Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| mm |
| • |
29.4.2013 11:14:27
Ono by se projednou až tak moc nestalo. Příbuzenské plození není z hlediska genetiky automatický lístek do pekla, pokud to není pravidlo. V historii živočišných druhů se to děje opakovaně a vlivem člověka často i záměrně.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
29.4.2013 11:03:39
Já bych vajíčko darovala, ale DAROVALA a jen za hodně specifických okolností, upřímně asi jedině v případě, že by šlo o sestru. A nejspíš nepřijala ani od sestry, ale nechávám si rezervu, vzhledem k tomu, že jsem tu situaci neprodělala.
Nevím, co bych dělala, kdyby děti nemohl mít už a těhotenství ze spermatu dárce chtěl. Podlemě je neplosnost jedna z nejtěžších věcí, které může člověk v životě řešit. Ne technologická záležitost ani věc nabídky a poptávky. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
29.4.2013 10:57:54
Neporadím.
Ale osobně by mi dělalo problém přijmout vajíčko a taktéž i pocit, že po světě běhají děti z mého genetického materiálu ( v případě darování) a já je neznám. Smysluplnější mi přijde adoptovat si již narozené dítě a dát mu ty podmínky, které jeho rodina dát nemohla/ nechtěla.. |
| boží žena | 67104 |
|
|
29.4.2013 10:57:54
opravuji normální
na průměrné ![]() |
| boží žena | 67104 |
|
|
29.4.2013 10:55:54
ja bych řekla, že je to spíš něco jako "záruka", pro darované, že dítě bude snad normální
|
| boží žena | 67104 |
|
|
29.4.2013 10:53:36
já se jednou účastnila debaty, neanonymní, kde se dárkyně hrdě hlásili
pochybuji, že měly maturitu, ale možná jo, tu už májí snad všichni, to neni záruka ničeho a ano dělají to pro prachy (netvrdím, že všechny) a zoufalí asi berou vše a je to pro ně naděje a východisko já když sem viděla kdo daruje, začla sem si domýšlet, co to může být za lidi a ano dítě za to nemůže jen si myslím, že genetiku nepřečuráš a že výchovou se může jen korigovat jo je to složitý, osobně bych nikdy nedarovala, ani nepřijmula |
| Tante Ema | 107184 |
|
|
29.4.2013 10:51:34
Jo, to je eugenika v praxi.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
29.4.2013 10:48:48
Kdo daruje gamety pro peníze nejčastěji, to si netroufám odhadovat, ale pověz, jestli to jistě víš.
Kdybych já nemohla mít děti do té míry, že bych neměla vlastní gamety, nejsem si jistá, že bych IVF podstupovala, ale řekněme, že jo, pak bych byla vděčná, že se někdo ochotný svoji gametu poskytnout, našel. Dál bych nekádrovala. Pro mě to, že někdo má maturitu, není zárukou čehokoliv. Zvášť dneska, kdy je maturita na nejedné škole náročností lehce pod úrovní devítky na ZŠ. Leda by dárce dodal potvrzení, KDE tu maturitu absolvoval. |
| Tante Ema | 107184 |
|
|
29.4.2013 10:41:02
Jo, mně taky přijde logické, když už se to dělá, aby se vybírali dárci alespoň zhruba podobní příjemcům.
Pak ale nemá logiku brát pouze dárce, kteří mají maturitu, leda v případě, že i jako příjemce připutíme pouze lidi s maturitou a výše vzdělané. A požadovat "dostatečně inteligentní" vajíčko, to už je vůbec horror. |
| Tante Ema | 107184 |
|
|
29.4.2013 10:34:28
Plus ještě: hlídá se, aby budoucí rodiče bez vzdělání nedostávali gamety vysokoškoláků? Aby chytré dítě netrpělo u tupých rodičů?
Myslím, že když se to takhle otočí, je líp vidět ta nemravnost. Myslím si, že celkem chápu, že lidi chějí mít dítě z vlastního těla, i když z cizích gamet a se všemi nepříjemnými otázkami, které se nabízí, a jsem spíš pro, aby medicína tenhle servis poskytovala. Ale kádrování darovaných gamet mi připadá strašný. Něco jako Zlatá rybka. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.