| Lionka | 8937 |
|
|
14.2.2007 9:23:17
Tak se po čase zease trochu pochlubím ;o)
Jinak další tvorbu najdete na http://rodina.cz/lionka |
| Samak | 28795 |
|
|
12.2.2007 22:03:41
Hledám rukodělnou maminku, která by mi vyrobila originální jmenovku na dveře :o)
Cena dohodou. Je jedno z čeho jmenovka bude, cením si nápad :o) Prosím o kontaktování na mejlík v záhlaví. |
| Markéta - Verunka a Daneček | 16351 |
|
|
23.1.2007 11:02:32
Holčiny, nemáte prosím ubrousek mašinky Tomáše, nabídněte prosím. Díky
|
| due soli | 29014 |
|
|
17.1.2007 21:48:22
Ahoj, i já jsem tomu naprosto propadla. Protože jsem už prošla veliké množství www stránek a nenašla, co hledám, zkouším i tuto cestu. Takže, kdo by měl na prodej (cenu akceptuji) ubrousek s motivem mořské ryby, prosím, písněte mi na mejlík em.ch@centrum.cz Budu moc vděčná! Nejraději bych 3 různé ryby a kdyby k sobě nějak "ladily". Budu ale ráda i za jeden!!!!! Díky, Margaret
|
| Lendul* | 37206 |
|
|
17.1.2007 20:45:11
Tmavou natřeš normálně v klídku pomaloučku ;-) Pak krakelovací lak natíráš jakoby kolmo -tzn: boky romáčeku zprava do leva a vrchní a spodní lištu od shora dolů. Necháš úplně uschnout, pak si rozmícháš světlou a tou natíráš tímhle způsobem: jedním tahem od shora dolů boční lišty a jedním tahem zleva doprava hodní s podní lištu. Tam, kde to začne praskat, už se nesmíš!!! vracet, nové praskliny by nevznikly!! Natrénuj to někde na kousku vedle nebo zezadu rámečku ;-)
A pak lepíš ubrousek. |
| Xenuška | 21268 |
|
|
17.1.2007 13:55:49
Lendulinkcho, díky za radu! Takže dám tmavou, na to krakelovací lak a na to světlou, ale natřu do kříže, chápu. A jak rychle?? Já jsem to zkoušela na kousku dřeva s jednou barvou a to teda nic moc.. :-(
|
| Lendul* | 37206 |
|
|
12.1.2007 19:54:17
Ke krakelovácímu laku - podklad, kam budeš dávat ubrousek, nejdříve natřeš tmavou barvou, pak krakelovacím lakem a pak světlou barvou (víš, jak se pracuje s tím lakem? natírat do kříže oproti té světlé barvě a rychle atd? jestli ne, tak písni) a na to lepíš ubrousek. Tím, že tam budou vidět tmavé praskliny, bude i ubrousek vypadata "poškozeně". Jiný návod já neznám, leda ostatní holky.
Co se týče ubrousku na zeď - ještě jsem to nezkoušela, ani neviděla, ale podle mě a mých zkušeností s ubrousky - natřít zeď jakoukoliv světlou barvou, až to uschne, tak celou plochu potřít lepidlem a nechat zaschnout a pak vybraný motiv nažehlit přes pečicí papír (tzn na zeď dát ubroousek, přes něj lepicí papír a přejet žehličkou nastavenou na bavlnu, tím docílíš toho, že to nebude krabaté). Jediný zádrhel vidím v tom, že nevím, jak bude zeď reagovat na lepidlo, proto bych to prvně zkusila někde za skříní, na "neviditelném" místě, abys viděla, co se stane ;-) Přeju hodně štěstí, pak písněte, jak to vyšlo! |
| Hudba Ainur | 3111 |
|
|
12.1.2007 18:26:03
Dobrý den, s ubrouskováním začínám a chtěla bych udělat dětem obrázek do pokojíčku přímo na zeď.
Už jsem si to vyzkoušela na svíčkách a papírových krabičkách, ale měla jsem to krabaté, nevím jestli jsem nedala toho lepidla moc nebo kde jsem udělala chybu? K tomu obrázku na zeď - viděla jsem to v nějakém pořadu v TV, kde nabarvili barevnou zeď na bílo (jen kousek) a na to pak lepili ubrousek. Máte s tím někdo zkušenost - jaká podkladová barva je vhodná - stačí obyčejný Primalex? Máme světle žluté zdi, takže přímo na zeď dát obrázek nemůžu, nebyl by vidět. |
| Xenuška | 21268 |
|
|
5.1.2007 14:38:29
Ahoj holky, prosím o radu. Koupila jsem si krakovací lak (praskaný efekt) s dojmem, že to natřu na ubrousek a ten mi popraská, ale teď čtu návod a je to asi blbost, popraská mi barva, že?
|
| Romana, 2 holciny | 2981 |
|
|
29.12.2006 7:20:13
Ahoj Vero, kdyz obrazek prelakujete bezvbarvym lakem, muzes hrnek v ruce umyvat bez problemu.Kvalitni laky na ubr. techniku jsou udajne vodevzdorne, ale never tomu. Voda je previt:-)....Romana.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.