| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Plenky látkové

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 39013  [Dalších 38293 >>]
Liaa 29716

Re: Krize v látkování

7.2.2008 15:02:39
No, tak ono se hlavně běžně nevyvařuje, obvykle se pere tak na 60 stupňů, vyvařuje se pouze ze zdrav. důvodů, třeba kvůli kvasinkám apod. Navíc si to praní můžu regulovat, čímž myslím, že dbám na pořádně naplněnou pračku, neperu poloprázdnou, používám ekologické prací prostředky do velmi značné míry rozložitelné a tudíž odpadní vody nezatěžující, navíc dovedeš si představit tu spotřebu energie při výrobě jednorázovek???
A mimochodem, i ekologické jednorázovky obsahují jedovatý gel, takže spalovat je v kotli je opravdu hodně, hodně špatný nápad Rv
Peggy* 27855

7.2.2008 14:58:25
Asi se to tu už mnohokrát řešilo, ale nechce se mně to hledat - jak píšete o ekologii a že to je hlavní důvod pro "látkování", tak mně by zajímalo fakt nějaký rozumný srovnání - mně třeba zase nepříjde zcela OK obden zapínat pračku, vyvařovat, teď spotřebovaná voda, elektřina, prací prášek, odpadní voda .... myslím, že všechno má svoje ... já třeba kupuju ekologický plíny a pálím je v kotli, v létě je asi dám na kompost, neříkám, že to je v pořádku, ale fakt by mě to srovnání zajímalo.
Zdislava a kluci 14977

7.2.2008 14:57:37
popravde taky momentalne nelatkuju,mela jsem pekelnou rymu a bylo mi blbe,tak jsem se na to vyprdla,navic zitra jedeme na tyden pryc a vim,ze tam budu pouzivat jednorazovky,kde jsou ty casy,kdy jsem z latkovani byla unesena a nadsena :-) ale vim,ze me prestava bavit prat pokadena bodycka,protoze jednorazovka to proste nepobere :-( a taky,ze dochazi zelezna zasoba jednorazovek,takze pak me okolnosti donuti zpet na latku a ja ji budu opet opevovat jak je uzasna :-D
PS:a to mam susicku,takze z pracky jenom do susicky :-D
MarkétaP + 4 dcerky 13148

Re: poradíte?

7.2.2008 14:56:52
ZZubejdo, 20 mi jich stačilo na praní jednou za tři dny, ale až od 5 měsíců, na miminko počítám s rychleschnoucími kombinacemi - IV čtverce na NS a vkládačky, takže doufám, že častěji než jednou za dva dny to nebude :) No třeba mě prdelka překvapí :)
Amazonka 4D 12917

Re: BBH

7.2.2008 14:44:55
Tabeo,peru denně...jinak se to nedá...bílé (pleny,body,trika...)denně a barevné 2x týdně...

Ale mám sušičku ;)
Zzubejda, 2 kluci a holčička 27919

poradíte?

7.2.2008 14:43:51
Ahoj látkovačky, zrovna uvažuju, že se začlením do vašich řad, tak pročítám, co všechno to látkování obnáší....kolik těch plínek máte, že perete jenom ob den? já spočítala, že když jich koupím 20, budu prát denně, alespoň první syn často vypotřeboval i 15 plen za den, neb pořád kadil anebo se počůral ještě během procesu přebalení, takže někdy jedno přebalení stálo i tři plínky....kolik mi radíte? a kdo má zkušenost se slovenským výrobcem?Díky
Liaa 29716

Re: .

7.2.2008 14:39:56
Mickey, každá záminka je dobrá, ne? ~j~

Tabeo, jestli dočítáš - v zásadě plenky rozdělené mám, pro Leu jsem nakoupila nějaká jedničkové kalhotkovky, na ty už Šimon nemůže ;), no a Šimon už má zase samé dvojkové, ty Lea podědí :-). Dělí se o vkládačky, teď jsem neodolala a zakoupila barevné one size Popolini, jsou úúúúúžasné :-D, tak ty chci taky vyzkoušet na obou. Měla jsem i jednovelikostní HD pastelky, ale ty jsem prodala, aby bylo na one size. Šimonovi narostlo pivní bříško, začly mu být těsné a Lee by sice byly, ale zatím si vystačí s vv a TB bambuskami.
Mickey16 40737

Re: Vkládací plenky

7.2.2008 14:33:15
Ale říkámm si že sice počet dětí vzroste, ale zase prací interval se zkrátí, takže ve finále když se to spočítá není třeba nějak dramaticky navyšovat počet plen... akorát já to pojala jako záminku~j~
ori+eli07+jiřík08 50719

7.2.2008 14:32:21
Henri,
mě to praní taky nebaví, teda hlavně to všechno vytahat z pračky a navěšet. Jako není to žádná extra dřina, ale co druhý den je to trochu opruz:o).No, ale vydržím to, na papírovky jsem čím dál alergičtější...ted jsem někde dokonce viděla nějaký extra koš na použité jednorázovky, který každou plenu efektivně a neprodyšně zabalí, aby to doma nesmrdělo...haha, ale na skládce to teda bude smrdět ještě mnohem dýl než jen klasická jednorázovka sama o sobě. To je hnus, velebnosti, jdu blejt...:o)))
A proto - vydržet!:o)Já taky vydržím, i když mi v dubnu přibyde další prdelka na údržbu:o)
modrej obláček 21863

Re: Vkládací plenky

7.2.2008 14:32:07
My prali každej druhej den, když jsem látkovala obě. Teď, TŘI dny, je Eliška bez nehody a má jen noční plínu:))) Se musím pochlubit, no:))) Ale abych nepřišla zkrátka, tak jsem jí prostě MUSELA na ven a tak, koupit nový mommy´s na sucháč:)))
Co látkuju jen Matěje, tak peru co tři dny...Ale mám hafo plen:))
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 39013  [Dalších 38293 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.