| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plenky látkové

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 39013  [Dalších 38523 >>]
MarkétaP + 4 dcerky 13148

Re: neplenkový - očkování

9.2.2008 9:35:57
Inish, tohle je dr. kamarádky, včera mi to právě říkala po telefonu. Ale moje je taky fajn, dá se s ní dobře domluvit.

Jinak ano, priorix není šetrnější ve smyslu reakcí, ale pro mě má tu výhodu "neobjednávání" do páru, a pozor, je pěstovaný na kuřecích embryích, takže nevhodný pro alergiky na bílek.

Mimochodem, kolik z vás dr. řekl, že po očkování obrnou na lžičku (je-li tu ještě někdo, kdo neměl hexu) vylučuje stolicí živé viry a nesmí přijít do styku s nikým imunutně oslabeným (výslovně např. s někým na cytostatikách)? A že pravidelně každé jaro během očkování probíhají u nás malé epidemie slabé obrny? Když jsem to říkala Vojtovi, konečmě mu došlo, co mu tehdy před třemi lety v květnu bylo, a na co doktoři nemohli absolutně přijít ...
paulinac /tři lumpíci/ 64755

Biooblečení

9.2.2008 8:56:30
Asi to už tady znáte - www.biobaby.cz - dokonce mi přijde, že nemají tak šílené ceny....
Hanelik, Oliver a Elinor 61217

malý bio bavlněný tip :-) 56 pro mimísky :-)

9.2.2008 8:46:23
http://www.mimi bazar.cz/foto.php?id=10877262&tab=1
paulinac /tři lumpíci/ 64755

9.2.2008 8:43:19
Ahoj po ránu:-)
Inish, ke komu s dětmi chodíš? Manžel s dětmi za chvilku vyrazí a vyzvedne separačky v Lysé - poslední šance si když tak ještě něco vymyslet:-))
A co se týká očkování - spalničky a spol. - dítě musí být naprosto zdravé, protože jde o živou vakcínu. Malý měl být očkovaný 25.10., lae to se mu rozjela rýma, pak kašel - a zatím se ho to drží. S dr. máme domluvu, že až bude zdravý /min. týden/, že jí zavolám, aby sehnali druhého do páru a mohli naočkovat. A nijak to nehrotí. Nejstarší měl taky všelijak posunuté očkování kvůli operaci, pak kvůli TBC, která se neujala.... Co se týká Priorixu - u nejstaršího jsem o něm taky uvažovala, ale nakonec byl očkovaný normálně a v pohodě. Když jsem se dívala na příbalový leták, přišlo mi, že to má nepříznivých účinků snad stejně, jako běžná vakcína. A ono taky záleží na každém dítěti, některé očkování snášejí úplně v pohodě, nikdy jim nic není, jinému snad po čemkoli vyskočí teploty, vyrážka.... takže záleží spíš na rodičích.
Takže pokud se Ti nechce nechat očkovat teď, klidně to nech na jindy - i když léto myslím zrpovna ideální není /aspoň podle mě/ - KDYBY byla nějaká reakce, museli byste být doma a pokud bude venku krásně, bude to k nevydržení:-)
inishkea + 2 lupínci 24955

9.2.2008 6:54:05
Markét a to žiješ ještě na této planetě nebo v jiném ideálním vesmíru? ~j~ Moje zkušenost s dětskými Dr. je otřesná, co nenaštuduju a neprosadím sama nemám. O odložení vakcinace můžu spekulovat, pouze pokud je dítě nemocné.. není-li, musela bych lhát.. atd. O tom, že potravinové alergie/nesnášenlivosti neřeší vůbec už nemluvím. I reakce na mimino v šátku byla značně rozpačitá... Ale je to slušný doktor, co mi do ničeho nekecá a ordinujem spolu po telefonu. Takže si ho nechám, tady v okolí jsou ještě horší :(
MarkétaP + 4 dcerky 13148

8.2.2008 23:26:48
Muumi, já bych to teď, v období hnusných viróz, rozhodně odložila. Je to živá vakcína, navíc trojvakcína, výrazně oslabuje imunitu; moje starší po ní chytila třítýdenní blití a průjem (zřejmě to byl kampylobakter). Priorix není výrazně šetrnější, jen je jinak připravovaný, ale má tu výhodu, že ho nemusíš u dr. plánovat, protože je jen pro jedno dítě - Trivivac je pro dvě. Takže já ho mám v lednici a čekám, až bude dcerka starší (nejraději bych až okolo dvou let) a hlavně bude okolo zdravo.

Mimochodem, dnes jsem se dozvěděla od kamarádky, že její dr. nikdy neočkuje dítě, jehož maminka je těhotná - není jisté, zda její imunita proti zarděnkám ještě drží a považuje to za zbytečný risk, právě proto, že jde o živou vakcínu a dítě může být nakažlivé!
modrej obláček 21863

8.2.2008 23:24:36
Muumi,

my měli taky priorix a byl bez reakce
Muumi 41406

neplenkový - očkování

8.2.2008 23:16:36
Ahoj holky,
vy tu víte všechno, potřebovala bych poradit.
Mám jít s holčičkou na očkování příušnic a spol., je jí 16,5 měsíce. Mám z toho očkování celkem hrůzu, jak to probíhalo u vás? Mám trvat na odložení, vyřeší se tím něco? samozřejmě jí zaplatím ten údajně šetrnější priorix. Jsem z toho dost nešťastná, včera jsem se navíc (ne že by to s tím souviselo) dívala na ten příšerný film Lilja 4ever, to by měli maminkám holčiček zakázat:(
Tak sorry, že vás s tím otravuju, ale tady jste holky přemýšlivý a určitě necpete do dětí, co vám kdo řekne, že je skvělý.
Možná se nervuju zbytečně, Hexu měla naprosto bez reakce, ale to s tím vůbec nemusí souviset, co.
Moc děkuju, když tak mám mail matilda@email.cz
M.
inishkea + 2 lupínci 24955

Re: plienka sk

8.2.2008 22:17:05
Dandy, skapi... nafotili jste tu haldu plínuší? :-D :-D
Tinuviel 07/07+09/09+02/16 20007

Re: plienka sk

8.2.2008 21:53:42
tak a teď jdu žehlit ty čč... se mi už týden nechce... dobrou
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 39013  [Dalších 38523 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.