| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Ubrousková technika

(?)
[<<Předchozích 2000] Názory 20012010 z 2295  [Dalších 285 >>]
Xantipa
  • 
17.7.2005 22:16:14
Ale chtěla bych se zeptat. Dívala jsem se na obaly na květináč, ale ty s glazurou už měly i na povrchu něco - myslím tím nějaké zdobení. Můžeš mi prosím napsat, kolik Tě asi stojí průměrný obal - myslím takový, na který teprve použiješ ubrouskovou techniku. Navíc, já jsem u nás viděla tmavé, ty světlé už měly ubrousky na sobě. To tu tmavou barvu přetřeš na světlou, nebo se dají koupit obaly, které jsou glazované zevnitř a zvenku jsou hliněné. Takové kupuji podmisky. Ty jsou zevnitř glazované a zvenčí jsou hliněné. Ale takové obaly v surovém stavu jsem neviděla. Jestli mi odpovíš, budu ráda. Ono to zdobení trochu práce dá /a navíc jsem také nějaké darovala/ a když se to sloupne, je to k vzteku. Díky, ahoj. X.
Marcela
  • 
16.7.2005 8:35:00
Tak já jsem koupila kdysi drahý květináč vyzdobený ubrouskem a dopadlo to stejně. Takže jsem začala zdobit sama a dala si pozor na pár věcí. Pokud je květináč hliněný, tak propouští vodu a ubrousek znehodnotí.Dřív jsem natřela květináč i zevnitř a přelakovala. Někde píší, že ho stačí potřít dekupážním lepidlem. Ale kytička potřebuje dýchat, takže nechávám kytky v květináčích a ubrouskovou technikou tvořím jen obaly.Nyní si kupuji dražší obaly na květináče, které jsou hliněné, ale uvnitř mají glazuru a proto i po roce vypadají stejně a jsou také vhodným dárkem. Taky nezapomeň nalakovat zvenku, protože jinak jde barva pryč. Třeba Ti mé rady pomohou, příště přidám foto, nedávno jsem tvořila se slunečnicemi. Hodně štěstí při tvorbě přeje Marcela.
Xantipa
  • 
15.7.2005 12:24:11
Něco jsem udělala blbě. Chtěla jsem si ozdobit ubrouskovou technikou květináč. Koupený hliněný květináč jsem natřela balakrylem - tmavou barvou. Nechala zaschnout. Pak jsem zakoupila krakelovací lak a postupovala podle návodu. Ten jsem také přetírala balakrylem - světlým. Ve výsledku to vypadalo moc dobře a i drželo - měla jsem ho v bytě. Pak jsem ten květináč i s kytkou dala na léto ven, párkrát to zmoklo a ta vrchní barva se úplně normálně oloupala. Já to nechápu. Nebo je to normální?
Jitka a Matyášek 9398
15.7.2005 7:40:09
Holky, mám dva nové balíčky ubrousků. Komu ještě takový chybí, tak mi dejte vědět.

Jitka a Matyášek 9398
15.7.2005 7:37:08
Lionko,díky, během dopoledne ti pošlu mail.
Lionka 8937
14.7.2005 21:57:47
Jitko!Právě Ti chci mailovat-dělám hromadnou objednávku u Žubora-předpokl. že je budem mít tak v září-jestli chceš-tak písni-v PO bych chtěla,poslat!!!!
Tina, pět dětí 32204
14.7.2005 10:33:40
Ahoj Romano, moc děkuji za vysvětlení, pochopila jsem přesně. Hezký den. T.
Jitka a Matyášek 9398
14.7.2005 8:18:41
Romi, díky za vysvětlení těch 3D archů. Pochopila jsem. Kdyby byl časem nějaký s Disney motivem (nejraději samozřejmě Pú), tak bych byly velký zájemce.
Jinak se těším na mailík. Taky mám pro tebe nabídku :-)
Romana, 2 holciny 2981
13.7.2005 23:41:55
Taaaak, uz jsem zpatky ze skolky a muzu to tu poodpovidat:).

Asi jsem to vazne blbe napsala, tak jeste jednou:
v sade 60 ubrousku je tech 60 ubrousku, co jsou nafocene v albu Sada 60-ti ubrousku, zadny dvakrat. Jen by se mi 60 ubrousku na jednu fotku neveslo a fotit je jednotlive se mi nechtelo. TAk jsem jse pekne srovnala podle motivu a nafotila takhle. To samy ta sada 20 ubrousku. Mmch. ta velka sada uz je pryc, takze uz zbyva jen ta mala.

Jitko, ty detske ubrousky bych mela mit i jednotlive, mozna ne vsechny, ale min. 3 z toho ano. Pisnu ti mail.

Dasi, zitra juknu na zabove ubrousky a dam ti vedet, co mam. Mas neco noveho na vymenu?

Klaro, takze tobe poslu 1.srpna(prijedu 30.7. a to je sobota:()ten kavovy ubrousek na tvoji adresu. Pro jistotu mi ji prosim te posli jeste jednou na mail, nejsem si jista, jestli ji mam napsanou.

Jinak do Brna delam sbernou zasilku, rozdelim vam to vsechno do popsanych pytlicku, abyste se nehadaly:).

A jeste ke 3D-archum:

Pouzivaji se vetsinou na obrazky nebo blahoprani, ovsem neni psano, ze se nedaji lipnout i jinam:). Na jednom archu jsou povetsinou 2 motivy, jeden "zakladni" obrazek, ty dalsi vzdycky o nejaky detail mensi.

Vsechno se vystriha a pomoci oboustrane penove pasky nebo silikonu lepi na sebe, takze vznikne obrazek ve 3D provedeni. To potom vypada nejak takhle:

Neni to tu moc dobre videt, ale je takhle delana treba ta vaza, proste to ma odstup od toho "zakladniho" obrazku a jde to do vysky:).

Asi to neni moc pochopitelny, co?:)

R.
Jitka a Matyášek 9398
13.7.2005 21:25:18
Super, chystám si korunky :-)
[<<Předchozích 2000] Názory 20012010 z 2295  [Dalších 285 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.