| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Ubrousková technika

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 2295  [Dalších 675 >>]
Markéta - Verunka a Daneček 16351
22.9.2005 23:09:06
Ahoj, objevila jsem stránku se skvělými ubrousky. Možná ji znáte, možná ne. Mrkněte :-)
http://www.easy-shop.cz/inspirace/scripts/zbozi.php?KID=25
Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) 8156
22.9.2005 20:11:15
Ahoj holky!

Já jsme takový předzačátečník, zatím jsem nic neudělala, ale už mám lepidlo i ubrousky, chuť taky, tak snad se do toho po srazíku dám... Tím pádem nemám moc čím přispět do diskuze, ale celkem pravidelně čtu, sbírám zkušenosti a těším se na srazík.

Ale zkoušela jsem jako rozcvičku oblepit krabičky herkulesem. Z dálky to vypadá pěkně, ale ty obrázky dost zkrabatili i když jsem si dala práci a vyhlazovala to. Dávám moc lepidla?

Jitka a Matyášek 9398
22.9.2005 17:56:28
Dášo, díky za zamluvení stolu!
Holky moc se těším, v práci mám záhul. Sice Vás čtu, ale diskutovat nestíhám.
A tvořit taky ne :-(
Lionka 8937
22.9.2005 12:26:48
um. sníh seženeš v sezóně-čili až přee dvánoci -ten sypký v Němcích ;o)
Dáša + tři ( pět dětí) 14291
22.9.2005 11:14:21
Holky ten Herkules netřeba vysvětlovat.Kdo umí s orygoš lepidlem na ubrousky,dokáže i s Herkulesem.Práce je stejná.A na krakelování taky.Všechno se dělá stejně.

Ten srazík platí 28.9. v 10,00 hodin.Stůl je zamluvený.

Jó - mrkněte mi do alba (rodina.cz/kalinovi-brno a tam je odkaz na dámu-moje aktuální album).Přidávala jsem pěkné ubrousky z německa.Tak dokud ještě jsou - než je tamní holky rozeberou.

Dáša
Marčelína,Adámek01,Anička08 25577
22.9.2005 9:30:31
jo a pozor, ty krakelovací laky jsou dva druhy. Jeden je na to, aby popraskala barva, kterou na něj natřeme a druhý je na to, aby popraskala ta barva pod ním, která už je natřená-to pak má obrázek takový antický vzhled.Mrkněte na různé stránky na netu a tam je to všechno vysvětlené.
Určitě to zkontrolují holky ubrousářky a pošlou další návody. Marcela
Marčelína,Adámek01,Anička08 25577
22.9.2005 9:24:52
AHOJKY,tak kdy bude srazík, platí ta středa 28.9.? Díky,díky.¨

Holky, já nepoužívám herkules, ale prý nahradí dekupážní lepidlo.Takže natřete třeba rámeček akrylovou barvou.Když je neředěná, rychle schne. Potom potřete herkulem,event.dekupážním lepidlem a přiložíte tu nejvrchnější část ubrousku. Ubrousek se nesmí moc krčit,když bude hodně lepidla, tak to zvlhne a ubrousek se potrhá. Já mám ještě takový fígl, když to uschne, vezmu pečící papír a OPATRNĚ špičkou žehličky to přežehlím. Pozor, ať se neroztaví barva z rámečku. Až to uchne, přelakuji.
Pokud chcete použít krakelovací lak, ten je na to, aby popraskala barva.
PŘÍKLAD: Rámeček natřu červeně, nechám uschnout. Potřu krakel.lakem a nechám uschnout. /čekací dobu lze zkrátit fénováním,ale foukáme z dálky a opatrně, abychom nezoztavily barvu!!!)
Potom vezmu např.bílý balakryl-mat, má takovou tu správnou hustotu těsta na palačinky a RYCHLE jedním tahem přetřu rámeček a ten krakel.lak tu bílou barvu popraská.Ne hned, ale až za chvilku to začne působit. To znamená, že nepřetíráme zbytečně víckrát, jinak vám ten obrázek nepopraská. Musíte se naučit a vyzkoušet, kolik barvy, jakou hustotu a pracovat rychle. Takže máme bílý obrázek s červenými prasklinami.No a až uschne, dáváme dekupážní lepidlo nebo vy zkuste ten herkules a vrchní část ubrousku. STAČÍ popis? Marcela
Romana, 2 holciny 2981
21.9.2005 21:46:42
Tak jsem dneska doma nasla jednu flasku Herkulesu. A ted me teda taky zajima, jak je to stim Herkulesem, ubrouskovanim a krakelovanim;-). Myslim, ze se na to ptala Misa???
Tak holky do toho a vysvetlete nam to uz nekdo konecne!!!

R.
Alena, 3x♀ 1037
21.9.2005 19:14:20
ivi, mam dobry zkusenosti v hobby line barvama. delaji se ve dvou velikostech (20, 50ml), obe prijatelne a i do te male se vejde stetec!! coz je docela dulezite...
bud s nima tonuju balakryl nebo pouzivam primo:)
kupuju je ve vytvarnych potrebach.
Dáša + tři ( pět dětí) 14291
21.9.2005 16:03:16
Ahoj halky - dneska jsem KO.celé dopoledne jsem běhala a vyřizovala po městě.Stavěla jsem se i na Husové a na Josefské,ve výtvarných potřebách.Chtěla jsem si koupit umělý sníh( takové to chlupaté sypání), ale koukali na mě jako na zjevení a že tohle teda nevedou :o(((
Nutně bych jedno balení brala.Nevíte kde se to dá sehnat??????

Dáša

PS: V ubrouskách jsem jim ( opět) nechala docela slušné peníze :o((( - já tam prostě nesmím chodit s víc jak 100,- v kapse.Jsem děsná závislačka na ubrouscích.:o)))
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 2295  [Dalších 675 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.