| Koník. | 42688 |
|
|
23.11.2006 11:46:23
Ahojky,
já jsem také začátečník a proto prosím o radu. Udělala jsem dva obrázky, přelakovala spec. lakem, ale přijde mi, že se ten lak moc "vsákl" nebo co. Prostě to vůbec není lesklé:-( Jen sem tam proužek, jak jsem to natírala. A navíc se mi trochu ty obrázky pokrabatily:-( Jak to udělat, aby byly úplně hladké??? A můžu to přelakovat normálním lakem? A jakým? Ten speciální je dost drahý a já mám ty obrázky na půl ubrousku a chtěla bych dělat další. Dííky předem za jakoukoliv radu!!! |
| Alli+2 | 53778 |
|
|
21.11.2006 21:29:42
Díky moc za radu!!!!!!
|
| Antonela | 49586 |
|
21.11.2006 16:20:26
Ahoj, já jsem taky začátečník.Ale postupovala jsem takto :květináč jsem natřela bílým Balakrylem.Pokud jsem chtěla jinou barvu přimíchala jsem do Balakrylu temperu.Natřela jsem jen venek a kousek vnitřku - který bude vidět.Nechala zaschnout a pak další vrstvu.Barvu jsem nanášela tupováním=houbičkou na nádobí nebo kouskem molitanu.Pak nalepila ubrousek a přelakovala celý květináč - venek i vnitřek lakem od Balakrylu.Jmenuje se nějak Sporakryl.A je to hotovo.Kdybych uměla vložit fotku,tak ji sem dám.Ale snažím se zatím marně.Tak hodně štěstí.
|
| Alli+2 | 53778 |
|
|
21.11.2006 14:54:16
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Zatím nemám v ubrouskování moc zkušeností, tak snad nebude můj dotaz znít moc hloupě. Chtěla bych si polepit květináče. Mám je podkladovou barvou natřít celé, i zevnitř? Četla jsem, že se má potom celý květináč přelakovat. Jaký lak používáte? Díky za info!
|
| Lionka | 8937 |
|
|
20.11.2006 17:47:49
ahoj,písla jsem Ti mailíka
|
| Lionka | 8937 |
|
|
20.11.2006 17:46:44
Zdravím!!!
možná jsi tam dala www.- to tam být nesmí tak já tu zkusím dát odkaz přímo: je to na http://rodina.cz/mimi Když mi písnete do Vzkazů zápis,tak mi dojde mailík s Vaším Vzkazíkem :o) |
| Světla |
| • |
20.11.2006 13:45:59
Ahojky Hanko.To já taky pořád něco patlám a v poslední době všechno taky rozdám.Dělám keramiku,učím se šít patchwork ,zkouším ty ubrousky prostě všechno možné.Nejvíc mě asi chytl v poslední době ten patchwork je to sice složitější,ale je to nádhera ,jak to roste pod očima.Keramiku plácám už asi 5let a teď sní malinko brzdím. Ale taky mam radost když se to někomu líbí. Moc Ti přeju,aby jsi měla u všech dárečků velký ůspěch!!!Tak zatim S.
|
| Hanka |
| • |
20.11.2006 0:08:56
Skvělé,nakonec to zmákneš i se zavřenýma očima,jde jen o praxi a o vyzkoušení svých vlastních nápadů.
Jak se blíží Vánoce,mám spostu práce s dárečky pro mé známé a blízké a spousta lidiček už se těší,čím je letos překvapím(nepřekvapím,bude to opět to samé,akorát na jiné téma),ale nechám na dárcích svůj čas a zájem o lidi,a to je důležité. Drž se a překvapuj své okolí svojí zručností... |
| Světla |
| • |
19.11.2006 22:46:22
Hned jsem to stylem pokus omyl zkoušela a nakonec se mi to povedlo.Prohledala jsem web a něco malo našla. Díky moc hned to zkusím zítra pořádně. S.
|
| Hanka |
| • |
19.11.2006 21:25:40
Ahoj Světli,jsem zde nová,ale s kachličkama mám dost zkušeností (nejen s nima).Já to dělám tak,že kachel nejprve natřu základní barvou (používám ty speciální z obchodu,ale spousta lidí to dělá i s jinýma),nejlépe tmavou (modrou,tm.červenou,tm.zelenou atd.),nechám zaschnout a pak to potřu Antikem.Nechám zaschnout a pak natírám barvou světlou (bílou,béžovou,moka,aby vynikl motiv ubrousku).Už při natírání tou druhou (světlou) barvou Ti to začne "popraskávat".Hlavně tu druhou barvu natírej jedním směrem(třeba odshora dolů,nebo zprava doleva,jak chceš:-)),ale jen jedním směrem.To se Ti pak vytvoří pravidelné a pěkné "prasklinky".Po zaschnutí té druhé barvy už můžeš nalepit motiv z ubrousku.Třeba to někdo dělá jinak,ale já vyrábím spoustu takovýchto věciček nejen na kachle,ale i dřevo,květináče atd.. Dělám to na zakázku pro kamarádku do obchůdku a mám s tím dobrou zkušenost.
Přeji Ti mnoho zdaru a radost z vlastních pěkných výtvorů:-)) Ahoj |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.