré koupit si pár reprezentativních "srdcovek" a rozhodně se nebát jednovelikostních, tvarovaných nebo vázacích plen.
Shorties mi při impregnování lehce barví stále. Mám červené
Amazonka 4D 12917

Re: pomoc pri vyberu plenek

30.1.2008 19:42:21
Kadrnoško,tak tohle ti nikdo neřekne...každému vyhovují jiné věci.
Jen obecně...u miminek s řídkou stolicí je lepší buď kalhotková plenka,nebo se naučit sklad ze čtverců (na oboje kalhotky) u větších dětí pak klidně i plenky narovno (čtvercové,nebo vícevrsté)
Nejlepší je koupit od každé favorizované plenky 1-2ks a pak už se rozhodnout v praxi...a dokoupit.
Kadrnoška 77158

pomoc pri vyberu plenek

30.1.2008 19:34:23
Zbezne jsem prosla doporucene stranky + dalsi jine a opravdu se nestacim divit, kolik ruznych znacek plenek se da nyni koupit. Pred dvema roky se tusim prodavaly jen popo a bambino. Premyslela jsem o nich uz kdyz jsem byla tehotna s Alim. Ale nakonec to na plne care vyhraly jednorazovky, protoze Ales patril k detem, co prorvali 20 hodin denne a ja na latkovky nemela silu. Ale ted, po narozeni Tomase, mam paradoxne vic casu a tak bych je zkusila. Alesovi je 18 mesicu a je stale plne na plinach a Tomasovi jsou 4 mesice. Na cene mi ani tak nezalezi, hlavne aby byly kvalitni, save, pro dite pohodlne... Jsou lepsi 2v1, kalhotkove plenky nebo jen samotne plenky a navch kalhotky? A znacka? Zatim se mi zamlouvaji plenky od Tots Bots Bamboozles nebo Organic. Dekuju vsem za odpovedi.
[<<Předchozích 1840] Názory 18411850 z 39013  [Dalších 37163 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.