| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Ubrousková technika

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 2295  [Dalších 1325 >>]
Myšák*** 31646
3.12.2005 16:41:35
Myško, když zaklistuješ kousek zpětně, tak je to tam hodně podrobně popsaný. Ramečky se malují akrylovýma barvama, někdo užívá balakryl tónovaný akrylovkama a někdo tónuje i temperama. (Docela jsi mě dostala, tuhle ikonu jsem ještě minulý týden užívala i já s nickem Myšák, to se docela povedlo)
da-da-
  • 
3.12.2005 15:16:02
malá myška :): já jsem taky začátečník a snad jedině to žehlení mi jde :)). Lepidlo na destičce se nechá zaschnout a žehlí se přes pečící papír žehličkou nastavenou na bavlnu (aspoň já to tak dělám a funguje to)
littlemouse 21211
3.12.2005 14:04:18
A ještě jeden dotaz, když natřete lepidlem karton na který budete lepit ubrousek, tak to lepidlo necháte zaschnout a pak až nažehlujete přes pečící papír a nebo se to dělá na mokré lepidlo? A jak horkou žehličkou asi zažehlujete?
littlemouse 21211
3.12.2005 14:02:05
Ti delfínci jsou naaaaaaaaaadherí :-) Já jsem co se týče této techniky úplný začátečník,ještě chápu čím a jak nalepit ubrousek, ale čím malujete tak nádherné rámečky je mi záhadou, poradíte? Díky Myška
Jitka a Matyášek 9398
3.12.2005 13:16:32
Já jsem taky dělala obrázek do rámečku s plexisklem. Fakt to stačí nalepit na papír, podložit kartonem, překrýt plexi a zkompletovat s rámečkem. Hele:

JJ
mar
  • 
3.12.2005 12:37:03
Jde to nalepit i na sklo. Sundas ramecek, sklo natres mirne lepidlem, nalepis ubrousek a potres opatrne lepidlem navrchu. Pak pridelas ramecek a pripadne dotvoris. Ja to navrchu natiram lesklym lepidlem, neni to uplne leskle jako po laku, ale zas ne uplne matne.
Tulenik + Luky 2/05+Vítek1/09 22145
3.12.2005 8:05:19
Tak ubrousky od vás mám, rady od vás mám a teď už bych jen potřebovala šikovné ruce. Krčí se mi to, trhá se mi to - asi jsem totální nešika:-(. Nevím, jestli používám moc hrubý štěteček nebo dávám hodně lepidla, ale jsem z toho celkem nešťastná. Jen doufám, že tu správnou techniku objevím do vánoc:-). Ještě, že jsem si od vás vzala tolik těch ubrousků, protože jinak bych to snad už i vzdala:-(.
Přeji hezký víkend a zítra zase napíšu, jestli už jsem se polepšila:-).
P.S. Vaše výtvory zatím se závistí v oku obhlížím - jsou fakt nádherné.
Myšák*** 31646
2.12.2005 22:12:00
Ivo, tak to jsem ráda, že to jde, hned zítra se do toho pustím. Radá bych na poslední chvíli udělala Shreka a Simpsonovi pro Jakuba k Mikuláši. Díky za podrobný návod. Míša
Iva, Adámek 12/03 35203
2.12.2005 21:53:34
Míšo,
já mám podobné rámečky jako ty. Ubrousek jsem nažehlila na karton a pak vložila mezi sklo a záda fotorámečku. Viz. obrázek Kopretiny nebo Souprava květiny v mém albu. Nejdříve se to zkroutí, ale po vložení do rámečku je vše OK.

Jednou to tu radila Daša.

Ten rámeček normálně rozdělám a je tam jen tenký papír a pak ten tvrdý, který je jako zadní deska. Já jsem natřeba lepidlem ten tenký (samozřejmě se to kroutí, ale to tolik nevadí), pak jsem na to ten ubrousek přižehlila (přes pečící papír). Nakonec jsem to podložila tím tvrdým papírem a z druhé strany překryla tím sklem (není to sklo, spíš nějaké plexi). No a když už jsem měla namalovaný rámeček, tak jsem to zkopletovala :-)
Myšák*** 31646
2.12.2005 21:36:01
Holky, prosím PORAĎTE. Dostala jsem od kamarádky několik fotorámečků se sklem!
Jsou o něco málo větší než 1/4 ubrousku. Docela ráda bych je nějak upotřebila a nevím jak na to, mám sklo nabarvit a na to dát ubrousek, jako na sololitovou destičku - půjde to ? Nebo mám ubrousek nalepi - nažehlit? na tvrdý karton - jde to ? a přes to sklo ???? Nerada bych je vyhodila, to je přece škoda, ale sehnat místo kartonu a skla sololit.destičku nemám a ráda bych je stihla do Mikuláše (vánoc). Díky za kažký nápad/radu. Míša
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 2295  [Dalších 1325 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.